Фарширована риба – прикраса будь-якого святкового столу. Як правило, жоден банкет не обходиться без такої страви. У цій статті ми розповімо, як приготувати фаршировану щуку. На перший погляд здається, що це дуже складно. Але це зовсім не так. Потрібно лише трохи терпіння і акуратності. Дотримуючись наших порад крок за кроком, у вас все обов'язково вийде на вищому рівні, а ваші близькі будуть просто в захваті!
Рецепт фаршированої щуки в духовці
Інгредієнти: щука – 1 шт.; яйця – 2 шт.; молоко – 500 мл; морква – 1 шт.; хліб білий – 230 г; часник – 1 зубчик; цибуля – 4 шт.; рослинне масло – 3 ст. ложки; майонез – 3 ст. ложки; сіль; чорний мелений перець. Приготування Щуку акуратненько чистимо, щоб шкіра залишилася неушкодженою. Черевце розкривати не потрібно. Потім рибку миємо й обсушуємо. Далі гострим ножем робимо надріз навколо риб'ячої голови і обережно знімаємо шкіру. Тепер відрізаємо голову, вирізаємо зябра і промиваємо голову. Виймаємо нутрощі з риби. Акуратно знімаємо м'ясо з кісток, перекручуємо його, додаємо подрібнений хліб, часник і ще раз пропускаємо все через м'ясорубку. Половину цибулі і моркву подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо овочі до фаршу, туди розбиваємо яйця, солимо і перчимо. Отриманою масою щільно набиваємо шкірку, зашиваємо нитками і змащуємо майонезом. Голову теж промазуємо майонезом. Що залишився лук ріжемо кільцями і кладемо у форму, вливаємо трохи води, кладемо щуку, фаршировану цілком, і запікаємо близько 1 години при 180 градусах.
Щука фарширована рисом
Інгредієнти: щука – 1 шт.; рис відварний – 1 склянка; яйця – 2 шт.; сало свиняче з прорізом – 230 г; сіль; спеції. Приготування Рибу миємо, зрізаємо голову і акуратно знімаємо шкіру. Важливо, щоб вона залишилася цілою, без пошкоджень. Відокремлюємо філе від кісточок, пропускаємо його разом з салом і відварним рисом через м'ясорубку. Додаємо сіль, спеції, вбиваємо яйця і добре перемішуємо. Отриманою масою фаршируємо шкіру щуки, викладаємо її на деко, промазанный маслом, приставляємо голову і відправляємо в розігріту духовку. Готуємо близько години при температурі 180-190 градусів. Якщо хочеться, щоб утворилася рум'яна кірочка, рибку попередньо можна змастити майонезом або сметаною. Готову фаршировану щуку нарізаємо порційними шматочками, прикрашаємо часточками лимона, маслинами, зеленню.