Вернуться назад Распечатать

Курка, фарширована без кісток

Курка, фарширована без кісток
Відділення каркаса птиці від шкіри – безумовно, завдання не для початківця кулінара. Тонка робота, виконання якої під силу лише бувалому на кухні, зазвичай окупається у сто крат після подачі страви на стіл, тільки уявіть: рум'яна курочка, яка під зав'язку забита ароматною начинкою. Цікаво, чи не так?

Рецепт фаршированої курки без кісток


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • жменя хлібної крихти;

  • терта моцарелла - 180 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кури тушка - 25 кг.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається, обробіть куру, обережно відокремлюючи кістковий каркас від м'якоті. Зріжте хребет і грудну клітку, позбавтеся від крил, а кістки гомілок залиште.
    На краплі розігрітого масла спасеруйте овочеву базу з цибулі і селери. Коли зажарка дійде до напівготовності, покласти м'ясний фарш і дочекайтеся моменту, коли він підрум'яниться. Готову начинку для курки фаршированої без кісток остудіть і змішайте з хлібною крихтою, тертим сиром і яйцем. Наповніть готовою начинкою область птиці, яку колись займала грудна клітка і таз. Обидва краї шкіри з'єднайте між собою і скріпіть кулінарною ниткою, шпажками, або обтягніть птицю шпагатом.
    Фарширована курка без кісток готується в духовці при 200 градусах півтори години.

    Курка без кісток фарширована млинцями


    Інгредієнти:

  • тонкі млинці - 10-12 шт.;

  • куряча тушка - 18 кг;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • жменя зелені петрушки;

  • порей (біла частина) - 1 шт.;

  • вершки - 55 мл


  • Приготування
    Відокремивши курячу м'якоть не тільки від кісток, але і від шкіри, збиваємо її в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Пасеруємо тонкі кільця порею з часником, а коли вони розм'якнуть, додаємо зелень петрушки і з'єднуємо всі з подрібненої курятиною. Вливши вершки, знову збиваємо всі інгредієнти до утворення ніжного суфле. Змащуємо отриманим суфле млинці і викладаємо їх на курячу шкіру. Краї шкіри зшиваємо разом. Фарширована курка без кісток повинна запікати при 200 градусах не менше години.

    Як фарширувати курку без кісток?


    Інгредієнти:

  • куряча тушка - 25 кг;

  • яйця - 6 шт.;

  • свинячий фарш - 750 г;

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • шматочки ананаса - 1 ст.;
  • Курка, фарширована без кісток

  • хлібна крихта - 1/4 ст.;

  • тертий сир - 110 г;

  • жменю родзинок.


  • Приготування
    Розбивши птицю, беремося за приготування начинки для фаршированої курки без кісток. Пасеруємо овочі з м'ясом, остуджуємо і змішуємо з половиною збитих яєць, хлібної крихтою, сиром і родзинками. Залишилися яйця відварюємо круто. Викладаємо суміш фаршу і м'яса з вареними яйцями в центр птиці, краю тушки зшиваємо. Ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку на годину.