Вернуться назад Распечатать

Кекс в мікрохвильовці без молока

Кекс в мікрохвильовці без молока
Гості вже на порозі, а ви зовсім не знаєте, чим їх пригостити? Не турбуйтеся, ми розповімо вам, як зробити смачний і повітряний кекс в мікрохвильовці без молока.

Шоколадний кекс в мікрохвильовці без молока


Інгредієнти:

  • какао – 2 ст. ложки;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • розчинна кава – 1 ч. ложка;

  • розпушувач – щіпка;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування
    У невеликій пиалке змішуємо борошно з розчинною кавою і какао-порошком. Потім додаємо цукровий пісок і розпушувач. Все гарненько перемішуємо ложкою, вливаємо фільтровану воду, додаємо куряче яйце, додаємо масло і ванілін. Злегка збиваємо міксером і виливаємо суміш у змащену маслом невелику форму. Ставимо посуд в мікрохвильову піч, вибираємо самий високий режим і засікаємо приблизно 90 секунд. Подаємо ласощі з ванільним морозивом , присипавши за бажанням тертим шоколадом або цукровою пудрою.

    Кекс в гуртку в мікрохвильовці без молока


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • цукор – 50 г;

  • вишня – 2 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • какао;

  • горіхи – за смаком;

  • бренді – 1 ст. ложка;

  • розпушувач.


  • Приготування
    Горіхи чистимо і подрібнюємо заздалегідь блендером в порошок, а шоколад дрібненько натираємо на тертці. Борошно просіваємо окремо. Масло розтираємо з цукром, поступово додаємо яйця, додаємо шоколад, борошно, горіхи і розпушувач. Потім вливаємо трохи бренді, перемішуємо і викладаємо тісто в кухоль. Запікаємо кекс без молока хвилинки 4 в мікрохвильовці, при потужності 900 Вт.

    Рецепт морквяного кексу в мікрохвильовці без молока


    Інгредієнти:

  • борошно – 6 ст. ложок;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • розпушувач;

  • кориця – щіпка;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • олія оливкова;

  • ванілін;
  • Кекс в мікрохвильовці без молока

  • горіхи – 1 ст. ложка;

  • ізюм;

  • морква – 1 шт.


  • Приготування
    Беремо невелику мисочку, висипаємо в неї просіяне борошно, цукровий пісок, розпушувач, дрібну сіль і мелену корицю. Все перемішуємо вінчиком або збиваємо виделкою. В іншу ємність виливаємо олію, кидаємо ванілін і додаємо терту моркву. Ретельно вимішуємо і з'єднуємо з сухою сумішшю, трохи розбавляючи водою. В кінці додаємо горіхи і родзинки. Виливаємо тісто у форму і відправляємо в мікрохвильову піч на 3 хвилини, вибравши саму високу потужність приготування. Морквяний кекс в теплому вигляді, поливаємо рідким медом або карамельним сиропом.