Вернуться назад Распечатать

Шоколадний кекс з вишнями

Шоколадний кекс з вишнями
Шоколадні кекси з вишнею – чудово ніжне ласощі, яка полюбить не тільки дітвора, а й багато дорослих. Таке блюдо, безсумнівно, стане вашим коронним десертом на швидку руку!

Шоколадний кекс з вишнями в мультиварці


Інгредієнти:

  • холодна вода – 120 мл;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цукор – 130 г;

  • сода;

  • шоколад – 50 г;

  • какао – за смаком;

  • консервована вишня – 70 г;

  • ванілін – 2 щіпки;

  • оцет;

  • пудра цукрова – для прикраси;

  • маргарин.


  • Приготування
    Рослинна олія змішати з цукровим піском, а потім акуратно вливаємо холодну воду. Кидаємо за смаком ванілін, сіль, какао-порошок і соду. Всі злегка збиваємо, додаємо борошно і вимішуємо тісто. Тепер кладемо в нього шоколад, розламаний на шматочки і вишню без кісточок. Ємність мультиварки промазуємо маргарином і обережно виливаємо в неї тісто. На дисплеї управління виставляємо режим «Випічка» і випікаємо кекс приблизно 65 хвилин. В самому кінці присипаємо десерт пудрою або поливаємо глазур'ю.

    Рецепт шоколадного кексу з вишнею


    Інгредієнти:

  • шоколад темний – 200 г;

  • масло вершкове – 250 г;

  • цукор коричневий – 250 г;

  • ванілін;

  • яйце – 2 шт.;

  • кокосова стружка – 50 г;

  • пудра цукрова – за смаком;

  • вишня без кісточок – 200 р.


  • Приготування
    Кокосову стружку змішуємо з борошном і кидаємо трохи ваніліну. У каструлі розтоплюємо коричневий цукор з вершковим маслом і шоколадом. Отриману суміш виливаємо до борошняної і вбиваємо поступово яйця. Потім кладемо вишню без кісточок, ретельно перемішуємо і розливаємо тісто по спеціальних формочках для кексів. Запікаємо в гарячій духовці хвилин 15 виставивши температуру 180 градусів. Готові шоколадні кексики акуратно витягуємо з формочок, перевертаємо і даємо їм охолонути. Після цього, присипаємо їх пудрою і прикрашаємо ягодами.

    Шоколадний кекс з вишнями в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • мед квітковий – 2 ст. ложки;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • вишня – за смаком;

  • яйце – 1 шт.;
  • Шоколадний кекс з вишнями

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • коньяк – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    На водяній бані розтоплюємо мед, всипаємо борошно, какао, вбиваємо яйце, вливаємо молоко, коньяк і кладемо вершкове масло. Потім додаємо ванілін, розпушувач і ретельно перемішуємо. Готове тісто виливаємо у форму, кладемо вишню без кісточок і ставимо в мікрохвильовку. Запікаємо кекс 4 хвилини, а потім прикрашаємо пудрою і подаємо.