Вернуться назад Распечатать

Маринад для овочів на мангалі

Маринад для овочів на мангалі
Зазвичай, маринад готується сообразному кожному овочу або парі-трійці видів, оскільки кожен з них володіє своїм власним смаком, але якщо ви вирішили готувати цілу купу овочів разом, то можете не обмежуватися оливковою олією і морською сіллю, а взяти на замітку наші універсальні рецепти для маринування.

Маринад для овочів-гриль на мангалі – рецепт


Перший, і самий базовий маринад, готується на основі одного лише бальзамічного оцту, набагато більш м'якого, ніж винний і, вже тим більше, звичний для багатьох, столовий.
Інгредієнти:

  • бальзамічний оцет - 45 мл;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • жменя зелені петрушки і базиліка;

  • листя розмарину - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    В ступі в пюре розітріть часникові зубки, листочки розмарину, а також зелень базиліка і петрушки. Щоб зелень і часник краще розминалися, додайте щіпку морської солі в якості абразиву. Залийте отриманим маринадом кружечки овочів, перемішайте і залиште маринуватися аж до півгодини.

    Як замаринувати овочі для смаження на мангалі?


    Любите погостріше? Тоді наступний рецепт для вас! Базове поєднання гострого перцю з соком лайма і свіжою зеленню здатне доповнити запечені перці, картопля, баклажани, кабачки, кукурудзу або гарбуз.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • гострий перець чилі - 1 шт.;

  • сік лайма - 40 мл;

  • тростинний цукор - 15 г;

  • жменя зелені коріандру.


  • Приготування
    Очистіть чилі від насіння і киньте в блендер разом із зеленню. Коли перець перетвориться в кашку, починайте вливати спочатку масло, потім кислоту, у вигляді соку лайма, а слідом покладіть цукор і дочекайтеся розчинення кристалів. Ви можете залишити овочі в гострій суміші на 10 хвилин, а можете змащувати маринадом шматочки прямо при обсмажуванні на грилі.

    Як замаринувати овочі для мангала в соєвому соусі?


    Цей маринад на основі сої згодиться для тих випадків, коли ви вирішили здивувати гостей барбекю на азіатський манер.
    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 60 мл;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • апельсиновий сік - 60 мл;
  • Маринад для овочів на мангалі

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • кленовий сироп - 30 мл;

  • оцет рисовий - 45 мл;

  • кунжутна олія - 25 мл


  • Приготування
    Поставте соєвий соус на плиту і додайте до нього нарізаний часник і кленовий сироп. Як тільки відчуєте запах часнику – знімайте маринад з вогню і з'єднуйте з обома видами масла, соком апельсина, кленовим сиропом і оцтом. Маринад для овочів на мангалі готовий! На маринування в ньому повинно йти не більше години.