Цибулиння, що містить величезну кількість коричневого пігменту, як відомо, з давніх-давен знаходила застосування в побуті. З її допомогою в усі відтінки коричневого фарбували яйця на Великдень , відтіняли волосся і шкіру. З часом, цей нехитрий інгредієнт знайшов застосування і в кулінарії, а яскравий приклад тому – рецепт свинячої грудинки в цибулинні.
Завдяки тривалому вывариванию, сало з м'ясними прошарками набуває апетитний золотистий відлив, схожий з тим, що виникає в результаті копчення. Ніякого цибульного смаку або аромату при цьому не залишиться, але при бажанні, його можна забезпечити, поклавши в розчин для варіння або соління нарізану цибулину.
Варена грудинка в цибулинні – рецепт
Прекрасна заміна готовим магазинним м'ясних продуктів – варена свиняча грудинка, приготування якої займає набагато менше сил, ніж ви б могли припустити.
Інгредієнти: свиняча грудинка - 650 г; жменю лушпиння цибулі; листочки лавра - 4 шт.; часникові зубки - 5 шт.; запашний перець - 8 горошин. Приготування Так як цибулиння дуже легко фарбує будь-які поверхні, для варіння виберіть саму непримітне каструлю, інакше копчений вид придбає не тільки сало. Покрийте дно ємності жменею цибулиння, а зверху розкладіть цілі шматочки грудинки. Додайте горошини перцю, листя лавра і неочищені часникові зубки – все для аромату. Залийте свинину водою так, щоб покрити і поставте на середній жар. Грудинка повинна варитися приблизно годину, після чого її залишають у концентрованому цибульному розчині до повного охолодження.
Свиняча грудинка в цибулинні по-азійськи
Азіатська кухня славиться величезною кількістю приголомшливих рецептів приготування свинячої грудки або підчеревини. Який шматок туші ви б не вибрали, гарантовано вийде смачно.
Інгредієнти: свиняча грудинка - 550 г; гвоздика - 3 бутона; жменю лушпиння цибулі; часникові зубки - 5 шт.; гострий перець чилі - за смаком; корінь імбиру - 5 см шматочок. Приготування Вистеліть дно каструлі цибулевої лушпинням, а поверх неї покладіть гвоздику, кружечки імбирного кореня, часникові зубки в оболонці і гострий перець. Останній можете не очищати, якщо любите погостріше, в іншому випадку вийміть насінну коробку. Залийте всі інгредієнти водою і дочекайтеся закипання рідини. Коли розчин почне темніти, закладайте грудинку, зменшуйте жар і варіть м'ясо близько години. Дайте свинині повністю охолонути в цибульному відварі, щоб насититися як кольором, так і ароматом.
Як засолити грудинку в цибулинні?
Основним моментом у засолюванні сала є навіть не точне дотримання технології (хоча воно, безумовно, відіграє вирішальне значення), а вибір правильного шматка. Грудинка не повинна бути занадто товстою, з тонкими прошарками м'яса, в іншому випадку, після охолодження, вона буде жорсткою.
Інгредієнти: грудинка свиняча - 900 г; жменю лушпиння цибулі; сіль - 1 ст.; запашний перець - 6 горошин; листя лавра - 3 шт. Приготування Перед тим, як приготувати грудинку в цибулинні, необхідно заготовити тузлук – міцний соляний розчин, в який ми будемо занурювати м'ясо. Для тузлука залийте лушпиння цибулі, сіль, лавр і горошини перцю літром води і дайте інгредієнтів проваритися хвилин 10 після закипання рідини. Занурте в пігментований тузлук шматок грудинки і варіть від півгодини до години, залежно від товщини. Відварену грудинку обсушіть і поставте під гніт на 10-12 годин. Останній прийом допоможе видалити з відвареної грудинки в цибулинні надлишки рідини. Після, свинину можна обернути плівкою і використовувати в міру необхідності – вона чудово зберігається в холодильнику.