Вернуться назад Распечатать

Вівсянка в мікрохвильовці

Вівсянка в мікрохвильовці
Сьогодні споживачі для приготування вівсяної каші , роблять вибір на користь вівсяних пластівців, що представляють собою сильно розплющені зерна вівса, які краще засвоюються організмом і вимагають мінімального часу на приготування. А щоб прискорити процес отримання корисного і смачного страви на сніданок, пропонуємо способи приготування вівсянки в мікрохвильовій печі.
Вівсянку в мікрохвильовці можна приготувати як на молоці, так і на воді, а для додання чудових смакових властивостей використовувати фрукти і ягоди.

Вівсянка в мікрохвильовці на воді


Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 100 г;

  • вода – 250 мл;

  • вершкове масло – 15 г;

  • цукровий пісок;

  • сіль.


  • Приготування
    Насипати в глибоку миску або тарілку, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, вівсяні пластівці, заливаємо гарячою водою, додаємо сіль та цукровий пісок і відправляємо в мікрохвильову піч на три хвилини на середню потужність. При подачі додаємо вершкове масло. Можна заливати пластівці і холодною водою, тільки при цьому спочатку готуємо одну хвилину на високій потужності і дві на середній.

    Вівсянка в мікрохвильовці на молоці


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 50 г;

  • молоко – 150 мл;

  • вершкове масло – 15 г;

  • цукровий пісок або мед;

  • будь-які фрукти або ягоди;

  • сіль.


  • Приготування
    У досить глибоку посуд насипаємо вівсяні пластівці, заливаємо молоком і відправляємо на дві-три хвилини в мікрохвильову піч на середню потужність. У готову кашу додаємо за смаком масло, цукор або мед і трохи солі. Нарізаємо промиті і обсушені свіжі фрукти або ягоди додаємо в тарілку і подаємо до столу. Можна також при відсутності фруктів додати до каші запарені родзинки або подрібнені горіхи.

    Печиво з вівсянки в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 2 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло – 100 г;
  • Вівсянка в мікрохвильовці

  • цукровий пісок – 3 /4 склянки;

  • ванілін – за смаком;

  • лікер – 1 ч. ложка;


  • Приготування
    Подрібнюємо в блендері вівсяні пластівці і горіхи, в кінці додаємо борошно і ваніль. Яйця гарненько збиваємо з цукром і лікером, потім додаємо розм'якшене масло, подрібнені в блендері інгредієнти і перемішуємо. На тарілку мікрохвильовій печі вистилаємо пергамент, накладаємо на нього ложкою вівсяну масу, надаємо печеньки форму і готуємо приблизно п'ять хвилин на середній потужності, періодично перевіряючи готовність.