Вернуться назад Распечатать

Печінка індички - рецепти приготування

Печінка індички - рецепти приготування
Печінка індички використовується в різних рецептах приготування: її варять, смажать, тушкують, а також роблять оригінальні салати і торти. Вона багата вітамінами і мінералами, тому дуже корисна для нашого організму.

Рецепт паштету з печінки індички


Інгредієнти:

  • печінка молодий індички – 800 г;

  • цибулина – 100 г;

  • спеції;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • масло вершкове – 40 р.


  • Приготування
    Печінку обробляємо, промиваємо і обсмажуємо на олії або відварюємо в кип'яченій воді до готовності. Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулька, шаткуємо його дрібненько і пасеруємо на рослинному жирі до м'якості. Потім додаємо терту морква, перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Далі перекладаємо все в чашу блендера, кладемо вершкове масло, солимо за смаком і збиваємо до однорідного стану. Тепер акуратно перекладаємо паштет в баночку і відправляємо на деякий час в холодильник. Таке блюдо чудово поєднується зі свіжими огірками, помідорами і квашеною капустою.

    Печінка індички в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печінка молодий індички – 800 г;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • сметана – 200 мл;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Печінка обробляємо, нарізаємо шматочками і підрум'янюємо з усіх боків в рослинній олії, вибравши режим «Випічка». Потім всипаємо борошно пшеничне, ретельно перемішуємо і залишаємо ще на кілька хвилин під закритою кришкою. Після цього кладемо сметану, приправляємо блюдо спеціями і доводимо до готовності. Перед подачею на стіл перекладаємо печінка індички в сметані на тарілку і посипаємо свіжою зеленню.

    Печінка індички смажена з цибулею


    Інгредієнти:

  • печінка індички – 1 кг;

  • цибулина – 4 шт.;

  • мука – 4 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • вершки – 600 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінку ретельно обробляємо, обробляємо від пленочек і промиваємо. Потім шматки мачає в борошні і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку. Обсмажуємо 5 хвилин з двох сторін, а потім підсолюємо за смаком. Чистимо цибулину, обполіскуємо, шаткуємо півкільцями пасеруємо до золотистого кольору. Далі перекладаємо печінку з овочевою обсмаженням у форму для запікання, заливаємо необхідною кількістю вершків і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, для загусання соусу. Як гарнір подаємо відварений рис або макарони. Ось і все, печінка індички в духовці готова!

    Рецепт оладок з печінки індички


    Інгредієнти:

  • печінка індички – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції;

  • яйце – 1 шт.;

  • панірувальні сухарі – 2 ст. ложки;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • олія рослинна.


  • Для соусу:

  • цибулина – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 500 мл;

  • вершки – 150 мл;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, обсушуємо і акуратно зрізаємо все
    Печінка індички - рецепти приготування
    плівочки. Цибулину очищаємо, ріжемо на частини і разом з печінкою подрібнюємо в блендері. В отриману масу додаємо яйце, додаємо мелені сухарі і спеції за смаком. Гарненько все перемішуємо і знімаємо готовий фарш на півгодини в холодильник. Розігріваємо Сковороду з невеликою кількістю олії і ложкою викладаємо оладки. Обсмажуємо їх приблизно по 2 хвилини на середньому вогні з одного боку, а потім акуратно перевертаємо і смажимо з іншого до зарум'янювання. Паралельно з цим, готуємо соус. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками і пасеруємо до прозорого стану в глибокій сковороді з маслом. Далі додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Вливаємо фільтровану воду і тушкуємо суміш на слабенькому вогні до випарювання рідини. В самому кінці акуратно виливаємо вершки, доводимо до кипіння, чекаємо 2 хвилини і викладаємо печінкові оладки.