Свиняче м'ясо не можна назвати примхливим, що потребують додаткової обробки або тривалого часу приготування. Воно не жорстке, ситне і смачне, як у нескладному повсякденному блюді, так і в унікальному для святкового столу. Існують різні варіанти приготування свинини, а овочі завжди надають м'ясу соковитість, ніжність і неповторний смак.
Свинина в духовці з сиром і помідорами досить просте у приготуванні, без зайвих витрат блюдо, яке прикрасить стіл при сімейному застілля.
Є різні способи приготування цієї страви. Можна м'ясо з сиром, запікати разом з помідорами або без них, цілим невеликим шматком або як відбивні. Кожен спосіб хороший, головне правильно його приготувати, і отримуємо в результаті ніжне, соковите м'ясо.
Свинина під помідорами і сиром, запечена в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка (відбивна) – 500 г; помідори – 400 р; цибуля – 200 г; пікантний сир твердий – 200 г; часник – 3 зубчики; майонез – 200 г; рослинна олія; сіль; перець; свіжа зелень петрушки і базиліка. Приготування Свиняче м'ясо для запікання вибираємо зі спинної частини, як на відбивні, промиваємо його, ретельно обсушуємо паперовим рушником або серветками, видаляємо хребтові кістки (якщо такі є) і нарізаємо шматочками товщиною приблизно сім міліметрів. Потім злегка відбиваємо і укладаємо на промазанный олією деко. Скибочки солимо і перчимо, рівномірно поміщаємо на них очищений і нарізаний півкільцями цибулю і покриваємо майонезом щедро.
Нарізаємо промиті і просушені помідори кільцями, укладаємо зверху на майонез, притрушиваем дрібно нарізаним часником, рубаною зеленню, солимо, перчимо, кладемо на кожну скибочку ще трохи майонезу і присипаємо великим шаром натертого на дрібній тертці сиру. Запікаємо страву в духовці при температурі 185 градусів тридцять хвилин.
Розкладаємо запечену з помідорами під сиром свинину по тарілках, прикрашаємо листочками базиліку і подаємо до столу зі свіжими овочами або відварною картоплею.
Наступне блюдо стане чудовою прикрасою святкового столу, до того ж здивує своїм вишуканим смаком.
Свинина, запечена гармошкою з грибами, помідорами і сиром
Інгредієнти: свиняча корейка на кістці (відбивна) – 900 г; помідори – 450 г; печериці – 200 г; пікантний сир твердий – 330 г; часник – 2 зубчики; сіль; суміш свіжомелених перців; спеції для свинини; свіжа зелень салату, петрушки і базиліка. Приготування Свіжу свинячу корейку промиваємо, гарненько обсушуємо з допомогою паперових серветок або рушників і робимо в шматку надрізи на відстані одного сантиметра один від одного і глибиною до реберних кісток. Отримуємо подобу «гармошки». Потім м'ясо солимо, перчимо, натираємо спеціями і товченим часником, накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти дві години. Тим часом нарізаємо промиті і обсушені гриби не дуже тонкими пластинами, помідори кружечками і сир скибочками товщиною два-три міліметри. Тепер
вставляємо у кожен розріз по дві скибочки помідорів, сиру і печериць.
Укладаємо нашу «гармошку» на блискучу сторону фольги і добре запечатуємо. Можна використовувати два або три шари за необхідності, наприклад, якщо фольга тонка, або її ширини не вистачило для завертання. Запікаємо страву в розігрітому до 195 градусів духовій шафі протягом однієї години. Тепер розрізаємо зверху і відвертаємо фольгу, а потім повертаємо в духовку ще на п'ятнадцять хвилин, збільшивши температуру до 220 градусів.
Подаємо готову свинину, виклавши на велике блюдо з розкладеними салатними листям, і прикрашаємо свіжою зеленню.