Домашні м'ясні заготовки – ідеальна можливість потренуватися у своїх кулінарних вміннях, а в якості бонусу ще й отримати на виході приголомшливу здорову закуску. Звичайно, рецепт, про який ми розповімо далі, навряд чи можна назвати здоровим, все ж мова йде про сало, але натуральним – безумовно. Про те, як приготувати варену рулет з сала відразу декількома способами ми поговоримо далі.
Рулет з вареного сала з часником
Почнемо з української класики – вареної свинини з часником, ароматною і надзвичайно ніжною. Всі підготовчі роботи займуть не більше 10 хвилин, а готування і зовсім не потребує вашої участі.
Інгредієнти: свиняче сало (з м'ясними прожилками) - 550 г; часникові зубки - 3-4 шт.; лист лавра - 2 шт.; зелень кропу; суміш перців і морська сіль. Приготування Якщо вам дістався шматок необробленого сала, то попередньо доведеться вичистити шкіру ножем, а потім все ретельно промити. Очищений пласт свинини ретельно натираємо сумішшю мелених перців і морською сіллю. Беремо хороший пучок кропу і нарізаємо його практично в потерть. Також чинимо і з очищеним часником, останнього повинно бути багато, адже ви хочете отримати ароматний рулет на виході? До суміші зелені і часнику додаємо розтерті в ступі сушений лист лавра і розподіляємо інгредієнти по поверхні сала. Звертаємо сало і фіксуємо ниткою або шпажками. Кладемо рол в пакет і занурюємо в каструлю з киплячою водою. Варений рулет з свинячого сала готується близько 2 годин, після витягується, залишають до повного охолодження і лише потім витягає з пакету і дегустується.
Азіатський рецепт вареного рулету з сала з м'ясним прошарком
Якщо ви думали, що рецепти варених рулетів з сала свинини – надбання лише європейської кухні, то поспішаємо вас розчарувати: азіати обожнюють варити підчеревину в ароматних бульйонах і подавати нарізаною з гарячим бульйоном або локшиною. Спробуємо?
Інгредієнти: свинина (підчеревина) - 550 г; соєвий соус - 60 мл; саке - 240 мл; мірін - 240 мл; цукор - 40 г; зубки часнику - 6 шт.; корінь імбиру - 5 див. Приготування Свинину скачуємо в рулет і фіксуємо. Рол кладемо в пакет. Ставимо На плиту каструлю з водою, кількість якої має бути достатнім для того, щоб покрити м'ясо. Коли вода дійде до кипіння, жар зменшуємо і вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, часник, імбир , мірін і саке. Готуємо варений рулет з сала з м'ясним прошарком в пакеті 2 години, пробуємо після того, як він охолоне.