А ви знаєте, як приготувати свинячу грудинку в цибулинні? Адже це прекрасна закуска і гідна заміна сучасним ковбасним виробам. Давайте приготуємо!
Грудинка свиняча варена в лушпинні цибулі - рецепт
Інгредієнти: грудинка свиняча – 07 кг; цибулиння – 2 жмені; вода – 1 л; сіль – 15 г; часник – 1 головка; лаврові листочки – 4 шт.; горошки чорного перцю – 10-15 р. Приготування На дно каструлі, в якій буде варитися грудинка, кладемо спочатку жменю лушпиння цибулі і на неї викладаємо грудинку. Додаємо сіль, очищений і розрізаний на кілька частин часник, горошки перцю і лаврові листочки, вкриваємо другий жменею лушпиння, заливаємо водою і варимо двадцять хвилин. Не виймаючи грудинку, даємо охолонути, і відправляємо в холодильник на ніч.
На ранок грудинка готова. При бажанні її можна натерти часником і перцем. Хоча і так виходить дуже смачно.
За аналогічним рецептом можна також приготувати буженину з свинини в цибулинні, взявши замість грудинки свиняче м'ясо з філейної частини і нашпигувавши перед варінням часником та морквою. Час варіння для приготування буженини необхідно збільшити до шістдесяти хвилин.
Рулет з свинячої грудинки в цибулинні
Інгредієнти: свиняча грудинка з шкурою – 15 кг; цибулиння – 4 жмені; сіль – приблизно 100 г; лаврові листочки – 10 шт.; суміш перців, мелених і горошком – за смаком; часник - 5 зубчиків; зелень сушена - за смаком. Приготування Грудинку промиваємо і просушуємо. Підчіплюємо шкуру ножем і відокремлюємо від жирового прошарку, але не повністю, а залишаючи стільки, щоб при згортанні її краю зімкнулися, і вона покривала весь рулет.
Натираємо грудинку з внутрішньої сторони меленої сумішшю перців, товченим часником, посипаємо сушеної зеленню і сіллю.
Тепер скручуємо грудинку в рулет, пов'язуємо шпагатом або ниткою і поміщаємо в каструлю відповідного розміру, на дно якої попередньо укладаємо половину лушпиння. Наливаємо воду, щоб був покритий весь рулет, додаємо сіль, горошки суміші перців, лавровий лист і накриваємо залишилася лушпинням. Варимо протягом двох годин, вимикаємо плиту і залишаємо ще на стільки ж в розсолі. Потім рулет виймаємо, даємо стекти рідини, і ставимо в холодне місце на кілька годин, придавивши зверху чим-небудь важким.
Чудова, ситна закуска готова. Перед подачею знімаємо шпагат і нарізаємо на шматочки. На стіл до рулету з грудинки можна подати гірчицю або хрін.