Вернуться назад Распечатать

Варений рулет з сала в пакеті

Варений рулет з сала в пакеті
Домашні м'ясні заготовки – ідеальна можливість потренуватися у своїх кулінарних вміннях, а в якості бонусу ще й отримати на виході приголомшливу здорову закуску. Звичайно, рецепт, про який ми розповімо далі, навряд чи можна назвати здоровим, все ж мова йде про сало, але натуральним – безумовно. Про те, як приготувати варену рулет з сала відразу декількома способами ми поговоримо далі.

Рулет з вареного сала з часником


Почнемо з української класики – вареної свинини з часником, ароматною і надзвичайно ніжною. Всі підготовчі роботи займуть не більше 10 хвилин, а готування і зовсім не потребує вашої участі.
Інгредієнти:

  • свиняче сало (з м'ясними прожилками) - 550 г;

  • часникові зубки - 3-4 шт.;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • зелень кропу;

  • суміш перців і морська сіль.


  • Приготування
    Якщо вам дістався шматок необробленого сала, то попередньо доведеться вичистити шкіру ножем, а потім все ретельно промити. Очищений пласт свинини ретельно натираємо сумішшю мелених перців і морською сіллю. Беремо хороший пучок кропу і нарізаємо його практично в потерть. Також чинимо і з очищеним часником, останнього повинно бути багато, адже ви хочете отримати ароматний рулет на виході? До суміші зелені і часнику додаємо розтерті в ступі сушений лист лавра і розподіляємо інгредієнти по поверхні сала. Звертаємо сало і фіксуємо ниткою або шпажками. Кладемо рол в пакет і занурюємо в каструлю з киплячою водою. Варений рулет з свинячого сала готується близько 2 годин, після витягується, залишають до повного охолодження і лише потім витягає з пакету і дегустується.

    Азіатський рецепт вареного рулету з сала з м'ясним прошарком


    Якщо ви думали, що рецепти варених рулетів з сала свинини – надбання лише європейської кухні, то поспішаємо вас розчарувати: азіати обожнюють варити підчеревину в ароматних бульйонах і подавати нарізаною з гарячим бульйоном або локшиною. Спробуємо?
    Інгредієнти:

  • свинина (підчеревина) - 550 г;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • саке - 240 мл;

  • мірін - 240 мл;
  • Варений рулет з сала в пакеті

  • цукор - 40 г;

  • зубки часнику - 6 шт.;

  • корінь імбиру - 5 див.


  • Приготування
    Свинину скачуємо в рулет і фіксуємо. Рол кладемо в пакет. Ставимо На плиту каструлю з водою, кількість якої має бути достатнім для того, щоб покрити м'ясо. Коли вода дійде до кипіння, жар зменшуємо і вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, часник, імбир , мірін і саке. Готуємо варений рулет з сала з м'ясним прошарком в пакеті 2 години, пробуємо після того, як він охолоне.