Вернуться назад Распечатать

Страви з селери

Страви з селери
Як і багатьом продуктам, наділеним інтенсивним смаком і ароматом, селері не приділяють належної уваги. Одні просто на дух не переносять коренеплід, в той час як інші просто не знають, як застосувати його на кухні. І якщо першим ми допомогти не в силах, то для допомоги другим вирішили зібрати кілька цікавих рецептів, які перетворять селера в кращого друга.

Овочевий суп з селери з фрикадельками


Якщо вам хоч раз доводилося задаватися питанням про те, що приготувати із селери, то першим у списку відповідей неодмінно був суп. Тут не відзначимося оригінальністю і ми, адже супи з селерою в основі – кулінарна класика, підкуплива їдців вже не перше десятиліття.
Інгредієнти:
Для супу:

  • тушка курки;

  • морква - 400 г;

  • селера (стебла) - 250 г;

  • велика цибулина;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • зелень базиліка і петрушки;

  • локшина або рис.


  • Для фрикадельок:

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • яйце куряче;

  • твердий сир (тертий) - 2/3 ст.;

  • жменя хлібної крихти.


  • Приготування
    Ми не будемо вчитися премудростей того, як смачно приготувати селера окремо, адже в цьому рецепті він – лише складова композиції бульйону. Покладіть стебла селери разом з морквою, цибулею і лавром в каструлю. Там же розмістіть тушку кури і залийте все чистою холодною водою. Поставте каструлю на вогонь і варіть бульйон пару годин, періодично знімаючи піну і перемішуючи вміст. Десь через півгодини у каструлю також відправте томати, а з ними і спеції – мелений перець і сіль.
    Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок і скачайте фарш в невеликі кульки. З готового бульйону вийміть курку і закиньте у відвар локшину або рис, а також фрикадельки. Поки добавки будуть доходити до готовності, м'ясо птиці відокремте від кісток і поверніть в суп. Приберіть страву з вогню, доповніть зеленню і пробуйте.

    Як приготувати салат із селери?


    Інгредієнти:

  • відварна кура 300 г;

  • стебла селери - 2-3 шт.;

  • гроно винограду;

  • жменя горіхів;

  • солодкий перець - 80 г;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • майонез і вершковий сир - по 1 ст.


  • Приготування
    Розділіть куру на волокна, виноград розріжте навпіл, а стебла селери, цибулю і перець – поперек, тонкими півкільцями. Змішайте всі інгредієнти з улюбленими горіхами. Заправка для салату з селери елементарна і являє собою суміш вершкового сиру з майонезом в рівних пропорціях.

    Оладки з кореня селери з сьомгою


    Інгредієнти:

  • суміш цибулі, селери і солодкого перцю - 1 ст.;

  • консервована сьомга - 800 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • сушена зелень (петрушка, кріп) - по 1 ст. ложці;

  • мелений імбир і паприка - по щіпці;

  • борошно - 55 г;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Приготування
    Овочеву суміш спасеруйте до м'якості і збийте блендером. Додайте пюрированные овочі до рибної консервах і туди ж вбийте яйця. Поряд з іншими інгредієнтами в суміш йде борошно, зелень і спеції. Отриману суміш рівними порціями обсмажте на розігрітій олії до появи характерної золотистої скоринки.

    Пюре з селери і картоплі


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі (великі) - 2 шт.;

  • корінь селери - 250 г;
  • Страви з селери

  • цвітна капуста - 250 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    Очищаємо часникові зубки і бульби картоплі. Картоплю нарізаємо рівними кубиками разом з селерою, а капусту ділимо на суцвіття середнього розміру. Заливаємо підготовлені овочі водою і варимо на середньому вогні до розм'якшення. Рідину зливаємо, перекладаємо вміст каструлі в чашу блендера і пюрируем, не забувши додати спецій і щедру порцію вершкового масла.