Вернуться назад Распечатать

Як посмажити кабачки з часником на сковороді?

Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
В черговий раз уникаючи банальностей, ми поспішаємо представити вам кілька рецептів, які дозволяють приготувати кабачки з часником так, як вам не доводилося до цього. Давайте готуватися до прийдешнього кабачковому сезону разом!

Смачні смажені кабачки з часником


Інгредієнти:

  • великий кабачок - 1 шт.;

  • борошно - 40 г;

  • хлібна паніровка - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • грецький йогурт - 60 мл;

  • часниковий зубок - 2 шт.;

  • сік лимона - 10 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смажити кабачки з часником на сковороді, наріжте сам кабачок упоперек, кружечками товщиною в півсантиметра. Натріть кружечки розтертим з сіллю часниковим зубком і посипте їх борошном. Далі, занурте кабачки у збите яйце і обваляйте в хлібній крихті. Смажте кабачкові кружечки в розігрітій олії до рум'янцю.
    Змішайте грецький йогурт з рештою часниковим зубчиком і лимонним соком – легкий соус готовий, але якщо ви не вважаєте калорій, то смажені кабачки з часником можна подавати і з майонезом, також попередньо з'єднавши останній з часником і лимоном.

    Як смажити кабачки з часником і томатом?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • кабачок - 160 г;

  • томати черрі - 120 г;

  • зелень петрушки, лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, покладіть в нього роздавлені часникові зубчики і дочекайтеся поки ті пустять свій аромат. Ледь подрумянившийся вийміть часник, а на отриманому ароматній олії припустіть шматочки кабачків і половинки чері. Коли овочі розм'якшаться, приберіть їх з вогню, посипте зеленню і збризніть лимоном.

    Кабачки смажені в клярі з часником


    Інгредієнти:

  • кабачки (невеликі) - 3 шт.;

  • борошно - 60 г;

  • крижане пиво - 120 мл;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Як посмажити кабачки з часником на сковороді?

    Попередньо розігрійте олію до температури в 175-180 градусів, зріжте з кабачка плодоніжку і наріжте овоч брусочками. З'єднайте борошно з сушеним часником і дрібкою морської солі, після чого залийте сухі інгредієнти крижаним пивом або газованою водою. Занурте кожен з кабачкового шматочків в часниковий кляр і обсмажте їх у фритюрі до зарум'янювання. Після, дайте зайвому жиру стекти на паперові рушники.
    В якості супроводу до закуски можна подати простий соус на основі суміші пари столових ложок майонезу з краплею лимонного соку, а також чайною ложкою гострого і соєвого соусів .