Вернуться назад Распечатать

Тісто на сметані

Тісто на сметані
Зі сметаною можна приготувати будь-який вид тесту. Найголовніше, що який би варіант ми не вибрали, він дуже легко і швидко готуватися. Нижче розповімо вам деякі рецепти створення такого тесту.

Тісто на сметані


Інгредієнти:

  • сметана – 150 г;

  • борошно – 2 склянки;

  • вершкове масло – 50 г;

  • цукор – 20 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль;

  • сода;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйце і вершкове масло збиваємо міксером. Додаємо сіль, соду, цукор, сметану і перемішуємо всі інгредієнти. Засипаємо в нашу масу один склянку просіяного борошна і вимішуємо. На стіл просіваємо ще склянку борошна і вливаємо туди отриману суміш. Тісто вимішуємо не довго, воно повинно залишатися липким. Тісто має бути ніжним, податливим і не густим. Готове тісто кладемо на годину в холодильник.

    Пісочне тісто на сметані


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 75 г;

  • борошно – 180 г;

  • розпушувач – 05 ч. ложки;

  • цукор – 1 склянка;

  • ванілін – 1 ч. ложка;

  • сметана – 70 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками в 3 см, додаємо цукор, ванілін і сіль. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо на масло. І тепер починаємо розтирати інгредієнти руками до розсипчастого стану, після додаємо жовток і сметану. Руками сгребаем крихту до сметані з яйцем. Крихта поступово перетворюється на великі шматки, тісто не місимо, інакше воно втратить потрібну структуру. Загортаємо готове тісто плівкою і відправляємо в холод.

    Прісне тісто на сметані


    Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • сметана – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і злегка збиваємо. Після додаємо сметану і добре розмішуємо її з яйцями. Просіваємо в суміш борошно і додаємо вершкове масло, замішуємо тісто.

    Рецепти тіста на сметані


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 60 г;

  • борошно – 2 склянки;

  • сода – 1/4 ч. ложки;

  • сметана – 150 г;

  • цукор – 4 ч. ложки;

  • сіль – 2/3 ч. ложки;

  • яйця – 1 шт.


  • Приготування
    Змішуємо міксером вершкове масло і яйце, потім додаємо соду, цукор, сіль і вливаємо сметану. Перемішуємо і в самому кінці у тісто додаємо просіяне борошно. Інгредієнти ретельно перемішуємо. Висипаємо На стіл ще одну склянку борошна і викладаємо тісто. Правильно приготоване тісто має трохи липнути до рук, а щоб це не заважала в процесі вимішування, руки необхідно змащувати олією. Якщо спробувати тісто на сметані зробити більш сухим і додати в нього більше борошна, то воно вийде дуже твердим.

    Тісто на сметані без яєць


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;

  • борошно – 3 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • сіль – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло викладаємо в миску і розминаємо за допомогою вилки, додаємо цукор і перетираємо до тих пір, поки крупинки цукру не зменшитися, інакше цукор буде відчуватися в приготованому блюді. В отриману масу додаємо сіль і борошно, перетираємо продукти до оброзования дрібної крихти. Додаємо сметану і замішуємо тісто, при необхідності додаємо борошно. Готове тісто має бути однорідним і еластичним. Обертаємо отримане тісто плівкою і відправляємо в холодильник на 35 хвилин, після цього приступаємо до приготування смачних страв з тіста з різними начинками.

    Тісто із сметани та борошна


    Інгредієнти:
    Тісто на сметані


  • сметана – 1 склянка;

  • борошно – 4 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • яйця – 2 шт.;

  • маргарин – 200 р.


  • Приготування
    Маргарин натираємо на тертку. Борошно просіваємо. І в глибокій ємності змішуємо яйця, сметану, натертий маргарин, борошно, сіль і соду. Інгредієнти ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Готове тісто ставимо в холодильник на 25 хвилин.