Старомодні маринади на основі майонезу і кетчупу вже давно віджили своє, зараз популярністю користуються легкі соуси з тонким смаком, начебто тих, що готуються на основі гірчиці з медом. Саме в такому соусі ми будемо вчитися запікати куру в рецептах далі.
Курка в рукаві з медом і гірчицею
Інгредієнти: куряче філе - 17 кг; діжонська гірчиця - 35 г; порошок каррі, мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки; масло оливи - 35 мл; мед - 30 мл Приготування Поставте духова шафа доходити до 175 градусів, а самі беріться за приготування елементарно простого маринаду для курки з медом і гірчицею. Власне, в числі його основних складових, що очевидно, – мед і гірчиця, які змішуються разом, доповнюються маслом, паприкою, каррі і хорошою пучкою солі, після чого наносяться на птицю.
Філе перекладають в рукав і розміщують в духовій шафі в середньому на півгодини.
Курка, запечена з медом і гірчицею
Інгредієнти: курячі стегна - 460 м; солодка діжонська гірчиця - 25 г; цільнозернові гірчиця - 25 г; мед - 30 г; бульйон - 30 мл; масло оливи - 15 мл; гілочки розмарину - 3-4 шт. Приготування Перед тим, як замаринувати курку в гірчиці і меду, залиште духовку розігріватися до 200 градусів. Тим часом приготуйте простий соус з двох видів гірчиці, курячого бульйону, меду, олії і злегка розтертого з сіллю листочків свіжого розмарину. Обваляйте в соусі курячі стегна і розмістіть їх в духовій шафі. Час, який може піти на приготування курки з медом і гірчицею в духовці залежить від розміру самих стегон, але зазвичай, інтервалу від 25 до 35 хвилин буває достатньо, при цьому запекающееся м'ясо краще періодично покривати маринадом.
Соус для курки з медом і гірчицею
Інгредієнти: Для курки:
оливкова олія - 25 мл; діжонська гірчиця - 20 р; сушений чебрець - щіпка; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці; лимонний сік - 20 мл; вершкове масло - 20 г; курячі стегна - 13 кг. Для соусу:
діжонська гірчиця - 60 мл; мед - 5 мл; йогурт - 30 мл Приготування Щедро посоливши курячі стегна, помістіть їх в ємність для маринування і посипати сушеними травами. Приготуйте суміш з гірчиці з цитрусовим соком і обома видами масла, влийте суміш до куре і перемішайте. Запікайте стегна при 190 градусах 25-30 хвилин. Виділилися м'ясні соки перелийте в миску і з'єднайте з гірчицею, медом та йогуртом. Подавайте птицю з гірчичним соусом.