Вернуться назад Распечатать

Тісто на майонезі для пирога з рибою

Тісто на майонезі для пирога з рибою
Рибні пироги хоч і існували в нашій кухні досить довгий час, але популярними стали саме за куди більш простих і швидких сучасних варіантів приготування. У чому секрет спрощення рецепту? Лише у використанні швидкого у приготуванні тіста, на кшталт того, про який ми розповімо далі, на майонезній основі.

Рибний пиріг з рідкого тіста з майонезом


Рідке тісто використовується для приготування заливних пирогів. Воно виходить більш ніжним, пишним і жирним, ніж його аналог годиться для розкочування.
В основі нашого рецепта рідкого тіста для пирога з рибою лежить суміш майонезу і сметани, але їх можна замінити еквівалентним кількістю лише одного з соусів.
Інгредієнти:

  • майонез - 270 г;

  • сметана - 270 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • розпушувач - 5 г;

  • борошно - 210 р.


  • Приготування
    Поєднавши обидва соусу, додаємо до них збиті, з дрібкою солі і свіжомеленим перцем, яйця. Борошно окремо просіваємо і гарненько перемішуємо з розпушувачем або содою. Додаємо сухі інгредієнти в майонезно-яєчну суміш і замішуємо як можна більш однорідне тісто. Прекрасна база у вас готова. Можна вже ділити тісто на дві порції: одну виливаємо в основу,
    Тісто на майонезі для пирога з рибою
    зверху викладаємо начинку і заливаємо залишком, а можна доповнити тісто зеленню та спеціями, зразок універсального міксу приправи для риби. До речі, тісто для рибного пирога на майонезі відмінно поєднується з будь рибною начинкою: бюджетним поєднанням консерви з цибулею і рисом або трохи більш витратною сумішшю свіжої риби, можливо навіть червоної, з пореєм і іншими овочами.
    Тісто зі сметани і майонезу для пирога з рибою ідеально готується при звичних для випічки температурних показниках 180 градусів, а час може варіюватися від 35 до 45 хвилин. Після випічки пирога потрібно охолонути хоча б хвилин 10 після чого він готовий до дегустації.