Печінка індички використовується в різних рецептах приготування: її варять, смажать, тушкують, а також роблять оригінальні салати і торти. Вона багата вітамінами і мінералами, тому дуже корисна для нашого організму.
Рецепт паштету з печінки індички
Інгредієнти: печінка молодий індички – 800 г; цибулина – 100 г; спеції; масло рослинне – 40 мл; морква – 1 шт.; масло вершкове – 40 р. Приготування Печінку обробляємо, промиваємо і обсмажуємо на олії або відварюємо в кип'яченій воді до готовності. Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулька, шаткуємо його дрібненько і пасеруємо на рослинному жирі до м'якості. Потім додаємо терту морква, перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Далі перекладаємо все в чашу блендера, кладемо вершкове масло, солимо за смаком і збиваємо до однорідного стану. Тепер акуратно перекладаємо паштет в баночку і відправляємо на деякий час в холодильник. Таке блюдо чудово поєднується зі свіжими огірками, помідорами і квашеною капустою.
Печінка індички в мультиварці
Інгредієнти: печінка молодий індички – 800 г; борошно – 1 ст. ложка; сметана – 200 мл; спеції; олія рослинна. Приготування Печінка обробляємо, нарізаємо шматочками і підрум'янюємо з усіх боків в рослинній олії, вибравши режим «Випічка». Потім всипаємо борошно пшеничне, ретельно перемішуємо і залишаємо ще на кілька хвилин під закритою кришкою. Після цього кладемо сметану, приправляємо блюдо спеціями і доводимо до готовності. Перед подачею на стіл перекладаємо печінка індички в сметані на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.
Печінка індички смажена з цибулею
Інгредієнти: печінка індички – 1 кг; цибулина – 4 шт.; мука – 4 ст. ложки; олія рослинна; вершки – 600 мл; спеції. Приготування Печінку ретельно обробляємо, обробляємо від пленочек і промиваємо. Потім шматки мачає в борошні і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку. Обсмажуємо 5 хвилин з двох сторін, а потім підсолюємо за смаком. Чистимо цибулину, обполіскуємо, шаткуємо півкільцями пасеруємо до золотистого кольору. Далі перекладаємо печінку з овочевою обсмаженням у форму для запікання, заливаємо необхідною кількістю вершків і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, для загусання соусу. Як гарнір подаємо відварений рис або макарони. Ось і все, печінка індички в духовці готова!
Рецепт оладок з печінки індички
Інгредієнти: печінка індички – 1 кг; цибулина – 2 шт.; спеції; яйце – 1 шт.; панірувальні сухарі – 2 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; олія рослинна. Для соусу:
цибулина – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки; вода – 500 мл; вершки – 150 мл; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Печінку промиваємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо все
плівочки. Цибулину очищаємо, ріжемо на частини і разом з печінкою подрібнюємо в блендері. В отриману масу додаємо яйце, додаємо мелені сухарі і спеції за смаком. Гарненько все перемішуємо і знімаємо готовий фарш на півгодини в холодильник. Розігріваємо Сковороду з невеликою кількістю олії і ложкою викладаємо оладки. Обсмажуємо їх приблизно по 2 хвилини на середньому вогні з одного боку, а потім акуратно перевертаємо і смажимо з іншого до зарум'янювання. Паралельно з цим, готуємо соус. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо до прозорого стану в глибокій сковороді з маслом. Далі додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Вливаємо фільтровану воду і тушкуємо суміш на слабенькому вогні до випарювання рідини. В самому кінці акуратно виливаємо вершки, доводимо до кипіння, чекаємо 2 хвилини і викладаємо печінкові оладки.