З настанням літа дістати свіжі томати за демократичною ціною не проблема, а кура і сир в широкому розмаїтті доступні цілий рік. Тепер візьміть за основу трійку цих інгредієнтів і перетворіть в приголомшливі по своєму смаку і простоті страви, які легко запекти в духовці до вечері.
Відбивна з курки з сиром і помідорами
Інгредієнти: куряче філе - 470 г; сир фета - 45 г; крем-сир - 15 г; зелень свіжого базиліка - 2 ст. ложки; томати черрі - 6 шт.; хлібна крихта - 1/4 ст. Приготування Поставте духовку розігріватися до 200 градусів, а самі беріться за приготування сирно-томатною начинки для відбивних. Розкришите фету, дрібно наріжте свіжі томати, додайте трохи крем-сиру для зв'язування і базиліка для аромату.
Куряче філе надріжте вздовж, але не наскрізь, а так, щоб вийшла «книжка». Злегка відбийте курятину і покрийте начинкою. Поверніть птицю в рулет і обваляйте в паніровці. На даному етапі рулети можна просто обсмажити на сковороді, але корисніше буде запекти курку з помідорами і сиром в духовці близько півгодини.
Курка, запечена з помідорами і сиром в «човниках» з перцю
Інгредієнти: солодкий перець (великий) - 4 шт.; фарш з курячого філе - 950 г; томати - 90 г; печериці - 160 г; томатний соус - 210 мл; терта моцарелла - 2 ст.; зелень петрушки. Приготування Перці обпаліть над газовою конфоркою і зніміть почорнілу шкірку. Розрізати плоди навпіл і видаліть плодоніжку.
Спасеруйте гриби і томати до тих пір, поки з овочів не випарується вся волога. Додайте до овочів курячий фарш і дайте йому повністю просмажиться. Змішайте всі з томатним соусом, петрушкою і 2/3 моцарелли. Наповніть м'ясним фаршем половинки перцю і поставте блюдо в духовку під гриль, попередньо посипавши залишками сиру.
Рецепт філе курки, запеченої з помідорами і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 850 г; борошно - 40 г; хлібна паніровка - 40 г; часникові зубки - 2 шт.; тертий сир - 75 г; молоко - 55 мл; оливкова олія - 45 мл; сир моцарелла - 4 скибочки; гостра ковбаса - 10-12 шматочків; томати черрі - 220 р. Приготування Поки духовка розігрівається до 190 градусів, кожне філе занурте в молоко, а потім посипте сумішшю хлібної крихти з борошном, сиром і часником. Викладіть куру на сковороду і поставте в духову шафу на 12 хвилин. По закінченні часу до птиці додайте томати, покрийте філе моцарелою і шматочками ковбаси. Ще 7 хвилин і страву можна пробувати!