Для СВЧ-печі можна адаптувати практично будь-який рецепт. Цього разу ми вирішили присвятити статтю рецептами приготування печериць в мікрохвильовці, з допомогою яких, хочеться сподіватися, вам вдасться заощадити багато часу на приготування обіду в той час, коли в останню чергу хочеться займатися приготуванням обіду.
Фаршировані печериці в мікрохвильовці
Інгредієнти: капелюшки печериць - 20 шт.; вершкове масло - 35 г; листя шпинату - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 40 г; гострий перець чилі - за смаком; сметана - 30 мл; майонез - 30 мл; суміш тертого сиру - 45 р. Приготування Листя шпинату залийте 15 мл води і поставте готуватися на одну хвилину. Злийте надлишки рідини і перемішайте листя з дрібними шматочками цибулі і гострим перцем. Через пару хвилин запікання начинку можна витягувати і остуджувати, а потім змішувати з обома соусами. Заповнюємо сумішшю грибні капелюшки і розміщуємо їх у формі з вершковим маслом. Накриваємо ємність плівкою і готуємо 4 хвилини.
Рецепт печериць в рукаві в мікрохвильовці
Гриби приголомшливо готуються в мікрохвильовці і самі по собі: пара хвилин на максимальній потужності – готово, але якщо ви хочете наповнити блюдо смаком, то наступний рецепт для вас.
Інгредієнти: печериці - 160 г; оливкова олія - 15 мл; щіпка листя чебрецю; сухе біле вино - 70 мл Приготування Перед тим, як запекти печериці в мікрохвильовці, виберіть самі дрібні гриби і змішайте їх з чебрецем і оливковою олією. Щедро посоліть гриби і перекладіть в рукав для запікання. Влийте вино і закріпіть обидва краю рукава затискачами. Готуйте 3 хвилини на максимальній потужності, зайву рідину злийте.
Печериці з сиром і броколі в мікрохвильовці
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; борошно - 25 г; молоко - 180 мл; суцвіття брокколі - 160 г; печериці (капелюшки без ніжок) - 90 г; терта моцарелла - 20 р. Приготування Перед тим, як приготувати шампіньйони в мікрохвильовці, займемося соусом. В мікрохвильовці розтопити масло і змішайте його з борошном. Нехай суміш прогріється ще півхвилини, а потім її можна буде з'єднати з молоком і готувати на максимальній потужності хвилину.
Суцвіття брокколі залийте столовою ложкою води і варіть 3 хвилини. Нарізані пластинами капелюшки грибів готуйте окремо ще хвилину. З'єднайте гриби і брокколі з соусом, посипте все моцарелою і готуйте на максимумі 60 секунд.
Якщо у вас залишилося готове м'ясо, інші овочі або відварні крупи після вчорашнього вечері, можете сміливо додавати їх в блюдо, щоб зробити його ще більш ситним.