Гриби – один з найпопулярніших продуктів, який ми зустрічаємо на кухні. Існує маса рецептів з класичних страв шампіньйонами, які подаються в якості головного, додаткового інгредієнта. Їх можна просто посмажити на сковороді з цибулею і морквою, можна гасити в горщику, запікати в духовці з картоплею, готувати на мангалі з м'ясом та іншими овочами. Але самим класичним варіантом є гриби з вершками або зі сметаною. Тоді печериці набувають найтонший чудовий смак, від якого неможливо відірватися. Грибна зажарка з цибулею може стати доповненням до страв з м'яса, різноманітних гарнірів, теплим салатів або просто шматочку свіжого ароматного хліба, а тому пускайте в хід всі наступні рецепти керуючись власним кулінарним чуттям.
Як посмажити печериці з цибулею на сковороді?
Інгредієнти: печериці - 800 гр; сметана – 200-300 гр; цибуля – 1-2 шт; сіль (за смаком); чорний мелений перець (за смаком); рафінована олія. Приготування Спочатку гриби промити, обсушити на рушнику і порізати невеликими шматочками. Цибулю почистити і подрібнити (нарізати півкільцями). Розжарити в сковороді рафіновану олію і обсмажити подрібнені гриби пару хвилин, поки вода трохи випарується і гриби придбають золотисту скориночку. Після цього додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати нашу страву на повільному вогні 2-3 хвилини. Коли цибуля трохи ужарится, в овочеву суміш додаємо сметану, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати на невеликому вогні 3-4 хвилини.
Просте, дуже ситне і смачне блюдо з печериць готово.
Подібним чином можна приготувати печериці смажені з цибулею і картоплею на сковороді, не витративши багато часу на приготування.
Печериці смажені з цибулею та картоплею
Інгредієнти: картопля – 7-9 шт; сіль; печериці – 600 гр; цибуля – 1-2 великі цибулини; рафінована олія; зелень . Приготування Печериці промити, обсушити на рушнику і нарізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізати і трохи обсмажити з грибами на рослинному маслі, щоб рідина випарувалася, а суміш підрум'янилася. Потім, майже готові гриби з цибулею покласти в окрему тарілочку. Картоплю почистити, порізати кружальцями і смажити на тій же сковорідці, де готувалися гриби. За кілька хвилин до готовності картоплі додати в сковороду грибочки з цибулею і посолити за смаком. Щільно закрити блюдо кришкою і дати підсмажитися до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріло.
Готові печериці смажені з цибулею та картоплею подавати гарячими, посипавши свіжою рубаною зеленню.
Смажені шампіньйони з цибулею і морквою
Інгредієнти: гриби - 140 г; морква - 60 г; часникові зубчики - 2 шт.; сметана - 30 мл; пір'я зеленої цибулі - 1 пучок. Приготування Розігрів трохи олії в сотейнику, обсмажте на ньому нарізану соломкою моркву до напівготовності. До моркви додати гриби. Коли печериці віддадуть всю свою вологу і сковорода стане сухою, додайте в блюдо сметану, а в кінці приготування покладіть жменю нарізаної зеленої цибулі.
Смажені шампіньйони з цибулею і сиром
Інгредієнти: печериці – 500 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; сметана – 5 ст. ложок; масло – для смаження; сир твердий – 100 г; сіль, перець – за смаком. Приготування Печериці крупно нарізати. Цибулю подрібнити і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Коли цибуля буде готовий можна додавати і печериці. На етапі виділення зайвої вологи з грибів додайте сметану, сіль і перець, тушкуйте ще 10-15 хвилин. Гаряче блюдо посипте сиром і залиште на сковороді до тих пір, поки він не розплавиться.