Відділення каркаса птиці від шкіри – безумовно, завдання не для початківця кулінара. Тонка робота, виконання якої під силу лише бувалому на кухні, зазвичай окупається у сто крат після подачі страви на стіл, тільки уявіть: рум'яна курочка, яка під зав'язку забита ароматною начинкою. Цікаво, чи не так?
Рецепт фаршированої курки без кісток
Інгредієнти: м'ясний фарш - 450 г; цибуля ріпчаста - 70 г; стебла селери - 2 шт.; жменя хлібної крихти; терта моцарелла - 180 г; яйце - 1 шт.; кури тушка - 25 кг. Приготування Поки духова шафа розігрівається, обробіть куру, обережно відокремлюючи кістковий каркас від м'якоті. Зріжте хребет і грудну клітку, позбавтеся від крил, а кістки гомілок залиште.
На краплі розігрітого масла спасеруйте овочеву базу з цибулі і селери. Коли зажарка дійде до напівготовності, покласти м'ясний фарш і дочекайтеся моменту, коли він підрум'яниться. Готову начинку для курки фаршированої без кісток остудіть і змішайте з хлібною крихтою, тертим сиром і яйцем. Наповніть готовою начинкою область птиці, яку колись займала грудна клітка і таз. Обидва краї шкіри з'єднайте між собою і скріпіть кулінарною ниткою, шпажками, або обтягніть птицю шпагатом.
Фарширована курка без кісток готується в духовці при 200 градусах півтори години.
Курка без кісток фарширована млинцями
Інгредієнти: тонкі млинці - 10-12 шт.; куряча тушка - 18 кг; часникові зубки - 2 шт.; жменя зелені петрушки; порей (біла частина) - 1 шт.; вершки - 55 мл Приготування Відокремивши курячу м'якоть не тільки від кісток, але і від шкіри, збиваємо її в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Пасеруємо тонкі кільця порею з часником, а коли вони розм'якнуть, додаємо зелень петрушки і з'єднуємо всі з подрібненої курятиною. Вливши вершки, знову збиваємо всі інгредієнти до утворення ніжного суфле. Змащуємо отриманим суфле млинці і викладаємо їх на курячу шкіру. Краї шкіри зшиваємо разом. Фарширована курка без кісток повинна запікати при 200 градусах не менше години.
Як фарширувати курку без кісток?
Інгредієнти: куряча тушка - 25 кг; яйця - 6 шт.; свинячий фарш - 750 г; ріпчаста цибуля - 60 г; шматочки ананаса - 1 ст.; хлібна крихта - 1/4 ст.; тертий сир - 110 г; жменю родзинок. Приготування Розбивши птицю, беремося за приготування начинки для фаршированої курки без кісток. Пасеруємо овочі з м'ясом, остуджуємо і змішуємо з половиною збитих яєць, хлібної крихтою, сиром і родзинками. Залишилися яйця відварюємо круто. Викладаємо суміш фаршу і м'яса з вареними яйцями в центр птиці, краю тушки зшиваємо. Ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку на годину.