Вернуться назад Распечатать

Як приготувати заморожений морський коктейль?

Як приготувати заморожений морський коктейль?
Морепродукти перестали бути екзотикою.
Для приготування смачних страв із замороженого морського коктейлю, зовсім не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Морепродукти є кладезью мінералів і мікроелементів. Заморожений морський коктейль володіє дуже низькою калорійністю. Морське асорті без побоювання можуть вживати навіть особи, що страждають діабетом.
До складу замороженого морського коктейлю входять: мідії, креветки, восьминоги, кальмари , рапани, іноді лангусти. Всі складові суміші присутні в різних пропорціях. Найчастіше морепродукти розфасовується в пакети від 400 г до 1500 р.
При купівлі заморожених продуктів виникають два питання: чи потрібно розморожувати морепродукти і скільки часу варити заморожений морський коктейль?

Як варити заморожений морський коктейль?


Відомі шеф-кухарі рекомендують висипати вміст пакета в закипілу воду, не розморожуючи, інакше замість цілісних приємних на вигляд компонентів ви отримаєте кашкоподібну масу. Ідеальна приготування - 15 хвилин.
Велика частина людей є любителями морепродуктів, але є такі, хто їх не терпить. Запевняємо вас: вони їли неправильно приготовлені страви. До речі, з мешканців моря можна приготувати суп, салат і гаряче.
Рецепти декількох чудових страв із замороженого морського коктейлю ми хочемо запропонувати вам.
Суп з морепродуктів
Цей незвичайний суп дуже легко приготувати, витративши на всю готування півгодини.
Інгредієнти:

  • морський коктейль - 1 пакет (вагою 400 - 450 г);

  • біле вино (сухе) - півсклянки;

  • овочі (морква, корінь селери, цибулю-порей, цибуля ріпчаста) - по 1 шт.;

  • оливкова олія - трохи для смаження;

  • чорний перець - 10 горошин;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Чистимо селера, ріжемо його. Моркву, цибулю нарізаємо, обсмажуємо. Викладаємо овочі в закипілу воду. Відварюємо 20 хвилин, проціджуємо отриманий бульйон, виливаємо вино, знову залишаємо на вогні до кипіння.
    Промитий морський коктейль ошпарюємо окропом, з'єднуємо з овочевим відваром і тушкуємо хвилин 15. Посипаємо зеленню готовий суп.
    Страва з морепродуктів і грибів
    Інгредієнти:

  • морський коктейль - 1 пакет (вагою 1000 г);

  • вершки - 400 г;

  • печериці - 400 г;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 150 г;

  • цибуля - 2 шт. (великі);

  • сир - 400 г;

  • лавровий лист - 5 листочків.


  • Приготування
    Морепродукти відварюємо, додаючи сіль, кидаємо лаврове листя, потім зливаємо непотрібний нам бульйон. Смажимо печериці і цибулю в сковороду додаємо борошно, відварений морський коктейль, заливаємо вершками, перчимо і солимо. Вміст викладаємо в об'ємну форму і, посипавши сиром, при температурі 180°С готуємо в духовці.
    Продукти в зазначеній кількості розраховані на 8 осіб.
    Примітка
    Можна використовувати невеликі формочки для персональних порцій замість великої форми, завдяки чому приготоване вами блюдо буде виглядати особливо презентабельно.
    Морський коктейль з макаронами (або рисом)
    Інгредієнти:

  • макарони - 300 г (або 250 г рису);

  • морський коктейль - 1 пакет (зазвичай його вага 450 - 500 м);

  • вершки - 200 г;

  • дезодорована олія соняшникова - 2 ст. ложки;

  • томат - 1 ст. ложка;

  • кілька гілочок петрушки;
  • Як приготувати заморожений морський коктейль?

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Відварені, але злегка недоварені до готовності, макарони (або рис) викладаємо на друшляк, видаляючи воду. Викладаємо морепродукти на сковороду з олією. Злегка обсмаживши, додаємо томат, вершки. Висипаємо туди ж макарони (або рис) і тушкуємо 15 хвилин. Приготоване блюдо викладаємо в об'ємну тарілку і посипаємо петрушкою.
    Приготовлені страви з морепродуктів припадуть до смаку вашому сімейству, і ви повторіть їх на біс не один раз!