Вернуться назад Распечатать

Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?

Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Коли літня спека переступає позначку в +30 думати про гарячому чаї з шоколадкою не доводиться, так як душа починає вимагати заморожених ласощів. Якщо відмова від шоколаду – останнє, про що ви можете думати, то замінити жадану плитку в літній сезон домашнім шоколадним морозивом.

Рецепт шоколадного морозива в мороженице


Інгредієнти:

  • молоко - 480 мл;

  • вершки - 580 мл;

  • чорний шоколад - 400 г;

  • цукровий пісок - 170 г;

  • яєчні жовтки - 8 шт.


  • Приготування
    Поєднавши молоко з вершками, додайте їх на вогні і залиште до початку закипання, після чого зніміть сотейник з вогню і додайте шоколад. Коли шоколадна крихта розтане, дайте молоку охолонути, тим часом збивши молоко з цукром до білого кольору і кремової консистенції. Влийте тепле шоколадне молоко до яєць, постійно помішуючи, після чого поверніть сотейник на вогонь і дайте суміші прогрітися і загуснути (не кип'ятіть!).
    Пропустіть основу для морозива через сито, остудіть і перелийте в мороженицю. Охолоджуйте, дотримуючись інструкції до конкретно вашого пристрою, а потім додайте морозиво у морозильній камері на 4 години.

    Шоколадне морозиво без вершків та яєць – рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко - 420 мл;

  • какао-порошок - 60 г;

  • чорний шоколад - 60 г;

  • жменя фундука;

  • фініки - 12 шт.


  • Приготування
    М'які фініки очистіть від кісточки і збийте з молоком за допомогою блендера. У суміш додайте какао-порошок, а потім, за бажанням, можна покласти трохи ванільною пасти. Поставте молоко в морозильну камеру на годину, щоб основа для морозива як слід охолола, а самі подрібніть фундук з шоколадом у велику крихту. Змішайте крихту з морозивом і залиште в мороженице на час, вказаний в інструкції до пристрою. Далі морозиво переміщують в морозилку до застигання.

    Домашнє шоколадне морозиво: рецепт без морожениці


    Інгредієнти:
    Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?


  • молоко - 120 мл;

  • жирні вершки для збивання (від 33%) - 420 мл;

  • какао-порошок - 30 г;

  • згущене молоко - 290 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах, добре охолодіть миску і віночок, які будуть стикатися з вершками. Цей нехитрий трюк допоможе полегшити збивання. Далі змішайте холодні вершки з молоком згущеним молоком і какао, і починайте збивати до тих пір, поки суміш не збільшиться на третину, за своєю консистенції нагадуючи розтануло морозиво. Перелийте основу для ласощі у форму для заморозки і залиште в морозильній камері до застигання.