Вернуться назад Распечатать

Як приготувати заморожені морепродукти?

Як приготувати заморожені морепродукти?
Морепродукти дуже корисні для нашого організму: в них міститься багато корисних мікроелементів і, звичайно, йоду. Сьогодні ми розповімо вам, що можна приготувати з заморожених морепродуктів.

Салат із заморожених морепродуктів


Інгредієнти:

  • заморожені морепродукти – 300 г;

  • заморожена цвітна капуста – 300 г;

  • стручкова квасоля – 150 г;

  • китайський салат – 3 аркуша;

  • хліб білий – 2 скибочки;

  • майонез.


  • Приготування
    Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти для салату. Стручкову квасолю розморожуємо, обполіскуємо і кидаємо на кілька хвилин в окріп, а потім промиваємо швидко холодною водою. Цвітну капусту промиваємо і відварюємо до готовності. Коктейль із заморожених морепродуктів викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо до готовності на рослинному маслечко. Китайський салат тоненько шаткуємо. Тепер з'єднуємо квасоля, цвітну капусту, салатні листя і морепродукти. Все перемішуємо, заправляємо майонезом і подаємо з грінками з білого хліба.

    Суп із заморожених морепродуктів


    Інгредієнти:

  • заморожений морський коктейль – 500 г;

  • вершки – 500 г;

  • молоко – 1 л;

  • сметана – 125 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Заморожені морепродукти розморожуємо і промиваємо. Молоко виливаємо в невелику каструльку і доводимо до закипання. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і пасеруємо до прозорості. Потім всипаємо борошно і обсмажуємо близько 3 хвилин. Після цього вливаємо вершки, кладемо жирну сметану і тушкуємо масу 5 хвилин. Морський коктейль кидаємо в гаряче молоко і варимо 3 хвилини. Тепер акуратно викладаємо цибульну заправку, нагріваємо, приправляємо спеціями і варимо суп до загустіння.

    Паста із заморожених морепродуктів


    Інгредієнти:

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубчик;

  • спагетті – 400 г;

  • пюре томатне – 200 мл;

  • вершки – 300 мл;

  • спеції;

  • заморожені морепродукти – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;
  • Як приготувати заморожені морепродукти?

  • креветки – 100 р.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо вам, як ще смачно приготувати заморожені морепродукти. Цибулину і часник чистимо і дрібно ріжемо. Потім обсмажуємо овочі до прозорості, додаємо морський коктейль, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Після цього заливаємо все томатним пюре і тушкуємо страва до загустіння. Далі вливаємо вершки, додаємо очищені креветки і прогріваємо 2 хвилини. Викладаємо на тарілку заздалегідь зварені спагетті, поливаємо зверху соусом і подаємо до столу.