Один з важливих моментів при приготуванні моркви по-корейськи - наявність хорошої терки. Якщо ви любитель корейської кухні і любите гострі овочеві салати, то цей помічник буде вам тільки в радість. Морквина вийде довга, красива, нарізані тонкою соломкою. І обов'язково в спеціях використовуйте коріандр і оцет - без них морква не буде мати той особливий смак, до якого ви звикли, пробуючи салат на ринку у корейців.
Як приготувати вдома корейську моркву?
Дивлячись на корейські салати на ринку, задаєшся питанням: як робити морква по-корейськи? Сам по собі продукт дешевий, якщо не сказати копійчаний і вдома можна було б приготувати гострий салат самому. Так навіщо відкладати? Закупіть моркви, озбройтеся терпінням і теркою і вперед!
Як правильно приготувати корейську моркву?
Якщо ви готуєте морква по-корейськи будинку вперше, то експериментуйте зі спеціями обережно. Існує багато рецептів приготування - хтось додає спеції відразу до моркви, хтось в розпечене масло. Випробуйте обидва способи і підберіть найбільш прийнятний варіант для себе.
Гостра морква по-корейськи
Будь-який спосіб приготування корейської моркви містить спеції, які слід додавати, орієнтуючись виключно на власний смак. Кількість спецій може змінюватись, обов'язковим вказана кількість не є.
Інгредієнти: морква - 1 кг; масло рослинне - 5 ст. ложок; цибуля ріпчаста - 1 шт.; цукор - 05 ст. ложки; часник - 4 зубчики; оцет - 4-5 ст. ложок; коріандр мелений - 15 ч. ложки; перець червоний мелений - 05 ч. ложки; сіль - 3-4 ст. ложки. Приготування Моркву ретельно вимийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви. Намагайтеся, щоб морква вийшла у вигляді довгої соломки. Потім посоліть моркву і акуратно перемішайте. Залиште приблизно на 30 хвилин. Морква повинна пустити сік. Після цього, добре пам'ятаєте морквину, щоб стала м'якою і пластичною. Потім відкиньте її на друшляк, дайте стекти соку і перевірте на сіль. Якщо морква занадто солона, то промийте її водою і ще раз відіжміть на друшляку. Злитий сік збережіть, їм потім можна буде полити моркву при подачі на стіл. Додайте до моркви оцет, розмішайте, накрийте миску кришкою і залиште маринуватися. Добре нагрійте олію на сковороді і обсмажте крупно нарізану цибулю до коричневого кольору, періодично помішуючи його. Але дивіться, щоб цибуля не пережегся, інакше смак моркви буде зіпсованим. Готовий цибулю викладіть на окрему тарілку - більше він нам не знадобиться, а гаряче масло ми будемо використовувати пізніше.
Додайте цукор до морквині і зберіть її гіркою. Наверх покладіть мелений червоний перець і коріандр і зверху на спеції акуратно вилийте розпечене масло. Потім додати дуже дрібно порубаний часник, перемішайте, накрийте миску кришкою і відправте на кілька годин у холодильник, щоб морква по-корейськи настоялася.
Морква по-корейськи з приправою
Сьогодні, щоб приготувати моркву по-корейськи будинку ви можете купити готову приправу і використовувати її відповідно до інструкції на упаковці, або додавати за своїм смаком.
Інгредієнти: морква - 1 кг; приправа готова - за смаком; оцет - 4 ст. ложки; часник - 5 зубчиків; рослинне масло - 120 мл Приготування Морква помити, очистити і натерти на тертці довгою соломкою. Готову приправу перемішати з морквою і дати постояти. Часник видавити, змішати з морквою. Масло і оцет змішати, довести до кипіння в сковороді або інший посуд і залити моркву. Посуд з готової морквою по-корейськи накрити кришкою і відправити на кілька годин в холодильник. На виході повинна вийти смачна морква по-корейськи.