Вернуться назад Распечатать

Курячі рулетики з грибами і сиром в сметанному соусі

Курячі рулетики з грибами і сиром в сметанному соусі
М'ясні страви на свято можуть стати справжнім випробуванням кулінарних вмінь господині, яка візьметься за їх приготування. На щастя, рецепт, яким ми хочемо приділити увагу, до їх числа не відноситься: курячі рулетики з грибами та сиром у вершковому соусі – страва легке в приготуванні, а разом з тим смачне і елегантне, що робить його прекрасним доповненням асортименту страв на банкетному столі.

Рецепт курячих рулетиків з грибами і сиром


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г ( або 4 шт.);

  • шпинат свіжий - 90 г;

  • гриби - 250 г;

  • сир рікотта - 150 г;

  • бекон - 30 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • пара зубків часнику;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • борошно - 15 г;

  • сметана - 150 мл


  • Приготування
    Очистивши куряче філе, накриваємо його листом плівки і відбиваємо до товщини близько 05 див. Тонкі скибочки кури приправляємо простий сумішшю солі і перцю або готовим міксом приправ для курятини. На сковороду кладемо шматочки бекону і вытапливаем з них жир. Сам бекон дістаємо, а на смальці пасеруємо цибулю з часником. Через пару хвилин до цибулі додаємо гриби і смажимо все разом 6-8 хвилин, поки вся рідина з поверхні сковороди не випарується. Кладемо до грибів листя шпинату і даємо їм трохи зів'янути. Змішуємо гриби з рікоттою і розподіляємо начинку з курячою відбивною. Звертаємо відбивну, фіксуємо ниткою або зубочистками, а потім підрум'янюємо курячі рулетики фаршировані грибами і сиром на оливковій олії. Висипаємо на сковороду борошно і заливаємо філе бульйоном. Додаємо сметану і тушкуємо рулети чекаючи часу, коли соус стане густим.
    Рулетики з курячого філе з грибами і сиром можна приготувати і в мультиварці. Спочатку рулети обсмажують на «Випікання», а потім доготавливают в соусі приключившись на «Гасіння» на 20 хвилин.

    Курячі рулетики з грибами та сиром у вершках


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • гриби - 250 г;

  • чеддер - 70 г;

  • зелень петрушки;

  • вершки - 250 мл;

  • бульйон - 250 мл;
  • Курячі рулетики з грибами і сиром в сметанному соусі

  • борошно - 30 р.


  • Приготування
    Крупно нарізаємо і обсмажуємо гриби до рум'яної скоринки, викладаємо їх на тонку відбивну з кури разом з брусочком будь-якого твердого сиру, у нашому випадку – чеддера. По сусідству з начинкою кладемо гілочки петрушки і куру згортаємо рулет, фіксуючи його нитками.
    На сковороді смажимо борошно і заливаємо її сумішшю з вершків і бульйону, в соус кладемо рулети і ставимо їх у духовку на півгодини при 195 градусах. Приготувати курячі рулетики з сиром і грибами можна в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 40 хвилин.