М'ясо оленя є делікатесом для жителів більшості європейських країн. До того ж оленина дуже корисна. У ній мало жирів, немає холестерину, але багато білка і вітамінів. Вживання цього м'ясо покращує роботу серця і кровообіг, запобігає виникненню таких захворювань, як цукровий діабет, атеросклероз, гіпертонія. Олені не вживають штучний корм, тому їх м'ясо є екологічно чистим. Його можна вживати в сирому вигляді і не боятися заразитися паразитами. Чисельність оленів, на жаль, невелика, тому оленина не є продуктом масового споживання. Але якщо ви зустрінете її у продажу, радимо вам спробувати приготувати страви з неї. Є різні рецепти приготування цього м'яса, сьогодні ми розповімо, як в'ялити оленину в домашніх умовах.
Як завялить оленину?
В'ялена оленина - відмінна закуска. Її вживають як самостійну страву, з неї варять чудові супи. А рецепт приготування в'яленої оленини абсолютно простий і не вимагає ніяких особливих навичок.
Інгредієнти: оленіна - 2 кг; сіль; цукор; спеції для м'яса. Приготування Шматок оленини розрізаємо на кілька плоских частин. Кожну натираємо сіллю, кількість солі при цьому довільне, якщо хочете отримати більш солоний продукт, берете більше солі. Після цього кожен шматок посипаємо цукром, він береться в половинній пропорції по відношенню до солі. Шматки м'яса перетираємо між собою, складаємо їх в каструлю шарами і прибираємо в холодильник приблизно на 6-7 днів.

При цьому в холодильнику виставляєте режим мінімальної температури, і по можливості відкриваєте холодильник якомога рідше, щоб температура не піднімалася. Кілька разів потрібно м'ясо перевернути, щоб воно добре просолилось. По закінченню 6-7 днів дістаємо м'ясо, мачає в спеціях (можна брати будь-які, які вам більше подобаються), підвішуємо на дріт, скріпки або прищіпки в прохолодному місці. Якщо це холодну пору року, відмінно підійде балкон. Просушуємо м'ясо протягом 1 тижня, при цьому важливо, щоб на нього не сідали мухи та інші комахи. По закінченню 7 днів м'ясо можна знімати з балкона і прибирати знову в холодильник. Тепер вже в'ялена оленина готова до вживання. Перед подачею нарізаємо м'ясо тонкими шматочками.