Яке свято може обійтися без фруктів? Їх різноманітність не тільки робить трапезу більш смачною і корисною, але й прикрашає стіл усім різноманіттям теплих фарб. Щоб ваші канапе з фруктів не виглядали одноманітно на святковому столі, ми пропонуємо кілька варіантів їх компонування і оформлення.
Канапе з фруктів на шпажках
Найбільш простий і ефектною подачею фруктів на фуршеті або банкеті є подача на шпажках. Фрукти на шпажках зручно є і, до всього іншого, їх можна доповнювати смачними соусами, сиропами або шоколадом. В останньому випадку, покрити фруктові шашлички шоколадом попередньо ви можете самі або зробити шоколадний фонтан, який завжди вигідно виглядає на будь-якому святі.
Інгредієнти: полуниця; ананас; диня; виноград; чорний і білий шоколад. Приготування Ананас і диню чистимо і нарізаємо великими кубиками. Ягоди полуниці миємо, обсушуємо і видаляємо плодоніжки. Виноград вибираємо без кісточок, а вибрані ягоди миємо й обсушуємо.
Обидва виду шоколаду розтоплюємо на водяній бані. Фрукти нанизуємо на шпажки і занурюємо в розтоплений чорний шоколад. Білий шоколад переливаємо в кондитерський мішок з маленькою насадкою і з її допомогою прикрашаємо шашлички на свій смак.
Фруктове канапе на шпажках на грилі
Інгредієнти: персики; полуниця; слива; банани; цукровий сироп або мед. Приготування З персиків та слив витягаємо кісточку і нарізаємо їх великими шматочками. Нанизуємо шматочки ягід на дерев'яні шпажки, попередньо змочені водою. Обсмажуємо фрукти на решітці гриль до м'якості і золотистого кольору, після чого, при бажанні, поливаємо їх медом або цукровим сиропом.
Рецепт фруктового канапе
Ситні і прості в приготуванні фруктові канапе на крекерах зручні в поїданні і яскраво виглядають на столі. Чим не ідеальна закуска?
Інгредієнти: свіжа полуниця; крекери; крем-сир або йогурт; цукрова пудра. Приготування Полуницю перебираємо, миємо й обсушуємо. Ягоди розрізаємо вздовж навпіл. Крем-сир збиваємо з допомогою міксера, додавши цукрову пудру до смаку. Наповнюємо масою кондитерський шприц і відсаджуємо її на печиво. Щоб полегшити завдання, можна замінити крем-сир йогуртом . Поверх розміщуємо ягоди полуниці і подаємо до столу.
Фруктове канапе в тарталетках
Для даного рецепту ви можете використовувати будь-які поєднання фруктів або ягід.
Інгредієнти: тарталетки - 1 упаковка; цукор - 2 ст. ложки; крохмаль - 1 ст. ложка; мікс з ягід, чи фруктів - 400 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; вершки для збивання - 1/3 ст.; лимонний пудинг - 1/3 ст.; цукор - 1 ч. ложка; ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки. Приготування Вибрані ягоди або фрукти нарізаємо. Якщо ви обрали для своїх тарталеток начинку з ягід, то попередньо обваляйте їх у суміші крохмалю з цукром і лимонним соком. Готову начинку розподіляємо по тарталеткам. В мисці з допомогою міксера змішуємо вершки для збивання з лимонним пудингом, ванільний екстракт і 1 ч. ложкою цукру. Отриману суміш викладаємо поверх ягідної начинки.
Рецепт канапе з фруктів
Незвичайне поєднання фруктів та сиру вимагає особливого знання про смакових комбінаціях продуктів, однак, ми поділимося з вами універсальним рецептом, який чудово доповнює келих вина.
Інгредієнти: багет - 1 шт.; козячий сир - 200 г; мед - за смаком; інжир - 300 р. Приготування Шматочки зернового багета обсмажуємо на грилі або підсушуємо в духовці. Тим часом інжир миємо й ріжемо кружечками, поперек. Козячий сир розподіляємо по поверхні тосту і викладаємо шматочки інжиру. Поливаємо канапе рідким медом.
Крім інжиру в цьому рецепті можна поєднувати з сиром персики, груші, вишні і навіть полуницю.