М'ясні рулетики служать відмінною альтернативою ковбас. Вони виходять дуже смачними, до того ж чудово виглядають на столі. Як приготувати курячі рулетики з грибами і сиром, читайте нижче.
Рулетики з курячого філе з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 05 кг; печериці – 170 г; сир – 110 г; цибуля ріпчаста – 220 г; сіль; чорний перець; олія рослинна. Приготування Куряче філе ріжемо на 2 шматочки, поміщаємо його на харчову плівку і акуратненько відбиваємо. Притрушиваем сіллю, перцем, а потім даємо постояти хвилин 20. Самі в цей час займаємося приготуванням начинки: цибулю дрібненько шаткуємо, гриби нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо підготовлені інгредієнти на сковороду і готуємо хвилин 20. Гриби спочатку пустять сік, а потім ця рідина випарується. Коли все це сталося, вогонь можемо виключати, наша начинка готова. Тепер готуємо сир – подрібнюємо його на тертці і додаємо до грибів з цибулею. Завдяки гарячим грибів сир розплавиться, і маса стане однорідної в'язкої консистенції. На край підготовленого філе викладаємо начинку і акуратно згортаємо рулети. Обмотуємо їх ниткою, злегка скроплюємо маслом і кладемо в рукав для запікання. Запікаємо 35 хвилин при 180 градусах. Потім плівку розрізаємо і залишаємо рулетики з курячого філе з грибами і сиром в духовці ще хвилин 15 щоб вони підрум'янилися. Потім виймаємо їх, коли вони повністю охолонуть, нарізаємо скибочками.
Рецепт курячих рулетиків з грибами і сиром
Інгредієнти: курячі стегенця великі – 2 шт.; лимонний сік – 5 мл; олія оливкова; перець; сіль; гриби – 220 г; шинка – 40 г; сир твердий – 35 г; сир моцарелла – 35 г; яйце куряче – 1 шт. Приготування Курячі стегенця миємо, обсушуємо і надрізаємо вздовж від стегенця до гомілки і після цього обережно виймаємо кісточку. Отримане філе з шкірою відбиваємо. Притрушиваем сіллю, перцем, можна також взяти інші спеції. Також збризкуємо його лимонним соком, маслом і даємо 20 хвилин постояти. Для начинки дрібненько шаткуємо цибулю, гриби ріжемо кубиками. На сковороді обсмажуємо цибулю 2 хвилини, потім додаємо гриби і готуємо ще хвилин 10. Моцарелу і шинку нарізаємо невеликими брусочками. Твердий сир подрібнюємо на тертці. Розбиваємо В мисочку куряче яйце, додаємо приблизно щіпку солі і перемішуємо. На край підготовленого відбитого курячого м'яса викладаємо половину грибів, потім кладемо брусочки моцарели і шинки. Посипаємо тертим твердим сиром і поливаємо збитим яйцем. Акуратно згортаємо куряче філе в рулет. Повністю всю процедуру повторюємо і для другої половини інгредієнтів. Курячі рулетики фаршировані грибами і сиром, перев'язуємо ниткою і покласти на сковороду. Смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Нам потрібно, щоб утворилася рум'яна кірочка. Потім їх перекладаємо на деко або у форму і запікаємо ще 20 хвилин в духовці. При цьому сильно прогрівати її не потрібно, температури 170-180 градусів буде цілком достатньо. Курячі рулетики, запечені з грибами, шинкою і сиром в духовці остуджуємо і ріжемо шматочками.
Рулетики з курячої грудки з грибами
Інгредієнти: грудки курячі – 2 шт.; печериці – 420 г; сир твердий – 180 г; сіль; чорний перець мелений; олія рослинна.
Приготування Промиваємо курячі грудки, розрізаємо вздовж їх і трохи відбиваємо, притрушиваем сіллю і перцем. Печериці ріжемо дрібненькими кубиками. Цибулька шаткуємо. Обсмажуємо його до м'якості, додаємо гриби і тушкуємо 10 хвилин. Сир подрібнюємо, додаємо його до грибів з цибулею і перемішуємо. Викладаємо на грудку грибну масу і згортаємо рулет. А далі – або складаємо його зубочисткою, або обмотуємо ниткою. Готові рулетики з курячого філе з грибами і сиром обсмажуємо хвилин по 7 з кожної сторони. При цьому вогонь зробити середнім, інакше рулетики можуть підгоріти.