Напевно, не всі повірять, що смачний шоколадний кекс можна приготувати неймовірно швидко – достатньо всього якихось 5 хвилин. Але це цілком реально. Рецепти шоколадного кексу в мікрохвильовці чекають вас нижче.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці в гуртку
Інгредієнти: борошно – 90 г; цукровий пісок – 75 г; розпушувач – 1/4 ч. ложки; масло рослинне – 20 мл; порошок какао – 50 г; кава розчинна – 1 ч. ложка; яйця – 1 шт.; молоко – 20 мл; ванілін. Приготування З'єднуємо борошно, какао, кава, розпушувач і цукор. Перемішуємо, вливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо ванілін і масло. За допомогою вилки розмішуємо до однорідності. Отриману суміш виливаємо в кухоль, призначену для мікрохвильовки, промазану маслом. Готуємо всього 90 секунд при максимальній потужності. Подавати такий кексик можна присипавши цукровою пудрою, а можна просто подати до нього кульку морозива .
Шоколадний кекс в мікрохвильовці без яєць
Інгредієнти: борошно – 95 г; цукор – 50 г; розпушувач – 1/4 ч. ложки; сіль – щіпка; какао-порошок – 15 ст. ложки; арахісове масло – 10 мл; молоко – 30 мл; рослинна олія – 15 мл Приготування В кружку всипаємо сухі інгредієнти: цукор, борошно, какао, сіль і розпушувач. Вливаємо олію, молоко і арахісове масло. Перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш. Відправляємо кухоль в мікрохвильовку, виставляємо максимальну потужність і випікаємо кекс 1 хвилину 10 секунд. Зверніть увагу, що спочатку тісто підніметься, а потім опаде.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці 5 хвилин
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; масло рослинне – 20 мл; какао порошок – 40 г; цукор – 100 г; борошно – 125 г; сметана 20% жирності – 40 г; сода харчова – 2 р. Приготування У невеликій ємності змішуємо сухі інгредієнти. Туди додаємо 2 яйця, вливаємо олію, додаємо сметану і соду, погашену оцтом. Ретельно розмішуємо або збиваємо міксером масу. Розкладаємо його за невеликим силіконових формочках. Так як в мікрохвильовці воно сильно піднімається, то їх достатньо наповнити наполовину. При максимальній потужності запікаємо їх 90 секунд. Потім формочки дістаємо, і коли кексики охолонуть, витягаємо їх з формочок.
Як зробити шоколадний кекс в мікрохвильовці
Інгредієнти: шоколад чорний – 210 г; яйця – 3 шт.; вершкове масло 725% жирності – 110 г; борошно – 60 г; цукор – 50 г; сіль – щіпка. Приготування Шоколад ламаємо на шматочки, масло ріжемо кубиками і розтоплюємо дані продукти. Це можна зробити, використовуючи мікрохвильову піч. Але потрібно врахувати, що важливо не перегріти суміш, щоб шоколад не згорнувся. З цієї причини, якщо використовуємо мікрохвильову піч, то перевіряємо масу кожні 10-15 секунд і перемішуємо. Яйця збиваємо з цукром до пишної густої піни. В отриману масу всываем остиглу шоколадно-масляну суміш. У борошно додаємо дрібку солі і просіваємо в шоколадно-яєчну суміш. Добре і швидко розмішуємо. Розливаємо тісто по формочках і відправляємо в мікрохвильову піч. При максимальній потужності випікаємо їх 2 хвилини.
Швидкий шоколадний кекс в мікрохвильовці
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 1 стакан; пшеничне борошно – 15 склянки; цукор – 1 склянка; яйця – 2 шт.; какао – 60 г; рослинне масло – 1 склянку; розпушувач – 1 ч. ложка; сода – 1 ч. ложка. Для глазурі:
какао – 3 ст. ложки; масло вершкове – 3 ст. ложки; молоко – 3 ст. ложки; цукрова пудра – 1 склянка; ванілін. Приготування У мисочці змішуємо всі інгредієнти для тіста і швидко, але ретельно перемішуємо їх. Форму для мікрохвильовки промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто. При потужності близько 900 Вт випікаємо кекс 7 хвилин. Для глазурі в ковшике розтоплюємо масло, додаємо какао і добре перемішуємо. Тепер додаємо цукрову пудру, молоко і ванілін. Знову розмішуємо до однорідності, як тільки глазур почне густіти, вона готова. Поливаємо нею наш шоколадний кекс.