Хто здатний відмовитися від великої кількості начинки під шаром розплавленого сиру на хрусткою основі із тонко розкачаного дріжджового тіста ? Правильно, лише той, хто сидить на дієті. Всім, хто рахує калорії, пропонуємо звернути увагу на більш здорові рецепти знаменитого італійського ласощі без використання тіста.
Піца з курячої грудки без тіста
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; сушений часник і цибулю - по 1/4 ч. ложки; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; томатний соус марінара - 4 ст. ложки; тертий сир моцарелла - 1 ст.; ковбаса - 30 г; солодкий перець - 50 г; оливки без кісточки - 1/4 ст. Приготування Розігрів духовку до 230 градусів, беремося за підготовку інгредієнтів. Злегка відбиваємо курятину, щоб вирівняти шматки по всій товщині. Викладаємо птицю у форму і, крім солі і перцю, приправляємо її травами, сушеним цибулею і часником. Запікаємо 10 хвилин. Дістаємо куру з духовки, перевертаємо і змащуємо соусом. Зверху посипаємо блюдо шматочками оливок і перцю, тертим сиром і шматочками ковбаси. Ще 10 хвилин і страва готова.
Піца без тесту з ковбаси
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томатний соус - 700 мл; паста з твердих сортів пшениці - 300 г; тертий сир - 2 ст.; ковбасна нарізка - 20 скибочок. Приготування Обсмаживши м'ясо з нарізаною цибулиною, заливаємо все томатним соусом і перемішуємо з відвареної пастою. Перекладаємо суміш на дно форми для запікання, посипаємо сиром і прикрашаємо шматочками ковбаси. Розміщуємо форму в розігрітій до 180 градусів духовці. Піца без тесту буде запікатися в духовці півгодини.
Піцу без тіста можна приготувати на сковороді або в мультиварці: для цього просто обсмажте курячу грудку як на відбивні і посипте зеленню і сиром у фіналі.