Пироги можна готувати з найрізноманітнішою начинкою – і фруктової, і сирною, і м'ясний. А ми вам зараз розповімо, як приготувати рибну начинку для пирога.
Начинка для пирогов з консервованої риби
Інгредієнти: риба консервована (сайра, горбуша, сардини) – 2 баночки; твердий сир – 100 г; курячі варені яйця – 3 шт.; перець; майонез. Приготування З консерви зливаємо рідину, саму рибу розминаємо виделкою. Очищені яйця, тремо на тертці або ріжемо кубиками. Сир тремо на тертці – можна на дрібній, а можна і на крупній. Це залежить від того, наскільки однорідну масу хочеться отримати на виході. Змішуємо рибу з яйцями і сиром, якщо потрібно, перчимо, потім додаємо майонез і перемішуємо. Також за бажанням можна додати подрібнену зелень кропу.
Начинка для пирога зі свіжої риби
Інгредієнти: рибне філе – 350 г; рис – 80 г; твердий сир – 110 г; ріпчаста цибуля – 200 г; сіль. Приготування Рибне філе ріжемо шматочками середньої величини. Відварюємо рис. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями. Сир пропускаємо через тертку. На тісто начинку розміщуємо шарами у такому порядку: рис, риба, нашатковану цибулю і подрібнений сир.
Як зробити начинку з риби для пирога?
Інгредієнти: філе рибне – 550 г; твердий сир – 75 г; томатне пюре – 1 ст. ложка; маргарин – 2 ст. ложки; яйця – 2 шт.; молоко – 190 мл; борошно – 2 ст. ложки; рослинне масло – 20 мл; лимонний сік – 10 мл; сіль; перець. Приготування Починаємо з приготування соусу: розтоплюємо маргарин, додаємо борошно, перемішуємо, вливаємо молоко, лимонний сік і добре розмішуємо, щоб позбутися від грудочок, якщо такі встигли утворитися. Подрібнюємо сир і додаємо в соус, додаємо томатне пюре, перець, сіль і вводимо збиті жовтки. Філе риби ріжемо кубиками, обсмажуємо в рослинному маслі і після того, як риба охолоне, заливаємо її соусом і вводимо білки, збиті в пишну піну. Перемішуємо і викладаємо смачну начинку з риби для пирога на тісто.