Вернуться назад Распечатать

Тісто для пирога з рибою

Тісто для пирога з рибою
Рибні пироги користуються великою популярністю у жителів Сибіру, Крайньої Півночі та України. Існує безліч рецептів приготування тіста для цієї випічки: і дріжджове і бездріжджове, і прісне. Давайте розглянемо деякі з них!

Дріжджове тісто для пирога з рибою


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 200 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • сухі дріжджі – 5 г;

  • вода фільтрована – 30 мл;

  • цукор – 10 г;

  • спеції;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Все борошно просіваємо, висипаємо в глибокий посуд і додаємо сухі дріжджі. Вершкове масло попередньо заморожуємо, а потім натираємо на крупній терочке, прямо в борошно. Все, як слід, перемішуємо дерев'яною лопаткою до отримання однорідної крихти. Потім поступово додаємо всі інші інгредієнти: цукровий пісок, сіль, куряче яйце і воду. Ретельно перемішуємо інгредієнти спочатку ложкою, а потім вимішуємо його руками, підсипаючи ще трохи борошна, невеликими порціями. Замішуємо його до тих пір, поки здобне тісто для пирога з рибою не перестане прилипати до пальців. Після цього викладаємо його в каструльку, накриваємо чистим рушником і ставимо в будь тепле місце на 45 хвилин, для підняття. Після закінчення часу знову обминаємо його і приступаємо до формування випічки.

    Швидке тісто для рибного пирога


    Інгредієнти:

  • куряче яйце – 3 шт.;

  • сметана – 5 ст. ложок;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • спеції;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розбиваємо В мисочку курячі яйця, кладемо сметану, майонез і добре перемішуємо. Потім додаємо дрібку солі, розпушувач, поступово підсипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Половину виливаємо у форму, викладаємо рибну начинку і заливаємо все рештою тестом!

    Рецепт рідкого тіста для пирога з рибою


    Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;

  • пшеничне борошно – 25 склянки;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • спеції;

  • харчова сода – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування заливного тесту для пирога з рибою, яйця змішуємо з теплим кефіром, всипаємо цукор і кидаємо харчову соду, гашену оцтом. Ретельно збиваємо суміш міксером і поступово всипаємо в неї заздалегідь просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Воно повинно вийти досить рідким, схожим на тісто для оладок.

    Ніжне тісто для пирога з рибою


    Інгредієнти:

  • маргарин – 100 г;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки;

  • сода харчова – щіпка;

  • молоко – 03 ст.;

  • борошно – 2 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, маргарин заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо його при кімнатній температурі, трохи підтанути. Соду додаємо в сметану, перемішуємо і залишаємо на півгодини в теплому місці. Потім виливаємо до неї масло, кладемо маргарин, додаємо сіль і ретельна все перемішуємо. Далі поступово всипаємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто.

    Тісто на сметані для пирога з рибою


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;

  • яйце -2 шт;

  • вода фільтрована – 2 ст.;

  • сметана нежирна – 1 ст.;

  • дріжджі швидкодіючі – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • цукор – 1 ст. ложка.
  • Тісто для пирога з рибою


    Приготування
    Як зробити тісто для рибного пирога? Для початку просіваємо борошно, щоб вона гарненько наситилася киснем, і тісто в результаті вийшло набагато пишніше. Потім її розбавляємо поступово прохолодною водою і висипаємо сухі дріжджі. Залишаємо суміш на 15 хвилин, а цим часом збиваємо окремо яйця з цукром. Далі кладемо сметану і кидаємо дрібку солі. Гарненько перемішуємо суміш і з'єднуємо з дріжджовий основою. Вимішуємо однорідне тісто, підсипаючи при необхідності борошно. Потім перекладаємо в каструлю, накриваємо рушником і ставимо на 50 хвилин у тепле місце. Після закінчення часу, обминаємо тісто і приступаємо до виготовлення випічки.