Баклажани - популярна ягода, яку використовують в кулінарії багатьох країн світу. Її можна варити, смажити, запікати, тушкувати, готувати на грилі, маринувати. Унікальний овоч використовують для приготування салатів, ікри і навіть їдять в сирому вигляді. Фаршировані баклажани подають до столу не тільки влітку, але і заготовляють на зиму . М'ясні, круп'яні, грибні, овочеві начинки роблять страву завжди різним і неповторним. Також баклажани є цінним ягідним сировиною для консервної промисловості.
Цікаво, що на Сході ці дивні ягоди називають «овочами довголіття», через благотворний вплив на багато важливих процесів в організмі.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом фаршированих баклажанів. Це страва проста, але оригінальна. Воно складається з доступних інгредієнтів і швидко готується. Його можна приготувати для своєї сім'ї, а також подати до святкового столу. У будь-якому випадку, баклажани, фаршировані апетитними фаршами, зможуть здивувати і порадувати вас.
Як приготувати фаршировані баклажани?
Інгредієнти: баклажани - 500 г; фарш м'ясний - 300 г; помідори - 250 г; цибуля - 150 г; сир твердий - 100 г; часник - 3 зубчики; зелень (кріп, петрушка, базилік); рослинна олія; сіль; перець. Приготування Зараз ми з вами дізнаємося, як же смачно і швидко приготувати фаршировані баклажани.
Отже, готуємо основний інгредієнт нашого страви - баклажани. Відбираємо овочі не дуже маленьких розмірів. Шкірка повинна бути чистою і без недоліків. Промиваємо баклажани і зрізаємо плодоніжки. Маємо овоч на дошці і розрізаємо вздовж на дві частини. Акуратно ножем виймаємо серединку, яка нам стане в нагоді надалі. Товщина шкірки з тонким шаром м'якоті на ній повинна становити близько 5 мм.
Солимо шкірку і залишаємо на 30 хвилин, щоб пішла гіркота. Промиваємо її у воді. М'якоть покласти в холодну воду на півгодини, віджимаємо і нарізаємо маленькими шматочками.
Тепер дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Часник подрібнюємо ножем. Помідори нарізаємо невеликими кубиками або кружечками.
Для начинки ми беремо м'ясний фарш. Обсмажуємо його протягом 10 хвилин на середньому вогні. Додаємо в нього помідори, м'якоть баклажанів, цибулю і часник. Солимо, перчимо до смаку і смажимо близько 8-10 хвилин.
Кілька цікавих фактів приготування начинки для фаршированих баклажанів в різних країнах світу. В Туреччині, наприклад, імам баялди (страва з баклажанів) зазвичай начиняють рисом, родзинками або овочами, але ніколи не фарширують м'ясом. В індійській кухні ягоду начиняють сумішшю кунжуту, арахісу , часнику, кінзи і спецій. У Грузії популярні баклажани, фаршировані соусом з волоських горіхів сацебелі. Застосовуйте ці різноманітні ідеї в приготуванні свого страви. Керуйтеся кулінарним чуттям, і сміливо використовуйте уяву.
Отже, половинки овоча наповнюємо фаршем і викладаємо у форму для запікання.
Натираємо сир на дрібній тертці і посипаємо нашу страву. Ставимо фаршировані баклажани в духовку
і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Також овочі довести до готовності можна і на сковороді.
Дістаємо з духовки готові фаршировані баклажани викладаємо на красиве блюдо. Прикрашаємо їх свіжою зеленню. Перед подачею до столу поливають маслом, сметаною або соусом. Рекомендується використовувати томатний, молочний або ж сметанний соус . Подавати овочі можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем - це завжди просто, смачно і оригінально. Неодмінно поділіться своїм рецептом з друзями. Їжте на здоров'я! Приємного апетиту вам і вашій родині!