Вернуться назад Распечатать

Маринована цибуля

Маринована цибуля
Маринований лук – відмінний гарнір до будь-якої м'ясної страви. Найбільш звично зробити його кільцями, але маленькі цибулинки в пряному розсолі теж будуть виглядати нітрохи не гірше. Переконайтеся в цьому самі!

Маринований цибулю до шашлику


Інгредієнти:

  • цибулина – 5 шт.;

  • оцет яблучний – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • цукор – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, цибулини очищаємо і тоненько шаткуємо ножем. Потім перекладаємо всі у велику миску і злегка віджимаємо руками. Додаємо необхідне за рецептом кількість цукру і кидаємо щіпку морської солі. Заливаємо яблучним оцтом, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Ось і все, подаємо маринований цибулю швидкого приготування в якості гарніру до м'яса.

    Рецепт маринованої цибулі для салату


    Інгредієнти:

  • цибулина – 3 шт.;

  • оцет 9 % – 70 мл;

  • холодна вода – 250 мл;

  • цукор – 50 г;

  • свіжа зелень – за бажанням;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Як замаринувати цибулю для салату? Для початку давайте зробимо маринад. Для цього наливаємо в миску воду, додаємо цукор, сіль і вливаємо оцет. Цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і перекладаємо в банку. Потім заливаємо приготовленим маринадом і прибираємо ємність на 30 хвилин на холод. Після цього наш цибулька готовий до вживання!

    Цибулю, маринований в лимонному соці


    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • вода – 50 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • масло рослинне – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    У невелику каструльку наливаємо трохи фільтрованої води, вичавлюємо сік з одного лимона, додаємо цукор і спеції. Потім підливаємо трохи масла і ретельно перемішуємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо в маринад. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо хвилин на 30.

    Рецепт цибулі, маринованого в оцті


    Інгредієнти:

  • цибулина – 5 шт.;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • бальзамічний оцет – 75 мл;

  • орегано – за смаком.


  • Приготування
    Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями і кладемо в спеціальний зіп-пакет. Потім вливаємо в нього оливкову олію, бальзамічний оцет і всипаємо орегано. Застібаємо пакет, добре струшуємо і відправляємо цибулю з прянощами маринуватися ще на 6-8 годин. Таку закуску можна покласти в салат зі свіжих овочів або подати до смаженого м'яса.

    Маринований лук для гурманів


    Інгредієнти:

  • дрібний цибулю – 1 кг.


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • апельсиновий сік – 250 мл;

  • оцет 3 % – 600 мл;

  • морська сіль – 50 г;

  • ізюм – 100 г;

  • естрагон – 4 шт.;

  • кориця – 1 паличка;

  • цукор – 100 г;

  • гвоздика – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Цибуля ошпарюємо окропом, промиваємо холодною водою і чистимо. Потім засипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 6 годин для просолення. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду, кип'ятимо і акуратно опускаємо цибулю. Проварюємо 2 хвилини, а потім викладаємо овочі в банки, заливаємо рідиною і закатуємо.

    Рецепт маринованих червоних цибулин


    Інгредієнти:

  • маленькі червоні цибулини – 500 р.


  • Для маринаду:

  • яблучний оцет – 2 л;

  • цукор тростинний коричневий – 150 г;

  • спеції;

  • червоний гострий перець – 1 ч. ложка;

  • французька гірчиця – 05 ст. ложки;

  • гвоздика – 1 ч. ложка;

  • лист лавровий.

  • Маринована цибуля

    Для розсолу:

  • фільтрована вода – 4 л;

  • морська сіль – 5 ч. ложок.


  • Приготування
    Цибулинки очищаємо від шкірки і замочуємо на всю ніч в розсолі. Для його приготування наливаємо в каструльку 4 літри води і додаємо необхідну кількість солі. З ранку рідину обережно зливаємо. Заздалегідь готуємо стерилізовані скляні баночки і розкладаємо у них гострий перчик, лавровий лист і гвоздику. Окремо змішуємо яблучний оцет з гірчицею, кидаємо коричневий цукор і спеції. Викладаємо підготовлені цибулинки по банкам, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і прибираємо на місяць в холодильник.