Мікрохвильова піч – це одна з помічниць, які суттєво полегшують життя своїм володарям. Але найчастіше, звичайно, використовують тільки 2 її режиму – підігрів і розморожування. А адже в ній ще можна швидко готувати багато смачних страв. У цій статті ми розповімо рецепти приготування запіканок в мікрохвильовці.
Сирна запіканка з яблуками в мікрохвильовці - рецепт
Інгредієнти: сир жирний – 450 г; цукровий пісок – 5 ст. ложок; яйця – 2 шт.; сметана – 30 г; манка – 3 ст. ложки; кисло-солодкі яблука – 2 шт.; пшеничне борошно – 3 ст. ложки; харчова сода – 1/2 ч. ложки; сіль – щіпка; масло для змащування форми. Приготування Яблука чистимо від шкірки і ріжемо тоненькими пластинками. Яйця розбиваємо, всипаємо цукор і збиваємо масу до його повного розчинення. Далі сюди ж викладаємо сир, додаємо борошно і манку, додаємо сіль, соду і сметану. Ретельно перемішуємо, щоб вийшла маса однорідної консистенції. Форму, яка підходить для мікрохвильовки, змащуємо маслом, злегка притрушиваем цукровою пудрою і викладаємо скибочки яблук. Зверху виливаємо сирне тісто. При середній потужності готуємо нашу запіканку в мікрохвильовці 20 хвилин. Після цього виймаємо форму, а запіканку залишаємо в ній до повного охолодження. І лише потім перевертаємо на блюдо.
Картопляна запіканка в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля великий – 5 шт.; креветки очищені варені – 200 г; сир – 200 г; сметана – 100 г; борошно – 1 ст. ложка; томатний соус – 2 ст. ложки; сіль; перець. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо, а потім перетворюємо на пюре. Воно повинно бути досить густим, тому багато рідини залишати не слід. За смаком отримане пюре підсолюємо, перчимо і викладаємо у форму, промазану маслом. Зверху викладаємо креветки, посипаємо половиною тертого сиру. Далі сметану змішуємо з томатним соусом, додаємо борошно і перемішуємо. Отриманою масою заливаємо інгредієнти у формі. Зверху рівномірно розподіляємо залишився тертий сир. Відправляємо форму в мікрохвильову піч, виставляємо максимальну потужність і готуємо картопляну запіканку 10 хвилин.
Запіканка з макаронів в мікрохвильовці
Інгредієнти: відварені макарони – 270 г; сосиски – 400 г; сир плавлений – 230 г; молоко – 60 мл; сушений лук – 1 ст. ложка; готова гірчиця – 1 ст. ложка. Приготування Сосиски нарізаємо шматочками. Плавлений сир ріжемо кубиками. Додаємо інгредієнти в відварені макарони і перемішуємо. Змішуємо молоко, гірчицю і цибульний порошок. У форму викладаємо макарони з сиром і сосисками, а зверху заливаємо молочно-гірчичним соусом. При максимальній потужності готуємо запіканку з макаронів в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
Сирна запіканка в мікрохвильовці
Інгредієнти: сир – 350 г; вермішель – 240 г; крупа манна – 2 ст. ложки; вершки – 100 г; вершкове масло – 20 г; яйця – 2 шт.; сіль. Приготування
У підсоленій воді варимо макарони до готовності, а потім відкидаємо на друшляк і додаємо вершкове масло. Сир тремо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в миску, додаємо вершки, сіль і збиваємо суміш до однорідного стану. Додаємо 3/4 сиру, манну крупу і перемішуємо. Отриманою масою заливаємо вермішель і перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо сирно-вермішелеву суміш і зверху посипаємо рештою сиру. Запікаємо в мікрохвильовці при максимально можливої потужності 18 хвилин.
Як приготувати сирну запіканку в мікрохвильовці?
Інгредієнти: сир 9%-ної жирності – 250 г; манка – 2 ст. ложки; яйця – 1 шт.; родзинки – 50 г; цукор – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком; вершкове масло – 2 ст. ложки; сметана – 30 р. Приготування З'єднуємо сир, манну крупу, цукор, яйця і ванілін. Гарненько перемішуємо до однорідності і залишаємо хвилин на 5. Викладаємо масу в змащену маслом форму, верх промазуємо сметаною і збризкуємо розтопленим вершковим маслом. Відправляємо форму в мікрохвильовку і готуємо запіканку 12 хвилин при високій потужності.