В наші дні готове тісто можна без праці придбати в будь-якому супермаркеті. Але повірте, що домашнє – завжди виходить набагато смачніше, натуральніше і корисніше! Давайте розглянемо з вами рецепти швидкого приготування листкового тіста, з якого можна зробити різні страви.
Рецепт пісного листкового тіста швидкого приготування
Інгредієнти: борошно – 200 г; вода фільтрована – 100 мл; сіль – щіпка; масло вершкове – 200 р. Приготування В тепленьку воду додаємо 150 грам борошна, додаємо дрібку солі, перемішуємо і кладемо масу на 15 хвилин у холодильник. Цим часом з'єднуємо розм'якшене масло з залишилася борошном і формуємо грудку. Тепер розгортаємо охолоджене тісто в прямокутник, на половину викладаємо маслечко і розподіляємо його таким чином, щоб вона не доходила до країв. Накриваємо порожній другою половиною і розкочуємо качалкою. Після цього накриваємо плівкою і ставимо на півгодини в холодильник. Далі ще раз розкачуємо тісто, згортаємо його втричі, знову розгортаємо і повторюємо процедуру 6 разів. Готове листкове тісто трохи охолоджуємо і переходимо до приготування випічки.
Рецепт листкового тіста швидкого приготування
Інгредієнти: борошно – 1 кг; маргарин – 800 г; яйце – 2 шт.; оцет столовий 9% – 2 ст. ложки; сіль – щіпка; вода фільтрована – 400 мл. Приготування Для швидкого приготування листкового тіста всі інгредієнти прибираємо заздалегідь в холодильник. Трохи борошна змішати з подрібненим на тертці маргарином, всипаємо ще борошно і перемішуємо все легкими рухами. В мірній гуртку збиваємо яйця з сіллю і оцтом, доливаємо необхідну кількість холодної води і акуратно виливаємо рідина в масляну масу. Швиденько замішуємо тісто, збираємо його у великий брикет і ділимо на 3 частини. Кожну кладемо в целофановий пакетик і прибираємо мінімум на 2 години в холодильник. По закінченні часу тісто готове до роботи.
Дріжджове листкове тісто швидкого приготування
Інгредієнти: борошно – 3 ст.; масло вершкове – 200 г; сухі швидкорозчинні дріжджі – 7 г; сіль – 1 ч. ложка; молоко коров'яче – 130 мл; вода фільтрована – 85 мл; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 3 ч. ложки. Приготування У теплій воді розчиняємо дріжджі і кидаємо ложку цукру. Борошно просіваємо з сіллю і залишилися цукровим піском і натираємо на терочке заморожене вершкове масло. Рубаємо все за допомогою гострого ножа до отримання однорідної крихти. В дріжджову воду вводимо яйце, вливаємо коров'яче молоко і перемішуємо. Отриману рідину обережно вливаємо в борошняну масу і замішуємо гладке тісто. Загортаємо його в плівочку і прибираємо приблизно на 15 години в холодильник. Після цього гарненько розкачуємо його качалкою, згортаємо рулетом і знову прибираємо в холод.
Листкове тісто бездріжджове швидкого приготування
Інгредієнти: борошно 550 г; тепла вода – 250 мл; масло вершкове – 200 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; оцет 9 % – 1 ст. ложка; цукор – 1 ч. ложка. Приготування Для швидкого приготування домашнього листкового тіста в теплу воду вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо цукор і яйце. Потім всипаємо пшеничне борошно і замішуємо і пластичне однорідне тісто. Розкачуємо його в пласт, промазуємо м'яким вершковим маслом і загинаємо край тіста. Після цього кладемо на загорнуту частина качалку і накручуємо на неї все тісто. Далі, робимо з двох боків уздовж надріз ножем і отримуємо 2 стрічки. Складаємо їх разом, защипуємо протилежні кінці і прокатуємо качалкою. Готове листкове тісто зберігаємо в холодильнику до потрібного моменту.