Вернуться назад Распечатать

Журавлина з медом

Журавлина з медом
Журавлина з медом має не тільки безліччю корисних і лікувальних властивостей, але і має приємний смак. Унікальне поєднання цих двох компонентів допомагає впоратися не тільки з простудними захворюваннями, але й з іншими нездужаннями.

Рецепт журавлини з медом


Інгредієнти:

  • журавлина - 500 г;

  • натуральний - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Ягоди ретельно перебираємо, очистити від плодоніжок і промиваємо. Потім висипаємо журавлину в ємність блендера і подрібнюємо до кашоподібного стану. В отриману суміш кладемо кілька ложок натурального меду і гарненько перемішуємо. Розкладаємо журавлину з медом по банках і зберігати в холодильнику. Можете додати в цю суміш трохи натурального йогурту і тоді у вас вийде приголомшливий і корисний десерт!

    Журавлина з медом та часником


    Інгредієнти:

  • журавлина - 1 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • мед - 500 мл


  • Приготування
    Журавлину промиваємо, перебираємо і підсушуємо. Потім ретельно розминаємо ягідки виделкою, або подрібнюємо у блендері. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Змішуємо журавлину з часниковою масою і ставимо в прохолодне і темне місце на 12 годин. Потім додаємо липовий мед і ретельно все перемішуємо. Ягоди, приготовані за таким рецептом, покращують сердечне і судинний стан. Пропорції ви можете трохи видозмінювати по своєму смаку.

    Журавлина з медом і горілкою


    Інгредієнти:

  • горілка - 100 мл;

  • липовий мед - 1 ст. ложка;

  • журавлина - 300 р.


  • Приготування
    Отже, ягоди журавлини перебираємо, миємо і розминаємо виделкою. Потім всі інгредієнти ретельно змішуємо і злегка підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи ложкою. Отриманий густоватий напій перелити в стакан і п'ємо в теплому вигляді, а потім укутиваемся ковдрою і лягаємо в ліжко. Даний рецепт чудесним чином допомагає впоратися з першими симптомами застуди або грипу і не дати вам повністю розболітися.

    Журавлина з медом від кашлю


    Інгредієнти:
    Журавлина з медом


  • журавлина - 500 г;

  • липовий мед - 5 ст. ложок;

  • лимонна кислота - за смаком.


  • Приготування
    Ягоди журавлини гарненько промиваємо, обсушуємо на серветці, а потім прокручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, або розмелюємо в блендері до однорідного пюреобразного стану. Отриману суміш з'єднуємо з липовим медом, додаємо трохи лимонної кислоти і перемішуємо. Приймаємо по 2 столові ложки між прийомами їжі або після їжі 5 разів на день.
    Шукайте ще корисні рецепти, тоді пропонуємо зробити варення з журавлини , вийде смачно і оригінально.