Вернуться назад Распечатать

Маскарпоне з сметани в домашніх умовах

Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
Сир маскарпоне знаходить місце у величезній кількості рецептів домашніх солодощів і закусок, але, на жаль, відшукати цей продукт італійських сироварів на полицях наших маркетів не так-то просто, а якщо і вдасться, то ціна на сир може неприємно здивувати. Так чи інакше, відмовляти собі в задоволенні втілити в життя страви з участю маскарпоне не варто, адже м'який сир можна приготувати і вдома з усім знайомої сметани.

Як приготувати сир з сметани?


Перший спосіб приготування вважається самим безтурботним, адже для її втілення не потрібно навіть включати плиту, достатньо лише вибрати сметану і купити відріз марлевий. Вибір сметани – річ вкрай важлива. Адже саме її смак і жирність після позначаться на аналогічних показниках сиру, а тому в ідеалі беріть не кислу сметану і обов'язково стежите за тим, щоб вміст жиру в ній не було нижче 20%. Можна робити маскарпоне з домашньої сметани, а можна замінити її купівельної – це не принципово. Як тільки головний інгредієнт обраний, ви можете додати в нього спеції: дрібку солі, трохи сушених трав, цукру, перцю, а можете залишити недоторканим.
Викладіть сметану поверх застеленого двома шарами марлі друшляка, кінці марлі зберіть і накрийте їм сметану. Розмістіть на суміші тарілку з вантажем і поставте все в холодильник. Домашній сир маскарпоне з сметани буде готовий через 10-12 годин вистоювання.

Як зробити маскарпоне в домашніх умовах зі сметани?


Інгредієнти:
Маскарпоне з сметани в домашніх умовах


  • сметана - 450 г;

  • сік лимона - 10 мл;

  • молоко - 90 мл


  • Приготування
    Сметану змішайте з молоком і підігрійте до 70 градусів, влийте в суміш сік лимона і зніміть посуд з вогню. Накривши посудину кришкою, дайте основі для сиру створожится 7-8 хвилин, а потім відкиньте пластівці на друшляк і залиште сир маскарпоне з сметани стікати 6-9 годин.