Вернуться назад Распечатать

Курка з медом і гірчицею в духовці

Курка з медом і гірчицею в духовці
Старомодні маринади на основі майонезу і кетчупу вже давно віджили своє, зараз популярністю користуються легкі соуси з тонким смаком, начебто тих, що готуються на основі гірчиці з медом. Саме в такому соусі ми будемо вчитися запікати куру в рецептах далі.

Курка в рукаві з медом і гірчицею


Інгредієнти:

  • куряче філе - 17 кг;

  • діжонська гірчиця - 35 г;

  • порошок каррі, мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки;

  • масло оливи - 35 мл;

  • мед - 30 мл


  • Приготування
    Поставте духова шафа доходити до 175 градусів, а самі беріться за приготування елементарно простого маринаду для курки з медом і гірчицею. Власне, в числі його основних складових, що очевидно, – мед і гірчиця, які змішуються разом, доповнюються маслом, паприкою, каррі і хорошою пучкою солі, після чого наносяться на птицю.
    Філе перекладають в рукав і розміщують в духовій шафі в середньому на півгодини.

    Курка, запечена з медом і гірчицею


    Інгредієнти:

  • курячі стегна - 460 м;

  • солодка діжонська гірчиця - 25 г;

  • цільнозернові гірчиця - 25 г;

  • мед - 30 г;

  • бульйон - 30 мл;

  • масло оливи - 15 мл;

  • гілочки розмарину - 3-4 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як замаринувати курку в гірчиці і меду, залиште духовку розігріватися до 200 градусів. Тим часом приготуйте простий соус з двох видів гірчиці, курячого бульйону, меду, олії і злегка розтертого з сіллю листочків свіжого розмарину. Обваляйте в соусі курячі стегна і розмістіть їх в духовій шафі. Час, який може піти на приготування курки з медом і гірчицею в духовці залежить від розміру самих стегон, але зазвичай, інтервалу від 25 до 35 хвилин буває достатньо, при цьому запекающееся м'ясо краще періодично покривати маринадом.

    Соус для курки з медом і гірчицею


    Інгредієнти:
    Для курки:

  • оливкова олія - 25 мл;

  • діжонська гірчиця - 20 р;

  • сушений чебрець - щіпка;
  • Курка з медом і гірчицею в духовці

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • вершкове масло - 20 г;

  • курячі стегна - 13 кг.


  • Для соусу:

  • діжонська гірчиця - 60 мл;

  • мед - 5 мл;

  • йогурт - 30 мл


  • Приготування
    Щедро посоливши курячі стегна, помістіть їх в ємність для маринування і посипати сушеними травами. Приготуйте суміш з гірчиці з цитрусовим соком і обома видами масла, влийте суміш до куре і перемішайте. Запікайте стегна при 190 градусах 25-30 хвилин. Виділилися м'ясні соки перелийте в миску і з'єднайте з гірчицею, медом та йогуртом. Подавайте птицю з гірчичним соусом.