Аромат смачної випічки завжди збирає всіх домочадців на кухні. Хочете побалувати їх оригінальним, смачненьким, але при цьому досить простою стравою? Тоді ми розповімо вам сьогодні, як посмажити пиріжки з цибулею і яйцем.
Рецепт пиріжків з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
вода кип'ячена – 250 мл; дріжджі сухі – 1 ст. ложка; сіль; масло рослинне – 30 мл; цукор – 1 ст. ложка; борошно. Для начинки:
яйце – 4 шт.; лук свіжий зелений – 1 пучок. Приготування Отже, спочатку нам потрібно замісити тісто для майбутніх пиріжків з цибулею і яйцем. Беремо чисту глибоку миску, висипаємо в неї цукор, сухі швидкодіючі дріжджі і вливаємо склянку тепленької води. Перемішуємо до повного розчинення і відставляємо на 15 хвилин у бік. Потім вводимо борошно, сіль і масло. Акуратно замішуємо тісто, накриваємо його рушником і ставимо в тепло підходити.
А цим часом поки займемося начинкою: яйця промиваємо, відварюємо круто, остуджуємо і чистимо. Потім нарізаємо їх маленькими кубиками або просто добре розминаємо виделкою. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо холодною водою, стряхиваем зайву рідину і дрібно рубаємо. Після цього пересипаємо в глибоку миску, солимо за смаком, тиснемо ложкою і додаємо яйця.
Через 15 години піднялося тісто обминаємо, гарненько вимішуємо і викладаємо на стіл, промазанный маслом або присипаний борошном. Від тесту відриваємо мокрими руками невеличкі шматочки, робимо в кожному поглиблення і закладаємо з допомогою чайної ложки яєчно-цибульну начинку. Акуратно загортаємо, формуємо пиріжки і викладаємо їх на тарілку на 10 хвилин для вистоювання.
На сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо заготовки швом вниз і обсмажуємо 5 хвилин, стежачи, щоб вони не підгоріли. Потім акуратно перевертаємо пиріжки лопаткою на другу сторону і підрум'янюємо ще хвилинки 3.
Пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі
Інгредієнти: яйце – 4 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; борошно – 300 г; кефір – 250 мл; сода – щіпка; спеції; олія рослинна. Приготування Яйця відварюємо, остуджуємо і чистимо. Для приготування тесту , виливаємо в миску кефір, кидаємо сіль і вливаємо трохи рослинного масла. Борошно заздалегідь просіваємо, змішуємо її з содою і невеликими порціями вводимо в кефірну суміш. Замішуємо однорідне тісто і переходимо до начинки для пиріжків з яйцем і зеленою цибулькою. Для цього яйця натираємо на тертці, а цибулька дрібно шаткуємо ножем і змішуємо між собою. Підсолюємо масу за смаком і ретельно перемішуємо. Тісто розкачуємо, ділимо на порції, формуємо коржі, кладемо трохи начинки і формуємо пиріжок.
Обсмажуємо заготовки з двох сторін на сковороді в гарячому рослинному маслечко, до рум'яного виду.
Смажені пиріжки з рисом, цибулею і яйцем
Інгредієнти: дріжджі – 11 г; масло вершкове – 100 г; рис – 100 г; борошно – 600 г; яйце – 6 шт.; цукор – 2 ст. ложки; цибуля зелена – 10 г; спеції; олія рослинна. Приготування У мисці розчиняємо дріжджі, додаємо цукор,
сіль і вливаємо трохи теплої води. Потім додаємо рослинне масло і поступово вводимо муку. Замішуємо тісто, накриваємо його і прибираємо в тепле місце на 1 годину.
Цим часом відварюємо окремо до готовності рис і яйця. Далі яйця остуджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Додаємо до них дрібно порубаний цибулька і остиглий рис. Кладемо в начинку розтоплене вершкове масло, солимо і перемішуємо. Від підійшов тесту отщепляем шматочок, ліпимо невеликий кружечок і в серединку викладаємо начинку. Акуратно заліплюємо краю і обсмажуємо пиріжки до рум'яної скоринки з двох сторін.