Вернуться назад Распечатать

Як посмажити печериці з цибулею на сковороді?

Як посмажити печериці з цибулею на сковороді?
Гриби – один з найпопулярніших продуктів, який ми зустрічаємо на кухні. Існує маса рецептів з класичних страв шампіньйонами, які подаються в якості головного, додаткового інгредієнта. Їх можна просто посмажити на сковороді з цибулею і морквою, можна гасити в горщику, запікати в духовці з картоплею, готувати на мангалі з м'ясом та іншими овочами. Але самим класичним варіантом є гриби з вершками або зі сметаною. Тоді печериці набувають найтонший чудовий смак, від якого неможливо відірватися. Грибна зажарка з цибулею може стати доповненням до страв з м'яса, різноманітних гарнірів, теплим салатів або просто шматочку свіжого ароматного хліба, а тому пускайте в хід всі наступні рецепти керуючись власним кулінарним чуттям.

Як посмажити печериці з цибулею на сковороді?


Інгредієнти:

  • печериці - 800 гр;

  • сметана – 200-300 гр;

  • цибуля – 1-2 шт;

  • сіль (за смаком);

  • чорний мелений перець (за смаком);

  • рафінована олія.


  • Приготування
    Спочатку гриби промити, обсушити на рушнику і порізати невеликими шматочками. Цибулю почистити і подрібнити (нарізати півкільцями). Розжарити в сковороді рафіновану олію і обсмажити подрібнені гриби пару хвилин, поки вода трохи випарується і гриби придбають золотисту скориночку. Після цього додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати нашу страву на повільному вогні 2-3 хвилини. Коли цибуля трохи ужарится, в овочеву суміш додаємо сметану, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати на невеликому вогні 3-4 хвилини.
    Просте, дуже ситне і смачне блюдо з печериць готово.
    Подібним чином можна приготувати печериці смажені з цибулею і картоплею на сковороді, не витративши багато часу на приготування.

    Печериці смажені з цибулею та картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля – 7-9 шт;

  • сіль;

  • печериці – 600 гр;

  • цибуля – 1-2 великі цибулини;

  • рафінована олія;

  • зелень .


  • Приготування
    Печериці промити, обсушити на рушнику і нарізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізати і трохи обсмажити з грибами на рослинному маслі, щоб рідина випарувалася, а суміш підрум'янилася. Потім, майже готові гриби з цибулею покласти в окрему тарілочку. Картоплю почистити, порізати кружальцями і смажити на тій же сковорідці, де готувалися гриби. За кілька хвилин до готовності картоплі додати в сковороду грибочки з цибулею і посолити за смаком. Щільно закрити блюдо кришкою і дати підсмажитися до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріло.
    Готові печериці смажені з цибулею та картоплею подавати гарячими, посипавши свіжою рубаною зеленню.

    Смажені шампіньйони з цибулею і морквою


    Інгредієнти:

  • гриби - 140 г;

  • морква - 60 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • сметана - 30 мл;

  • пір'я зеленої цибулі - 1 пучок.


  • Приготування
    Розігрів трохи олії в сотейнику, обсмажте на ньому нарізану соломкою моркву до напівготовності. До моркви додати гриби. Коли печериці віддадуть всю свою вологу і сковорода стане сухою, додайте в блюдо сметану, а в кінці приготування покладіть жменю нарізаної зеленої цибулі.

    Смажені шампіньйони з цибулею і сиром


    Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • сметана – 5 ст. ложок;
  • Як посмажити печериці з цибулею на сковороді?

  • масло – для смаження;

  • сир твердий – 100 г;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    Печериці крупно нарізати. Цибулю подрібнити і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Коли цибуля буде готовий можна додавати і печериці. На етапі виділення зайвої вологи з грибів додайте сметану, сіль і перець, тушкуйте ще 10-15 хвилин. Гаряче блюдо посипте сиром і залиште на сковороді до тих пір, поки він не розплавиться.