М'ясні страви на свято можуть стати справжнім випробуванням кулінарних вмінь господині, яка візьметься за їх приготування. На щастя, рецепт, яким ми хочемо приділити увагу, до їх числа не відноситься: курячі рулетики з грибами та сиром у вершковому соусі – страва легке в приготуванні, а разом з тим смачне і елегантне, що робить його прекрасним доповненням асортименту страв на банкетному столі.
Рецепт курячих рулетиків з грибами і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 500 г ( або 4 шт.); шпинат свіжий - 90 г; гриби - 250 г; сир рікотта - 150 г; бекон - 30 г; білий цибулю - 90 г; пара зубків часнику; курячий бульйон - 300 мл; борошно - 15 г; сметана - 150 мл Приготування Очистивши куряче філе, накриваємо його листом плівки і відбиваємо до товщини близько 05 див. Тонкі скибочки кури приправляємо простий сумішшю солі і перцю або готовим міксом приправ для курятини. На сковороду кладемо шматочки бекону і вытапливаем з них жир. Сам бекон дістаємо, а на смальці пасеруємо цибулю з часником. Через пару хвилин до цибулі додаємо гриби і смажимо все разом 6-8 хвилин, поки вся рідина з поверхні сковороди не випарується. Кладемо до грибів листя шпинату і даємо їм трохи зів'янути. Змішуємо гриби з рікоттою і розподіляємо начинку з курячою відбивною. Звертаємо відбивну, фіксуємо ниткою або зубочистками, а потім підрум'янюємо курячі рулетики фаршировані грибами і сиром на оливковій олії. Висипаємо на сковороду борошно і заливаємо філе бульйоном. Додаємо сметану і тушкуємо рулети чекаючи часу, коли соус стане густим.
Рулетики з курячого філе з грибами і сиром можна приготувати і в мультиварці. Спочатку рулети обсмажують на «Випікання», а потім доготавливают в соусі приключившись на «Гасіння» на 20 хвилин.
Курячі рулетики з грибами та сиром у вершках
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; гриби - 250 г; чеддер - 70 г; зелень петрушки; вершки - 250 мл; бульйон - 250 мл; борошно - 30 р. Приготування Крупно нарізаємо і обсмажуємо гриби до рум'яної скоринки, викладаємо їх на тонку відбивну з кури разом з брусочком будь-якого твердого сиру, у нашому випадку – чеддера. По сусідству з начинкою кладемо гілочки петрушки і куру згортаємо рулет, фіксуючи його нитками.
На сковороді смажимо борошно і заливаємо її сумішшю з вершків і бульйону, в соус кладемо рулети і ставимо їх у духовку на півгодини при 195 градусах. Приготувати курячі рулетики з сиром і грибами можна в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 40 хвилин.