Рибні пироги користуються великою популярністю у жителів Сибіру, Крайньої Півночі та України. Існує безліч рецептів приготування тіста для цієї випічки: і дріжджове і бездріжджове, і прісне. Давайте розглянемо деякі з них!
Дріжджове тісто для пирога з рибою
Інгредієнти: масло вершкове – 200 г; борошно – 2 ст.; сухі дріжджі – 5 г; вода фільтрована – 30 мл; цукор – 10 г; спеції; яйце – 1 шт. Приготування Все борошно просіваємо, висипаємо в глибокий посуд і додаємо сухі дріжджі. Вершкове масло попередньо заморожуємо, а потім натираємо на крупній терочке, прямо в борошно. Все, як слід, перемішуємо дерев'яною лопаткою до отримання однорідної крихти. Потім поступово додаємо всі інші інгредієнти: цукровий пісок, сіль, куряче яйце і воду. Ретельно перемішуємо інгредієнти спочатку ложкою, а потім вимішуємо його руками, підсипаючи ще трохи борошна, невеликими порціями. Замішуємо його до тих пір, поки здобне тісто для пирога з рибою не перестане прилипати до пальців. Після цього викладаємо його в каструльку, накриваємо чистим рушником і ставимо в будь тепле місце на 45 хвилин, для підняття. Після закінчення часу знову обминаємо його і приступаємо до формування випічки.
Швидке тісто для рибного пирога
Інгредієнти: куряче яйце – 3 шт.; сметана – 5 ст. ложок; майонез – 4 ст. ложки; спеції; борошно – 1 ст.; розпушувач – 2 ч. ложки. Приготування Розбиваємо В мисочку курячі яйця, кладемо сметану, майонез і добре перемішуємо. Потім додаємо дрібку солі, розпушувач, поступово підсипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Половину виливаємо у форму, викладаємо рибну начинку і заливаємо все рештою тестом!
Рецепт рідкого тіста для пирога з рибою
Інгредієнти: кефір – 500 мл; пшеничне борошно – 25 склянки; яйце – 2 шт.; цукор – 2 ч. ложки; спеції; харчова сода – 1 ч. ложка. Приготування Для приготування заливного тесту для пирога з рибою, яйця змішуємо з теплим кефіром, всипаємо цукор і кидаємо харчову соду, гашену оцтом. Ретельно збиваємо суміш міксером і поступово всипаємо в неї заздалегідь просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Воно повинно вийти досить рідким, схожим на тісто для оладок.
Ніжне тісто для пирога з рибою
Інгредієнти: маргарин – 100 г; сметана нежирна – 2 ст. ложки; сода харчова – щіпка; молоко – 03 ст.; борошно – 2 ст.; спеції. Приготування Отже, маргарин заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо його при кімнатній температурі, трохи підтанути. Соду додаємо в сметану, перемішуємо і залишаємо на півгодини в теплому місці. Потім виливаємо до неї масло, кладемо маргарин, додаємо сіль і ретельна все перемішуємо. Далі поступово всипаємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто.
Тісто на сметані для пирога з рибою
Інгредієнти: борошно – 1 кг; яйце -2 шт; вода фільтрована – 2 ст.; сметана нежирна – 1 ст.; дріжджі швидкодіючі – 1 ст. ложка; спеції; цукор – 1 ст. ложка. Приготування Як зробити тісто для рибного пирога? Для початку просіваємо борошно, щоб вона гарненько наситилася киснем, і тісто в результаті вийшло набагато пишніше. Потім її розбавляємо поступово прохолодною водою і висипаємо сухі дріжджі. Залишаємо суміш на 15 хвилин, а цим часом збиваємо окремо яйця з цукром. Далі кладемо сметану і кидаємо дрібку солі. Гарненько перемішуємо суміш і з'єднуємо з дріжджовий основою. Вимішуємо однорідне тісто, підсипаючи при необхідності борошно. Потім перекладаємо в каструлю, накриваємо рушником і ставимо на 50 хвилин у тепле місце. Після закінчення часу, обминаємо тісто і приступаємо до виготовлення випічки.