Сир маскарпоне знаходить місце у величезній кількості рецептів домашніх солодощів і закусок, але, на жаль, відшукати цей продукт італійських сироварів на полицях наших маркетів не так-то просто, а якщо і вдасться, то ціна на сир може неприємно здивувати. Так чи інакше, відмовляти собі в задоволенні втілити в життя страви з участю маскарпоне не варто, адже м'який сир можна приготувати і вдома з усім знайомої сметани.
Як приготувати сир з сметани?
Перший спосіб приготування вважається самим безтурботним, адже для її втілення не потрібно навіть включати плиту, достатньо лише вибрати сметану і купити відріз марлевий. Вибір сметани – річ вкрай важлива. Адже саме її смак і жирність після позначаться на аналогічних показниках сиру, а тому в ідеалі беріть не кислу сметану і обов'язково стежите за тим, щоб вміст жиру в ній не було нижче 20%. Можна робити маскарпоне з домашньої сметани, а можна замінити її купівельної – це не принципово. Як тільки головний інгредієнт обраний, ви можете додати в нього спеції: дрібку солі, трохи сушених трав, цукру, перцю, а можете залишити недоторканим.
Викладіть сметану поверх застеленого двома шарами марлі друшляка, кінці марлі зберіть і накрийте їм сметану. Розмістіть на суміші тарілку з вантажем і поставте все в холодильник. Домашній сир маскарпоне з сметани буде готовий через 10-12 годин вистоювання.
Як зробити маскарпоне в домашніх умовах зі сметани?
Інгредієнти: сметана - 450 г; сік лимона - 10 мл; молоко - 90 мл Приготування Сметану змішайте з молоком і підігрійте до 70 градусів, влийте в суміш сік лимона і зніміть посуд з вогню. Накривши посудину кришкою, дайте основі для сиру створожится 7-8 хвилин, а потім відкиньте пластівці на друшляк і залиште сир маскарпоне з сметани стікати 6-9 годин.