В черговий раз уникаючи банальностей, ми поспішаємо представити вам кілька рецептів, які дозволяють приготувати кабачки з часником так, як вам не доводилося до цього. Давайте готуватися до прийдешнього кабачковому сезону разом!
Смачні смажені кабачки з часником
Інгредієнти: великий кабачок - 1 шт.; борошно - 40 г; хлібна паніровка - 45 г; яйце - 1 шт.; грецький йогурт - 60 мл; часниковий зубок - 2 шт.; сік лимона - 10 мл Приготування Перед тим, як смажити кабачки з часником на сковороді, наріжте сам кабачок упоперек, кружечками товщиною в півсантиметра. Натріть кружечки розтертим з сіллю часниковим зубком і посипте їх борошном. Далі, занурте кабачки у збите яйце і обваляйте в хлібній крихті. Смажте кабачкові кружечки в розігрітій олії до рум'янцю.
Змішайте грецький йогурт з рештою часниковим зубчиком і лимонним соком – легкий соус готовий, але якщо ви не вважаєте калорій, то смажені кабачки з часником можна подавати і з майонезом, також попередньо з'єднавши останній з часником і лимоном.
Як смажити кабачки з часником і томатом?
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; часникові зубки - 2 шт.; кабачок - 160 г; томати черрі - 120 г; зелень петрушки, лимонний сік - за смаком. Приготування Розтопивши вершкове масло, покладіть в нього роздавлені часникові зубчики і дочекайтеся поки ті пустять свій аромат. Ледь подрумянившийся вийміть часник, а на отриманому ароматній олії припустіть шматочки кабачків і половинки чері. Коли овочі розм'якшаться, приберіть їх з вогню, посипте зеленню і збризніть лимоном.
Кабачки смажені в клярі з часником
Інгредієнти: кабачки (невеликі) - 3 шт.; борошно - 60 г; крижане пиво - 120 мл; часник сушений - 1 ч. ложка; рослинне масло - для смаження. Приготування Попередньо розігрійте олію до температури в 175-180 градусів, зріжте з кабачка плодоніжку і наріжте овоч брусочками. З'єднайте борошно з сушеним часником і дрібкою морської солі, після чого залийте сухі інгредієнти крижаним пивом або газованою водою. Занурте кожен з кабачкового шматочків в часниковий кляр і обсмажте їх у фритюрі до зарум'янювання. Після, дайте зайвому жиру стекти на паперові рушники.
В якості супроводу до закуски можна подати простий соус на основі суміші пари столових ложок майонезу з краплею лимонного соку, а також чайною ложкою гострого і соєвого соусів .