Виноградні равлики у нас асоціюються з акваріумом або з дачею, морем, ну аж ніяк не з кулінарією. А між тим страви з равликів дуже корисні для організму людини, і практично в усьому світі вони вже завоювали любов.
Процес приготування виноградних равликів прийшов до нас із французької кухні. Блюдо вважається у нас екзотичним і володіє витонченим смаком.
Для того, щоб приготувати виноградного равлика дому, можна придбати вже готових маринованих або заморожених равликів в магазині чи на ринку. Але для деяких рецептів консервовані равлики не підійдуть, а потрібно буде виростити своїх або купити живих.
Приготування равликів - це процес досить складний, але цікавий. Якщо ви вирішили повністю приготувати равликів самі, то потрібно бути небрезгливим людиною.
Рецепт приготування виноградних равликів досить древен. В Європі і Азії, наприклад, равлики взагалі є звичним і буденним пунктом в меню практично всіх ресторанів, в той час, як для нас, поки що, виноградні равлики в дивину. Але вже все більше й більше ресторанів прагнуть потішити російського громадянина таким екзотичним і вишуканим блюдом.
Найпоширенішим в Росії і в усьому світі є рецепт приготування равликів по-французьки, який ми розглянемо нижче. Французи ще називають його ескарго. Свій незвичайний смак він знаходить за рахунок того, що раковини наповнюються часниковим соусом з додаванням вершкового масла, за рахунок чого равлики набувають особливий ніжний смак.
Взагалі рецептів приготування равликів існує величезна безліч, на різний смак.
Равликів можна замаринувати. Для цього вони варяться і потім додаються в суміш соєвого соусу і вина. Також равликів можна приготувати з різними соусами: вершково-сирним , часниковим , сирним. Крім цього дуже смачним і незвичайним буде салат з равликів і жарке зі смажених та варених равликів, або запечених.
У нашу кухню міцно входять рецепти і страви різних народів. Та ми налаштовуємо їх під себе, щось додаючи, а щось прибираючи. Таким чином, готуючи і наближаючи равликів до звичного нам смаку.
Нижче ми з вами розглянемо приготування консервованих виноградних равликів.
Виноградні равлики - рецепт
Інгредієнти: консервовані виноградні равлики - 1 кг; свіжий багет - 1 шт.; вершкове масло - 300 гр.; часник - 1 головка; лимонний сік; петрушка, зелень, сіль - за смаком. Приготування З раковин дістаємо равликів, видаляємо всі нутрощі. Далі на сковороді обсмажуємо м'ясо. В порожні і висушені раковини
равликів додаємо просмажене м'ясо. Потім беремо вершкове масло, нарізаємо його на шматочки, додаємо видавлений часник, лимонний сік і зелень. Все це солимо, перчимо і подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману суміш додаємо в раковини. Далі розігріваємо духовку і викладаємо наших равликів на деко так, щоб всі вони лежали маслом вгору. В духовці вони готуються приблизно 2-3 хвилини.
Нарізаємо багет тонкими скибочками і виймаємо готових равликів з духової шафи.
Можна подавати до столу. Зубочисткою дістаємо м'ясо, їмо, а хлібом закушуємо.