Кондитерський виріб під назвою кекс, заслуговує на велику повагу любителів солодкого у всьому світі. Він може випікатися круглої або прямокутної форми, в спеціальному посуді або в простій гуртку. У тісто для його приготування додають горіхи, цукати, шоколад, що значно покращує смакові характеристики десерту.
Сьогодні розглянемо, як ніжний, м'який, повітряний і найголовніше швидкий кекс можна приготувати в мікрохвильовій печі за лічені хвилини.
Рецепт швидкого шоколадного кексу в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 4 ст. ложки; какао-порошок – 2 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; молоко незбиране – 3 ст. ложки; рослинна рафінована олія – 3 ст. ложки; чорний чи молочний шоколад – 1 ст. ложка; ванільний цукор – 1 пакетик; яйце – 1 шт. Приготування Змішуємо пшеничне борошно, порошок какао і цукор. Додаємо в отриману суху масу куряче яйце, ретельно перемішуємо до однорідного стану і зникнення борошняних грудочок, вливаємо молоко, рослинну рафіновану олію, додаємо ванільний цукор і нарізаний шоколад і знову ретельно розмішуємо. Перекладаємо приготоване тісто в посуд, придатну для приготування в мікрохвильовій печі. Ставимо в мікрохвильову піч приблизно на три хвилини. Час випікання може змінюватись в залежності від можливостей вашої печі. У перший раз при приготуванні спостерігайте за процесом, коли підйом кексу призупиниться, - значить він готовий.
Швидкий сирний кекс, приготовлену в мікрохвильовці
Інгредієнти: сир – 100 г; крупа манна – 200 г; яйце – 2 шт. цукор – 100 г; сметана – 2 ст. ложки; ванілін – 1/2 ч. ложки; сода харчова - 1/2 ч. ложки; кокосова стружка – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Приготування Гарненько збиваємо яйця з цукром, додаємо ванілін, щіпку солі, манну крупу і перемішуємо. В окремому посуді розм'якшуємо сир до однорідного стану і позбавлення від грудочок за допомогою блендера або перетираємо його через сито. З'єднуємо вміст обох посуд, додаємо сметану, соду, кокосову стружку і перемішуємо. Перекладаємо отримане тісто в будь-яку підходящу форму (не металеву) і готуємо в мікрохвильовій печі приблизно десять хвилин. Якщо потужність вашої мікрохвильовки менше 900 вт, час приготування, можливо, доведеться збільшити.
Швидкий апельсиновий кекс в мікрохвильовці
Інгредієнти: апельсини великі – 2 шт.; картопляний крохмаль – 2 ст. ложки; цукор – 1 великий стакан; яйце – 4 шт. масло вершкове – 100 г; борошно – 3/4 великого склянки; розпушувач - 1 ч. ложка з гіркою; кокосова стружка – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Приготування Для приготування начинки подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки один очищений апельсин і половину другого разом з цедрою. Додаємо в отримане пюре крохмаль, перемішуємо і викладаємо на застелене пергаментом дно форми, придатної для приготування в мікрохвильовій печі і обсягом приблизно в два літри. Ставимо в піч
на дві хвилини при високій потужності. За цей час крохмаль повинен прихватиться, а пюре загуснути. Далі ретельно збиваємо яйця з цукром, додаємо розтоплене масло, сік і цедру половинки другого апельсина, борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідного стану. Приготоване тісто виливаємо на апельсинову начинку і готуємо в мікрохвильовці шість хвилин.
Час в рецепті вказано з урахуванням потужності мікрохвильової печі 900 ватт. Якщо потужність вашої печі більше - час потрібно скоротити, якщо менше - збільшити. Після закінчення часу приготування даємо кексу постояти хвилин десять.