Перше потепління завжди предзнаменует настання сезону вилазок: посиденьки на природі, ігри на свіжому повітрі, приготування їжі на багатті і смаження шашлику. Останнє, як правило, і є першоджерелом буму серед пошукових запитів з розряду «як замаринувати шашлик з курки». Віщуючи всі подібні питання, з усією відповідальністю беремося ділитися з вами найбільш цікавими, а головне смачними рецептами.
Рецепт маринування шашлику з курки
Забудьте про шашлик з курки в майонезі, нова епоха несе нові, трохи більше смачні і виразно куди більш корисні рецепти. Свіжий смак маринаду на основі йогурту і зелені – те, що потрібно на будь-якому пікніку.
Інгредієнти: свіжий коріандр і м'ята - по 1 жмені; часникові зубчики - 3 шт.; зелена цибуля - 6 пір'їнок; гострий перець чилі - 1 шт.; жирний йогурт - 145 мл; цедра 1 лимона. Приготування Беремо зелень з цибулею і грубо нарізаємо їх. Якщо ви не любите коріандр, то замініть його петрушкою, у неї трохи більш нейтральний смак. Після нарізки поміщаємо зелень в чашу блендера, туди ж відправляємо перчики чилі, попередньо очищені від насіння (кількість визначається смаковими перевагами), цедру лимона і пропущений через прес часник. Заливаємо вміст чаші йогуртом і збиваємо до однорідності.
Перед тим, як маринувати шашлик з курки, вибрані частини тушки промийте і висушіть, при потребі наріжте, а потім заливайте йогуртовим маринадом і залишайте під харчовою плівкою в холодильнику. Час маринування може варіюватися від чверті години до доби, в залежності від того, яким періодом ви володієте.
Соковитий шашлик з курки в кефірі
Ще один рецепт маринаду в своїй основі містить кефір замість йогурту, втім, молочна база взаємозамінна, а унікальним маринад робить склад спецій.
Інгредієнти: кефір - 240 мл; сік 2 лимонів (близько 60 мл); оливкова олія - 45 мл; тертий імбир - 3 г; копчена паприка - 2 ч. ложки; сіль - 4 г; гострий перець - 2 р; часникові зубчики - 2 шт.; мелений кумін - 3 р. Приготування В ступі розтираємо часникові зубчики з пучкою великої морської солі до утворення пасти. До отриманої пасті додаємо імбир, паприку, перець, кумін, знову все змішуємо товкачем і поступово починаємо підливати оливкова олія. В результаті у вас повинно вийти подобу розведеною пряної пасти, яку слід залити кефіром для того, щоб отримати готовий маринад. Затока їм курячі шматочки, залиште птицю насичуватися смаком і ароматом протягом 4-8 годин.
Шашлик з курки - швидкий маринад
Способів маринування шашлику з курки існує не так вже й багато. Один з них – швидка маринівка, в рамках якої птах або відразу ж ставиться на вогонь, або проводить в маринаді не більш півгодини.
Інгредієнти: соус вустер - 80 мл; гірчиця - 30 г; тертий імбир - 2 г; абрикосове варення - 15 г; білий цибуля - 50 р; часникові зубчики - 2 шт.; кетчуп - 30 р. Приготування Нашої першочерговим завданням стане приготування пасти з лука і
часнику. Зробити це можна і вручну, правда часу займе набагато більше, а тому пропустіть цибулю і часник через м'ясорубку або, в ідеалі, пюрируйте їх блендером.
Перед тим, як маринувати курку для шашлику, на вибрані частини тушки слід нанести суміш солі з перцем, а потім і нашу часниково-цибульну пасту. Залиште куру хвилин на 15-20 а потім зніміть залишки пасти паперовим рушником.
З'єднуємо гірчицю з імбиром, кетчупом, вустером і варенням – ця дивна, на перший погляд, суміш, стане нашою глазур'ю. Кладемо куру в глазур, маринування шашлику з курки займе ще хвилин 10 після чого можна буде приступати до готування.