Заморожені суміші морепродуктів – єдина альтернатива для страв з морських мешканців тим з нас, кому не пощастило жити у узбережжя. Такі морські коктейлі можуть використовуватися для приготування гарячих страв, закусок і, звичайно ж, супів. Рецепти останніх ми розглянемо детальніше.
Крем-суп з морського коктейлю
Приголомшливий суп з морського коктейлю з вершками стане окрасою не тільки буденного столу, але і цілком підійде для подачі на званій вечері. Просте, але надзвичайно ароматне блюдо не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти: морський коктейль – 500 г; вершкове масло – 2 ст. ложки; селера – 2 стебла; болгарський перець – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; борошно – 1/4 ст.; молоко – 2 ст.; вершки – 2 ст.; курячий бульйон – 1/2 ст.; сушений чебрець – 1 ч. ложка; сіль, перець, мускатний горіх – за смаком. Приготування У глибокій товстостінній каструлі на вершковому маслі обсмажуємо морський коктейль до готовності. Перекладаємо морепродукти на іншу тарілку.
На що залишився в каструлі маслі обсмажуємо нарізану селеру, перець і цибулю. Як тільки овочі стануть м'якими – висипаємо борошно, перемішуємо і додаємо залишилися інгредієнти. Тримаємо суп на сильному вогні, поки не загусне, після чого додаємо морський коктейль, варимо ще 2 хвилини і прибираємо суп з плити.
Рецепт супу том ям з морського коктейлю
Тайський суп том ям припаде до смаку шанувальникам кисло-солодких східних страв. Регулювати гостроту страви можна по своєму смаку: ті, хто любить погостріше можуть додати в суп цілий чилі з насінням, іншим же радимо попередньо очистити стручок.
Інгредієнти: запашний перець – 2 р; перець чилі – 1 шт.; часник – 4 зубчики; соєвий соус – 50 мл; лайм – 1 шт.; довгозерний рис - 100 г; петрушка – 1 пучок; морський коктейль – 350 г; томат – 1 шт.; сіль – за смаком. Приготування Часник дрібно нарізаємо і закладаємо в каструлю з літром води, додаємо сіль. Тримаємо основу для супу на вогні до тих пір, поки вода не закипить, як тільки це відбудеться – додаємо рис і варимо його 5-7 хвилин.
Тепер настала черга морського коктейлю, його досить проварити 2-3 хвилини, після чого можна додавати сік лайма і нарізаний смужками перець чилі.
Тепер суп слід приправити запашним перцем і петрушкою, додати кубики томату і варити суп ще 3 хвилини.
Суп том ям подають у глибоких піалах, посипавши листям петрушки і невеликою кількістю чилі.
Суп з морепродуктів «Морський коктейль»
Відмінний варіант для вечері – це суп «Морський коктейль», легке страва чудово насичує без почуття переїдання, і готується дуже швидко.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 1 шт.; селера – 1 стебло; болгарський перець – 1 шт.; часник – 2 зубчики; томати у власному соку – 1 банка; лавровий лист – 1 шт.; орегано, чебрець – 1 ч. ложка; фенхель – 1 цибулина; картопля – 1 шт.; морський коктейль – 300 р. Приготування Цибулю, селеру і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо 10-15 хвилин до м'якості. Додаємо фенхель і продовжуємо обжарку ще 5 хвилин. Додаємо до овочів трави, нарізаний кубиками помідор, сіль і перець. Заливаємо суміш водою, тримаємо на вогні 30 хвилин, а потім закладаємо кубики картоплі і варимо до розм'якшення. В останні 3-4 хвилини готування додаємо до овочів морський коктейль, приправляємо блюдо і залишаємо постояти 10-15 хвилин.
Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо прикрасивши зеленню і лимоном.
Суп «Морський коктейль» за цим рецептом можна приготувати в мультиварці, всі операції по приготуванню виконуємо в тій же черговості, використовуючи режим «Випічка» на етапах обсмажування, і «Суп» під час варіння.