Вернуться назад Распечатать

Чим можна замінити агар-агар?

Чим можна замінити агар-агар?
Агар-агар – це морські водорості, які абсолютно не містять калорії, але при цьому дають організму відчуття ситості, завдяки розбухання в кишечнику. У кулінарії порошок з водоростей агар-агар застосовують в якості згущувача. Цей продукт є натуральним рослинним замінником желатину. Тому, якщо закінчився агар-агар його можна замінити желатином.

Чим можна замінити агар-агар?


Ця речовина має яскраво виражені желюючий властивості. Він швидко загусає, не містить калорій, не має ні смаку, ні запаху. Але цей продукт не завжди може знаходитися під рукою. Говорячи про те, чим замінити агар-агар в кулінарії, то замість водоростей агар-агар часто використовують желатин або пектин. Це більш дешеві і доступні абсолютно продукти для загустіння.

Заміна агару желатином


Желатин має м'ясну основу, його виготовляють з сухожиль і кісток. Згідно з рецептурою, 1 грам агар-агару рівносильний 8 грам желатину. Це пов'язано з тим, що желюючий властивості желатину трохи нижче, ніж агар-агару. Варто враховувати, що не у всіх продуктах можна замінити агар-агар желатином. Наприклад, виготовляючи десерт «Пташине молоко» можна використовувати тільки агар-агар. Це пов'язано з тим, що желатин може зробити цей десерт більш жорстким і надати йому ледве помітний присмак м'яса. Агар-агар легшим і ніжніше, ніж желатин. За рахунок того, що цей продукт не має ніякого запаху і смаку, він зберігає оригінальність смаку і запаху вихідних інгредієнтів того страви, де його застосовують.
Заміна агару пектином
Пектин має фруктову основу. Його виробляють з різних фруктів. Згідно з рецептурою, 1 грам агар-агару, як і желатину, відповідає 8 грам пектину. Пектин дає більш рихлу структуру готового продукту, ніж агар-агар.