Зі сметаною можна приготувати будь-який вид тесту. Найголовніше, що який би варіант ми не вибрали, він дуже легко і швидко готуватися. Нижче розповімо вам деякі рецепти створення такого тесту.
Тісто на сметані
Інгредієнти: сметана – 150 г; борошно – 2 склянки; вершкове масло – 50 г; цукор – 20 г; яйце – 1 шт.; сіль; сода; рослинне масло. Приготування Яйце і вершкове масло збиваємо міксером. Додаємо сіль, соду, цукор, сметану і перемішуємо всі інгредієнти. Засипаємо в нашу масу один склянку просіяного борошна і вимішуємо. На стіл просіваємо ще склянку борошна і вливаємо туди отриману суміш. Тісто вимішуємо не довго, воно повинно залишатися липким. Тісто має бути ніжним, податливим і не густим. Готове тісто кладемо на годину в холодильник.
Пісочне тісто на сметані
Інгредієнти: вершкове масло – 75 г; борошно – 180 г; розпушувач – 05 ч. ложки; цукор – 1 склянка; ванілін – 1 ч. ложка; сметана – 70 г; яйця – 1 шт.; сіль. Приготування Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками в 3 см, додаємо цукор, ванілін і сіль. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо на масло. І тепер починаємо розтирати інгредієнти руками до розсипчастого стану, після додаємо жовток і сметану. Руками сгребаем крихту до сметані з яйцем. Крихта поступово перетворюється на великі шматки, тісто не місимо, інакше воно втратить потрібну структуру. Загортаємо готове тісто плівкою і відправляємо в холод.
Прісне тісто на сметані
Інгредієнти: борошно – 450 г; цукор – 1 ст. ложка; сіль – 1 ч. ложка; сметана – 200 г; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 100 г. Приготування Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і злегка збиваємо. Після додаємо сметану і добре розмішуємо її з яйцями. Просіваємо в суміш борошно і додаємо вершкове масло, замішуємо тісто.
Рецепти тіста на сметані
Інгредієнти: вершкове масло – 60 г; борошно – 2 склянки; сода – 1/4 ч. ложки; сметана – 150 г; цукор – 4 ч. ложки; сіль – 2/3 ч. ложки; яйця – 1 шт. Приготування Змішуємо міксером вершкове масло і яйце, потім додаємо соду, цукор, сіль і вливаємо сметану. Перемішуємо і в самому кінці у тісто додаємо просіяне борошно. Інгредієнти ретельно перемішуємо. Висипаємо На стіл ще одну склянку борошна і викладаємо тісто. Правильно приготоване тісто має трохи липнути до рук, а щоб це не заважала в процесі вимішування, руки необхідно змащувати олією. Якщо спробувати тісто на сметані зробити більш сухим і додати в нього більше борошна, то воно вийде дуже твердим.
Тісто на сметані без яєць
Інгредієнти: вершкове масло – 200 г; борошно – 3 склянки; цукор – 1 склянка; сметана – 4 ст. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки. Приготування Вершкове масло викладаємо в миску і розминаємо за допомогою вилки, додаємо цукор і перетираємо до тих пір, поки крупинки цукру не зменшитися, інакше цукор буде відчуватися в приготованому блюді. В отриману масу додаємо сіль і борошно, перетираємо продукти до оброзования дрібної крихти. Додаємо сметану і замішуємо тісто, при необхідності додаємо борошно. Готове тісто має бути однорідним і еластичним. Обертаємо отримане тісто плівкою і відправляємо в холодильник на 35 хвилин, після цього приступаємо до приготування смачних страв з тіста з різними начинками.
Тісто із сметани та борошна
Інгредієнти: сметана – 1 склянка; борошно – 4 склянки; сода – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка; яйця – 2 шт.; маргарин – 200 р. Приготування Маргарин натираємо на тертку. Борошно просіваємо. І в глибокій ємності змішуємо яйця, сметану, натертий маргарин, борошно, сіль і соду. Інгредієнти ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Готове тісто ставимо в холодильник на 25 хвилин.