Мабуть, яєчня – це те блюдо, яке вміють готувати практично все. Воно просте, швидке, але при цьому ще й смачне. А якщо в яєчню додати ще деякі інгредієнти, наприклад, ковбасу, помідори, цибуля, то вийде взагалі смакота.
Яєчня з помідорами, ковбасою і сиром
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; ковбаса напівкопчена – 120 г; помідор великий – 1 шт.; зелень кропу – 20 г; зелень петрушки – 20 г; сир – 60 г; перець; сіль. Приготування Ковбасу і помідори викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо. При цьому ковбасу краще порізати соломкою, а помідори – півкільцями. Потім додаємо яйця, притрушиваем подрібненою зеленню, солимо, злегка перчимо. Засипаємо яєчню тертим сиром і під закритою кришкою готуємо 4 хвилини на середньому вогні.
Яєчня з помідорами, цибулею і ковбасою
Інгредієнти: курячі яйця – 4 шт.; докторська ковбаса – 200 г; цибуля – 120 г; помідори – 2 шт.; рослинне масло – 10 мл сіль. Приготування Невеликими скибочками ріжемо ковбасу, цибулю шаткуємо півкільцями. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Розігріваємо олію на сковороді, викладаємо цибулю, злегка його обсмажуємо, додаємо ковбасу і, періодично помішуючи, обсмажуємо продукти разом близько 5 хвилин. Потім додаємо підготовлений помідор, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин. Після начинку рівномірно розподіляємо по сковороді, розбиваємо яйця, солимо і готуємо хвилини 3.
Як приготувати яєчню з помідорами і ковбасою?
Інгредієнти: ковбаса – 150 г; помідори – 2 шт.; цибуля шалот – 1 шт.; яйця – 4 шт.; масло вершкове – 15 г; болгарський перець – половинка; сіль; спеції. Приготування Цибулю ріжемо дрібненькими кубиками, викладаємо його на сковороду з розтопленим вершковим маслом і злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо ковбасу, нарізану кубиками, і на середньому вогні готуємо ще хвилин 5. Обсмажені інгредієнти викладаємо у форму. Зверху розміщуємо помідори і перець, нарізані кубиками. Яйця збиваємо з додаванням солі і спецій. Отриманою сумішшю заливаємо інгредієнти у формі. При температурі близько 180 градусів запікаємо яєчню з помідорами і ковбасою близько 20 хвилин.
Яєчня з помідорами, хлібом і ковбасою
Інгредієнти: яйця курячі – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; помідори – 1 шт.; чорний хліб – 100 р.; ковбаса «Краківська» – 200 г; сир твердий – 100 г; сіль; перець; масло вершкове. Приготування Помідор і цибулю ріжемо півкільцями. З скибочки чорного хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і ковбасу. Сир натираємо на тертці. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю, помідори, хліб і обсмажуємо, поки цибуля не зарум'яниться. Додаємо ковбасу, злегка обсмажуємо і додаємо яйця, підсолюємо і доводимо до готовності під кришкою. Готову страву посипаємо тертим сиром, даємо постояти хвилинки 2 до його розплавлення, а потім подаємо до столу.
Як посмажити яєчню з помідорами, перцем і ковбасою?
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; помідори – 2 шт.; ковбаса – 70 г; перець болгарський – 1 шт.; цибуля середньої величини – 1 шт.; зелень; сіль; перець; рослинне масло. Приготування Цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець – соломкою, помідори – часточками. Розігріваємо рослинне масло, цибулю обсмажуємо до прозорого стану, додаємо до нього болгарський перець і помідори. Притрушиваем зверху меленим чорним перцем, сіллю, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Після цього додаємо до овочів ковбасу, нарізану кубиками, і обсмажуємо ще хвилини 3. Тепер інгредієнти трохи розсовуємо і отримані поглиблення вбиваємо по яйцю. Злегка їх підсолюємо, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.