Вернуться назад Распечатать

Курка з помідорами і сиром в духовці

Курка з помідорами і сиром в духовці
З настанням літа дістати свіжі томати за демократичною ціною не проблема, а кура і сир в широкому розмаїтті доступні цілий рік. Тепер візьміть за основу трійку цих інгредієнтів і перетворіть в приголомшливі по своєму смаку і простоті страви, які легко запекти в духовці до вечері.

Відбивна з курки з сиром і помідорами


Інгредієнти:

  • куряче філе - 470 г;

  • сир фета - 45 г;

  • крем-сир - 15 г;

  • зелень свіжого базиліка - 2 ст. ложки;

  • томати черрі - 6 шт.;

  • хлібна крихта - 1/4 ст.


  • Приготування
    Поставте духовку розігріватися до 200 градусів, а самі беріться за приготування сирно-томатною начинки для відбивних. Розкришите фету, дрібно наріжте свіжі томати, додайте трохи крем-сиру для зв'язування і базиліка для аромату.
    Куряче філе надріжте вздовж, але не наскрізь, а так, щоб вийшла «книжка». Злегка відбийте курятину і покрийте начинкою. Поверніть птицю в рулет і обваляйте в паніровці. На даному етапі рулети можна просто обсмажити на сковороді, але корисніше буде запекти курку з помідорами і сиром в духовці близько півгодини.

    Курка, запечена з помідорами і сиром в «човниках» з перцю


    Інгредієнти:

  • солодкий перець (великий) - 4 шт.;

  • фарш з курячого філе - 950 г;

  • томати - 90 г;

  • печериці - 160 г;

  • томатний соус - 210 мл;

  • терта моцарелла - 2 ст.;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Перці обпаліть над газовою конфоркою і зніміть почорнілу шкірку. Розрізати плоди навпіл і видаліть плодоніжку.
    Спасеруйте гриби і томати до тих пір, поки з овочів не випарується вся волога. Додайте до овочів курячий фарш і дайте йому повністю просмажиться. Змішайте всі з томатним соусом, петрушкою і 2/3 моцарелли. Наповніть м'ясним фаршем половинки перцю і поставте блюдо в духовку під гриль, попередньо посипавши залишками сиру.

    Рецепт філе курки, запеченої з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 850 г;
  • Курка з помідорами і сиром в духовці

  • борошно - 40 г;

  • хлібна паніровка - 40 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • тертий сир - 75 г;

  • молоко - 55 мл;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • сир моцарелла - 4 скибочки;

  • гостра ковбаса - 10-12 шматочків;

  • томати черрі - 220 р.


  • Приготування
    Поки духовка розігрівається до 190 градусів, кожне філе занурте в молоко, а потім посипте сумішшю хлібної крихти з борошном, сиром і часником. Викладіть куру на сковороду і поставте в духову шафу на 12 хвилин. По закінченні часу до птиці додайте томати, покрийте філе моцарелою і шматочками ковбаси. Ще 7 хвилин і страву можна пробувати!