Більшість з нас сприймає каштани тільки рослини, але насправді вони можуть бути ще й чудовим ласощами. Любителі незвичайного смаку смажать свіжі каштани і їдять їх. Варто відзначити, що це не тільки смачно, але і корисно, так як в них міститься багато калію, клітковини, вітамінів, аскорбінової та фолієвої кислот.
Смажені каштани продають прямо на вулицях багатьох європейських міст, як і смажений арахіс і якщо вам хочеться спробувати це нестандартне страву, ми розповімо, як приготувати смажені каштани самостійно. Тільки варто пам'ятати, що є кілька видів каштанів і не всі вони безпечні і придатні для вживання в їжу. Тому якщо ви самі не знаєте, як вибрати правильні нешкідливі плоди, то краще купіть в магазині.
Крім того, перед початком готування, якість каштанів теж варто перевірити. Для цього покладіть їх у каструлю з водою і подивіться, які спливуть на поверхню. Ці плоди зіпсовані та їх їсти не можна.
Смажені каштани - рецепт
Способів приготування цієї їжі кілька, але в цьому рецепті ми хочемо докладніше зупинитися на тому, як смажити каштани на сковороді.
У першу чергу вам потрібно вибрати свіжі каштани і помити їх. Після цього зробіть поперечний надріз на кожному каштані, для того, щоб вони не вибухнули, коли будуть смажитися. Візьміть сковороду з дірочками в основі (можна і без них), викладіть на неї каштани і накрийте їх серветками або паперовими рушниками, добре змоченими у воді і складеними в кілька разів.
Закрийте Сковороду кришкою, поставте на невеликий вогонь і готуйте ваше блюдо, періодично струшуючи її, щоб усі каштани рівномірно просмажаться. Під час смаження слід контролювати стан серветок, якщо вони почнуть висихати, їх потрібно змочити у воді, полив з пляшки, наприклад.
У середньому каштани смажаться приблизно 20 хвилин, їх готовність можна визначити за станом шкірки. Коли вона вже буде неабияк темною і обвуглити, серветки приберіть і ще пару хвилин готуйте страву, струшуючи сковороду. Готові каштани висипте на блюдо і відразу пробуйте, так як в теплому вигляді вони найсмачніші.
Як смажити каштани в духовці?
Якщо у вас немає підходящої для смаження каштанів сковороди або ви віддаєте перевагу готувати страви в духовці, ми поділимося способом, як правильно смажити в ній каштани.
Візьміть свіжі каштани, помийте і обсушіть їх. Потім на кожному, з одного боку, зробіть хрестоподібний надріз і викладіть їх на деко для запікання надрізами вгору. Духовку нагріти до 220 градусів і відправте в неї каштани на 20-30 хвилин. Потім дістаньте їх, загорніть у рушник і трохи стисніть, щоб шкірка відстала від м'якоті. Залиште каштани в рушник хвилин на 5 і після цього подавайте.
Як смажити каштани в мікрохвильовці?
Головна умова безпечного приготування каштанів у мікрохвильовці - це зробити надрізи, на кожному з них ножем або проткнути виделкою, щоб з них виходив пар.
Коли всі плоди будуть готові, складіть їх в широку, але неглибоку посуд для СВЧ-печі.
Туди ж влийте кілька столових ложок гарячої води і трохи посипте сіллю. Накрийте посуд кришкою (бажано не скляних) або харчовою плівкою і включіть мікрохвильову піч на повну потужність на 6-8 хвилин.
Спробуйте каштани на смак, і якщо буде потрібно, готуйте ще пару хвилин. Зверніть увагу, що в мікрохвильовій печі у вас виходити не стільки смажені, скільки пропарені каштани. Вони і в такому вигляді дуже гарні на смак, але якщо вам хочеться, то можна очистити плоди і обсмажити ядра протягом 4-5 хвилин з маслом або без нього. Ну а якщо ви хочете спробувати інші страви з цими плодами, то краще уточніть, як приготувати каштани .