Сирні кошички - страва не самостійне. Воно, скоріше, використовується для оригінальної подачі салатів та інших закусок на святковий стіл. Сама корзиночка в приготуванні не становить абсолютно ніякої складності, переконатися в цьому ви зможете в наших рецептах.
Як зробити сирні кошики?
Приготування сирних кошичків не таїть хитрощів. Натріть на середній тертці будь улюблений твердий сир і викладіть його на лист пергаментного паперу. Пергамент, в свою чергу, покладіть на деко і відправте деко в розігріту до 180 градусів духовку до тих пір, поки сир не розплавиться.
Після, аркуш пергаменту дістаємо, а сирний шар злегка остуджуємо і знімаємо з допомогою лопатки або пальців. Поміщаємо сирну корж на дно перевернутого склянки і формуем в кошичок. Залишаємо кошики повністю охолонути на склянках і використовуємо за призначенням.
Як приготувати сирні кошички в сковороді? Дуже просто. Тертий сир викладаємо на суху сковороду і плавим на невеликому вогні. Даємо сирної коржику охолонути до теплого і ліпимо з неї кошик.
Щоб зробити сирні кошички в мікрохвильовці, натертий сир слід розмістити на спеціальній посуді, призначеної для готування в пристрої. Далі, мікрохвильовку включаємо на максимальну потужність і залишаємо сир плавитися на 40-60 секунд (залежно від порогової потужності пристрою). Готову сирну корж також остуджуємо і ліпимо з неї кошичок з допомогою склянки.
Начинка для сирних кошичків
Питання "чим наповнити сирні кошики?" не варто для справжніх сыролюбов. Звичайно ж сиром! Подвійна сирна закуска - межа мрій багатьох досвідчених їдців.
Інгредієнти: крем-сир - 180 г; вершки - 1/4 ст.; свіжий чебрець - 1/2 ч. ложки; петрушка - 2 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; шнітт-лук - 1 пучок; сьомга. Приготування Чебрець і петрушку максимально подрібнюємо і змішуємо з крем-сиром. Додаємо в сирну суміш трохи вершків, солі і перцю, після чого знову збиваємо всі інгредієнти до однорідності. Наповнюємо сирної сумішшю кондитерський мішок і акуратно викладаємо кремову масу в готові кошички. Поверх розміщуємо шматочок сьомги і посипаємо блюдо шніт-цибулею.
Рецепт салату в сирних кошичках
Інгредієнти: рукола - 1 пучок; зелений виноград - 1/2 ст.; волоський горіх - 2 ст. ложки; горгонзола - 80 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; бальзамічна глазур; сіль, перець. Приготування Рукколу промиваємо, обсушуємо і рвемо руками на дрібні шматочки. Зелений виноград розрізаємо навпіл і очистити від кісточок. Волоські горіхи крупно рубаємо з допомогою ножа. Сир горгонзола акуратно нарізаємо кубиками, або ж кришимо руками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, посипаємо їх сіллю, перцем і заправляємо оливковою олією. Викладаємо салат в сирні кошики і поливаємо його бальзамічної глазур'ю.
Сирні кошички з салатом з креветок
Інгредієнти: Для салату:
великі креветки - 15 кг; червоний цибуля - 1 шт.; болгарський перець -2 шт; свіжий базилік - 1 пучок; мікс салатної зелені - 1 упаковка. Для соусу:
рослинне масло - 1 ст.; червоний винний оцет - 1 ст.; терта лимонна цедра - 2 ч. ложки; лимонний сік - 1/4 ст.; цукор - 3 ст. ложки; гострий соус - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Рослинне масло збиваємо з оцтом, лимонним соком і цедрою в емульсію. Туди ж додаємо гірчицю, пропущений через прес часник, трохи гострого соусу і цукор з сіллю. Знову збиваємо всі інгредієнти заправки до тих пір, поки кристали солі і цукру не розчиняться.
Креветки відварюємо і очищаємо від панцирів. Цибулю і перець нарізаємо максимально тонко, після чого змішуємо овочі з салатною зеленню і додаємо креветки. Поливаємо салатну суміш заправкою і розкладаємо по сирним кошиках, зверху викладаємо креветки.