Морепродукти перестали бути екзотикою.
Для приготування смачних страв із замороженого морського коктейлю, зовсім не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Морепродукти є кладезью мінералів і мікроелементів. Заморожений морський коктейль володіє дуже низькою калорійністю. Морське асорті без побоювання можуть вживати навіть особи, що страждають діабетом.
До складу замороженого морського коктейлю входять: мідії, креветки, восьминоги, кальмари , рапани, іноді лангусти. Всі складові суміші присутні в різних пропорціях. Найчастіше морепродукти розфасовується в пакети від 400 г до 1500 р.
При купівлі заморожених продуктів виникають два питання: чи потрібно розморожувати морепродукти і скільки часу варити заморожений морський коктейль?
Як варити заморожений морський коктейль?
Відомі шеф-кухарі рекомендують висипати вміст пакета в закипілу воду, не розморожуючи, інакше замість цілісних приємних на вигляд компонентів ви отримаєте кашкоподібну масу. Ідеальна приготування - 15 хвилин.
Велика частина людей є любителями морепродуктів, але є такі, хто їх не терпить. Запевняємо вас: вони їли неправильно приготовлені страви. До речі, з мешканців моря можна приготувати суп, салат і гаряче.
Рецепти декількох чудових страв із замороженого морського коктейлю ми хочемо запропонувати вам.
Суп з морепродуктів Цей незвичайний суп дуже легко приготувати, витративши на всю готування півгодини.
Інгредієнти: морський коктейль - 1 пакет (вагою 400 - 450 г); біле вино (сухе) - півсклянки; овочі (морква, корінь селери, цибулю-порей, цибуля ріпчаста) - по 1 шт.; оливкова олія - трохи для смаження; чорний перець - 10 горошин; свіжа зелень. Приготування Чистимо селера, ріжемо його. Моркву, цибулю нарізаємо, обсмажуємо. Викладаємо овочі в закипілу воду. Відварюємо 20 хвилин, проціджуємо отриманий бульйон, виливаємо вино, знову залишаємо на вогні до кипіння.
Промитий морський коктейль ошпарюємо окропом, з'єднуємо з овочевим відваром і тушкуємо хвилин 15. Посипаємо зеленню готовий суп.
Страва з морепродуктів і грибів Інгредієнти: морський коктейль - 1 пакет (вагою 1000 г); вершки - 400 г; печериці - 400 г; мука - 4 ст. ложки; вершкове масло - 150 г; цибуля - 2 шт. (великі); сир - 400 г; лавровий лист - 5 листочків. Приготування Морепродукти відварюємо, додаючи сіль, кидаємо лаврове листя, потім зливаємо непотрібний нам бульйон. Смажимо печериці і цибулю в сковороду додаємо борошно, відварений морський коктейль, заливаємо вершками, перчимо і солимо. Вміст викладаємо в об'ємну форму і, посипавши сиром, при температурі 180°С готуємо в духовці.
Продукти в зазначеній кількості розраховані на 8 осіб.
Примітка Можна використовувати невеликі формочки для персональних порцій замість великої форми, завдяки чому приготоване вами блюдо буде виглядати особливо презентабельно.
Морський коктейль з макаронами (або рисом) Інгредієнти: макарони - 300 г (або 250 г рису); морський коктейль - 1 пакет (зазвичай його вага 450 - 500 м); вершки - 200 г; дезодорована олія соняшникова - 2 ст. ложки; томат - 1 ст. ложка; кілька гілочок петрушки; вершкове масло - 50 р. Приготування Відварені, але злегка недоварені до готовності, макарони (або рис) викладаємо на друшляк, видаляючи воду. Викладаємо морепродукти на сковороду з олією. Злегка обсмаживши, додаємо томат, вершки. Висипаємо туди ж макарони (або рис) і тушкуємо 15 хвилин. Приготоване блюдо викладаємо в об'ємну тарілку і посипаємо петрушкою.
Приготовлені страви з морепродуктів припадуть до смаку вашому сімейству, і ви повторіть їх на біс не один раз!