Морська капуста ось вже протягом багатьох століть вживається в їжу. Вона містить у собі безліч корисних речовин: фосфор, йод та інші мікроелементи, необхідні людському організму. Але оскільки морська капуста - це водорість, що складається приблизно на 80% з води, то для зберігання її висушують, зберігаючи при цьому всі цінні властивості. Отже, давайте дізнаємося з вами рецепти морської сушеної капусти.
Як приготувати морську капусту?
Інгредієнти: сушена морська капуста - 100 р. Для розсолу:
кип'ячена вода - 1 л; кухонна сіль - 3 ч. ложки; цукровий пісок - 7 ч. ложок; яблучний оцет - 7 ч. ложок. Приготування Отже, для приготування заливаємо сушену морську капусту окропом і залишаємо розбухати. Після цього морську капусту як слід, промивають холодною водою, щоб видалити всі частинки піску. Далі капусту кладемо в ковшичек, заливаємо кип'яченою водою і кип'ятити 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти зайвої рідини. Цим часом поки готуємо розсіл: наливаємо в каструльку воду, кладемо кухонну сіль, цукровий пісок і яблучний оцет. Отриманим розсолом заливаємо зварену морську капусту і ставимо на 2 години в холодильник для маринування. З неї можна готувати різноманітні салати або їсти просто в такому вигляді. Зберігати морську капусту найкраще в розсолі в холодильнику або заморозити в морозилці.
Сушена морська капуста з морквою
Інгредієнти: морська капуста - 100 г; вода - 1 л; часник - 2 зубчики; морква - 100 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець, цукор - за смаком; соєвий соус. Приготування Давайте розберемося, як смачно приготувати сушену морську капусту. Очищаємо морську капусту від домішок. Потім замочуємо її в холодній воді і залишаємо годин на 10-12. Після вимочування капусту гарненько промиваємо, щоб видалити всі забруднення: пісок і слиз. Потім заливаємо її холодною водою і кип'ятити протягом 20 хвилин, після чого воду зливаємо. Повторюємо цей процес три рази. Така обробка поліпшить її смак, а от вміст корисних речовин практично не зміниться.
Тепер беремо моркву чистимо і натираємо на тертці. Солимо і швидко обсмажуємо в невеликій кількості олії на розпеченій сковороді. Додаємо туди видавлений часник і червоний перець. Змішуємо капусту з іншими овочами, додаємо соєвий соус і кладемо щіпку цукру. Ось і все, смачний салат з морської капусти готовий.
Салат з сушеної морської капусти
Інгредієнти: сушена морська капуста - 40 г; цибулина - 150 г; яйце - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Морську капусту промиваємо під струменем води в друшляку, щоб змити весь міститься в ній пісок. Після цього ретельно прополіскуємо пучки капусти під струменем води вручну, щоб позбавити її від дрібних камінчиків, а потім перекладаємо її в каструлю.
Заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 10 годин. Після закінчення часу зливаємо воду, після чого заливаємо нової і ставимо капусту варитися. Після закипання, тримаємо капусту на вогні ще хвилин 10. Зливаємо воду і викладаємо капусту на обробну дошку,
порізавши її соломкою впоперек на шматочки в 3 див. Тепер сушена морська капуста готова до використання в різних стравах. Починаємо готувати сам салат: яйця відварюємо і охолоджуємо в холодній воді. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і підсмажити до прозорості на олії. Додаємо морську капусту, солимо, перчимо і смажимо все ще 5 хвилин. Очищені яйця тремо на крупну тертку і перекладаємо в салатник. Додаємо капусту з цибулею, перемішуємо і подаємо до столу.
Любителям страв з морепродуктів також рекомендуємо спробувати суп з морського коктейлю або мідій , вийде справді смачно і оригінально.