Ми звикли думати, що приготування домашньої основи для піци – справа дуже енерговитратне. Сперечатися з цим немає сенсу, адже дійсно, необхідно замісити тісто перший раз (при чому досить довго, адже ми дбаємо про високо розвиненому глютену!), залишити відпочивати до подвоєння в розмірі, танцюючи навколо нього з бубном і молячись про те, щоб дріжджі робили свою роботу як слід. Після, його потрібно рівномірно розкачати і потім знову пускатися в танок щоб основа рівномірно пропеклась. Рецепти зі списку далі виходять за правила традиційної італійської кухні, правила технології приготування тіста і взагалі за всі можливі правила, але хіба це важливо, якщо на виході виходить смачно? Розкриваємо всі секрети того, як зробити рідке тісто для піци .
Рідке тісто для піци швидкого приготування
У цій піці немає дріжджів, великої кількості борошна та її замішування не здасться вам повноцінною заміною тренування в спортзалі, хіба не про це ви мріяли?
Інгредієнти: самоподнимающаяся борошно - 170 г; вода - 160 мл; оливкова олія - 30 мл Приготування Дістати самоподнимающуюся борошно вийде далеко не в кожному супермаркеті і, якщо ваш також є одним із списку – не біда, адже по суті самоподнимающаяся борошно - це готова суміш звичайного пшеничного борошна з розпушувачем. На вище описане кількість борошна вам знадобиться півтори чайні ложки розпушувача для тіста. Слідом за розпушувачем відправте в тісто і добру пучку солі. Влийте практично рівну кількість води і додайте половину масла. Тепер залишається лише замісити всі інгредієнти і можна ставити сковороду на вогонь – на цьому приготування рідкого тіста для піци закінчено. Жар під сковородою повинен бути середнім, при цьому сама поверхню, рівно як і її стінки, повинна бути покрита маслом. Розподіляємо рідке тісто максимально рівним шаром. Чекати прожарювання коржа не потрібно, відразу ж розподіляємо по ньому соус і обрану начинку, накриваємо все кришкою і чекаємо хвилин 9-10.
Рідке тісто для піци на дріжджах
Використовуючи в рецепті дріжджі ви самі підписатися під тим, що готові почекати перш ніж приступати за поїдання піци. Як-ніяк дріжджі – це мікроорганізми, яким необхідний час для активізації і початку роботи, але, якщо ви готові не поспішаючи виконати всю роботу замість готуйтеся отримати пишне і легке тісто, яке коштувало цього очікування.
Інгредієнти: вода - 240 мл; молоко - 240 мл; цукор - 10 г; оливкова олія - 120 мл; борошно - 300 г; сухі інстантні дріжджі - 10 р. Приготування Змішавши воду з підігрітим молоком, розчиніть в рідині всипте цукор і дріжджі, зазвичай, останнім необхідно провести хвилин 10 в теплі, щоб активізуватися. Заливаємо борошно дріжджовим розчином і додаємо масло. Рідке дріжджове тісто для піци практичного готово, залишилося лише вимісити його і залишити в теплі хвилин на 45-50. Готове тісто переливаємо на сковорідку, обсмажуємо, як оладки з обох боків до рум'янцю, на середньому жарі, а після додавання соусу і начинки вогонь і зовсім мінімізуємо і накриваємо піцу кришкою.
Рідке тісто для піци на сметані
Інгредієнти: цукор - 15 г; сухі інстантні дріжджі - 20 г; вода - 240 мл; сметана - 200 г; борошно - 240 г; олія - 60 мл Приготування Всі інгредієнти зі списку вище помістіть в чаші кухонного комбайна і вимісіть на мінімальній швидкості 3 хвилини, не забувайте, що рідина повинна бути теплою, інакше дріжджі не активізуються. Залиште тісто в теплі на 45-50 хвилин, а потім вилийте на сковороду і обсмажте на мінімальному вогні. Начинки і соус додайте в самому кінці, коли корж буде готовий.