Маринований лук – відмінний гарнір до будь-якої м'ясної страви. Найбільш звично зробити його кільцями, але маленькі цибулинки в пряному розсолі теж будуть виглядати нітрохи не гірше. Переконайтеся в цьому самі!
Маринований цибулю до шашлику
Інгредієнти: цибулина – 5 шт.; оцет яблучний – 2 ст. ложки; спеції; цукор – 2 ст. ложки. Приготування Отже, цибулини очищаємо і тоненько шаткуємо ножем. Потім перекладаємо всі у велику миску і злегка віджимаємо руками. Додаємо необхідне за рецептом кількість цукру і кидаємо щіпку морської солі. Заливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Ось і все, подаємо маринований цибулю швидкого приготування в якості гарніру до м'яса.
Рецепт маринованої цибулі для салату
Інгредієнти: цибулина – 3 шт.; оцет 9 % – 70 мл; холодна вода – 250 мл; цукор – 50 г; свіжа зелень – за бажанням; сіль – 10 р. Приготування Як замаринувати цибулю для салату? Для початку давайте зробимо маринад. Для цього наливаємо в миску воду, додаємо цукор, сіль і вливаємо оцет. Цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і перекладаємо в банку. Потім заливаємо приготовленим маринадом і прибираємо ємність на 30 хвилин на холод. Після цього наш цибулька готовий до вживання!
Цибулю, маринований в лимонному соці
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; вода – 50 мл; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка; масло рослинне – 1 ч. ложка; спеції. Приготування У невелику каструльку наливаємо трохи фільтрованої води, вичавлюємо сік з одного лимона, додаємо цукор і спеції. Потім підливаємо трохи масла і ретельно перемішуємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо в маринад. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо хвилин на 30.
Рецепт цибулі, маринованого в оцті
Інгредієнти: цибулина – 5 шт.; олія оливкова – 100 мл; бальзамічний оцет – 75 мл; орегано – за смаком. Приготування Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями і кладемо в спеціальний зіп-пакет. Потім вливаємо в нього оливкову олію, бальзамічний оцет і всипаємо орегано. Застібаємо пакет, добре струшуємо і відправляємо цибулю з прянощами маринуватися ще на 6-8 годин. Таку закуску можна покласти в салат зі свіжих овочів або подати до смаженого м'яса.
Маринований лук для гурманів
Інгредієнти: дрібний цибулю – 1 кг. Для маринаду:
вода фільтрована – 250 мл; апельсиновий сік – 250 мл; оцет 3 % – 600 мл; морська сіль – 50 г; ізюм – 100 г; естрагон – 4 шт.; кориця – 1 паличка; цукор – 100 г; гвоздика – 1 ч. ложка. Приготування Цибуля ошпарюємо окропом, промиваємо холодною водою і чистимо. Потім засипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 6 годин для просолення. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду, кип'ятимо і акуратно опускаємо цибулю. Проварюємо 2 хвилини, а потім викладаємо овочі в банки, заливаємо рідиною і закатуємо.
Рецепт маринованих червоних цибулин
Інгредієнти: маленькі червоні цибулини – 500 р. Для маринаду:
яблучний оцет – 2 л; цукор тростинний коричневий – 150 г; спеції; червоний гострий перець – 1 ч. ложка; французька гірчиця – 05 ст. ложки; гвоздика – 1 ч. ложка; лист лавровий. Для розсолу:
фільтрована вода – 4 л; морська сіль – 5 ч. ложок. Приготування Цибулинки очищаємо від шкірки і замочуємо на всю ніч в розсолі. Для його приготування наливаємо в каструльку 4 літри води і додаємо необхідну кількість солі. З ранку рідину обережно зливаємо. Заздалегідь готуємо стерилізовані скляні баночки і розкладаємо у них гострий перчик, лавровий лист і гвоздику. Окремо змішуємо яблучний оцет з гірчицею, кидаємо коричневий цукор і спеції. Викладаємо підготовлені цибулинки по банкам, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на місяць в холодильник.