Вернуться назад Распечатать

Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?

Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
А ви знаєте, як приготувати свинячу грудинку в цибулинні? Адже це прекрасна закуска і гідна заміна сучасним ковбасним виробам. Давайте приготуємо!

Грудинка свиняча варена в лушпинні цибулі - рецепт


Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 07 кг;

  • цибулиння – 2 жмені;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 15 г;

  • часник – 1 головка;

  • лаврові листочки – 4 шт.;

  • горошки чорного перцю – 10-15 р.


  • Приготування
    На дно каструлі, в якій буде варитися грудинка, кладемо спочатку жменю лушпиння цибулі і на неї викладаємо грудинку. Додаємо сіль, очищений і розрізаний на кілька частин часник, горошки перцю і лаврові листочки, вкриваємо другий жменею лушпиння, заливаємо водою і варимо двадцять хвилин. Не виймаючи грудинку, даємо охолонути, і відправляємо в холодильник на ніч.
    На ранок грудинка готова. При бажанні її можна натерти часником і перцем. Хоча і так виходить дуже смачно.
    За аналогічним рецептом можна також приготувати буженину з свинини в цибулинні, взявши замість грудинки свиняче м'ясо з філейної частини і нашпигувавши перед варінням часником та морквою. Час варіння для приготування буженини необхідно збільшити до шістдесяти хвилин.

    Рулет з свинячої грудинки в цибулинні


    Інгредієнти:

  • свиняча грудинка з шкурою – 15 кг;

  • цибулиння – 4 жмені;

  • сіль – приблизно 100 г;

  • лаврові листочки – 10 шт.;

  • суміш перців, мелених і горошком – за смаком;

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень сушена - за смаком.


  • Приготування
    Грудинку промиваємо і просушуємо. Підчіплюємо шкуру ножем і відокремлюємо від жирового прошарку, але не повністю, а залишаючи стільки, щоб при згортанні її краю зімкнулися, і вона покривала весь рулет.
    Натираємо грудинку з внутрішньої сторони меленої сумішшю перців, товченим часником, посипаємо сушеної зеленню і сіллю.
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Тепер скручуємо грудинку в рулет, пов'язуємо шпагатом або ниткою і поміщаємо в каструлю відповідного розміру, на дно якої попередньо укладаємо половину лушпиння. Наливаємо воду, щоб був покритий весь рулет, додаємо сіль, горошки суміші перців, лавровий лист і накриваємо залишилася лушпинням. Варимо протягом двох годин, вимикаємо плиту і залишаємо ще на стільки ж в розсолі. Потім рулет виймаємо, даємо стекти рідини, і ставимо в холодне місце на кілька годин, придавивши зверху чим-небудь важким.
    Чудова, ситна закуска готова. Перед подачею знімаємо шпагат і нарізаємо на шматочки. На стіл до рулету з грудинки можна подати гірчицю або хрін.