Напевно, багато хто з нас бачили піцу, в якій сир (або його італійський аналог – рікотта) виступав у якості начинки, але щоб він ставав частиною основи для улюбленого ласощі – це вже новина зі світу дієтології. Насправді так воно і є, бум на здорове харчування, насамперед модифікує найпопулярніші з не дуже корисних страв, і, як правило, піца стоїть першим у черзі на внесення таких модифікацій. Сподіваємося, ніхто не проти поласувати дієтичної піцою ? Тоді вперед розбиратися з наступними рецептами!
Рецепт піца з сирного тіста
Перше тісто з нашого списку можна віднести до самої дієтичної варіації: борошна в ньому мінімум, сиру – максимум, а разом з сиром ще й купа сиру. Хіба це не рецепт, про який ви давно мріяли?
Інгредієнти: сир - 120 г; тертий пармезан - 30 г; терта моцарелла - 180 г; борошно - 50 р; яйця - 2 шт.; суміш сухих італійських трав; сушений часник. Приготування Якщо ви вибрали сухий і грудкуватих сир, то попередньо розітріть його виделкою або пропустіть через сито, в іншому випадку відразу ж кидайте його в чашу блендера укупі з іншими сирами, невеликою кількістю борошна (бажано, цільнозерновий – корисніше), яйцями і щедрою пучкою трав і сушеного часнику. Після того як наша імітація тесту перетвориться в більш-менш однорідну суміш, перекладаємо його в промаслений форму і рівномірно розподіляємо. Топінги на основу можна класти відразу, не пропекая її окремо попередньо, при цьому температура розігрітого духової шафи повинна бути значно нижче необхідної для стандартної піци – 175 градусів, а часу на готування піде більше – близько півгодини.
Рідке тісто для піци на сирі
Якщо ви любите експрес-піца на сковороді, то цей рецепт адресований вам. За лічені хвилини в'язке сирне тісто перетвориться в ідеальну основу для низькокалорійної і багатої білком піци, яка відмінно поєднується з будь-якими добавками.
Інгредієнти: вівсяне борошно - 180 г; щіпка міксу італійських трав; яйце - 1 шт.; сир - 1/2 ст.; молоко - 80 мл; будь-які тверді сири терті - 2/3 ст. Приготування Перед тим, як приготувати сирне тісто для піци, змішайте борошно з травами і дрібкою морської солі, а потім залийте теплим молоком і залиште набухати хвилин на 7. Цього часу вам вистачить для того, щоб з допомогою блендера збити сир з яйцем і сиром. Додайте борошно до сирної суміші і замісіть однорідне тісто. Перед тим, як покрити його соусом і начинками, обсмажте тісто на сковороді з обох сторін, як млинець.
Сирне тісто для піци без яєць
Інгредієнти: сир - 150 г; молоко - 6 ст. ложок; масло - 6 ст. ложок; борошно - 300 г; розпушувач - 10 р. Приготування Приготування цього тесту зводиться до простого змішування всіх інгредієнтів, наведених у списку вище. Якщо ваш сир містить багато крупинок, то протріть його через сито щоб у підсумку основа вийшла більш однорідною за своєю консистенції. Коли тісто буде замішано, розкачайте його і покривайте улюбленим соусом та іншими наповнювачами. 20 хвилин при 190 градусах буде достатньо, щоб отримати на виході ласощі на тонкій і рум'яної хрусткої основі.
Тісто для піци на сирі і кефірі з кольоровою капустою
Інгредієнти: невелика головка цвітної капусти; сир - 60 г; кефір - 50 мл; сир - 70 г; яйце куряче; борошно - 40 р. Приготування Першим ділом з допомогою блендера перетворюємо сир, кефір і сир в як можна більш однорідну суміш. Скориставшись кухонним помічником також подрібніть шматочки бланшированою цвітної капусти в потерть, викладіть її в кухонний рушник і відіжміть. Змішайте цвітну капусту з сиром, яйцем і борошном, різні трави та спеції залишаються на ваш смак і розсуд. Готуємо піцу без начинки при 200 градусах до зарум'янювання країв, а потім ставимо під гриль з топінгами, щоб розплавити сир.