Журавлина з медом має не тільки безліччю корисних і лікувальних властивостей, але і має приємний смак. Унікальне поєднання цих двох компонентів допомагає впоратися не тільки з простудними захворюваннями, але й з іншими нездужаннями.
Рецепт журавлини з медом
Інгредієнти: журавлина - 500 г; натуральний - 5 ст. ложок. Приготування Ягоди ретельно перебираємо, очистити від плодоніжок і промиваємо. Потім висипаємо журавлину в ємність блендера і подрібнюємо до кашоподібного стану. В отриману суміш кладемо кілька ложок натурального меду і гарненько перемішуємо. Розкладаємо журавлину з медом по банках і зберігати в холодильнику. Можете додати в цю суміш трохи натурального йогурту і тоді у вас вийде приголомшливий і корисний десерт!
Журавлина з медом та часником
Інгредієнти: журавлина - 1 кг; часник - 4 зубчики; мед - 500 мл Приготування Журавлину промиваємо, перебираємо і підсушуємо. Потім ретельно розминаємо ягідки виделкою, або подрібнюємо у блендері. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Змішуємо журавлину з часниковою масою і ставимо в прохолодне і темне місце на 12 годин. Потім додаємо липовий мед і ретельно все перемішуємо. Ягоди, приготовані за таким рецептом, покращують сердечне і судинний стан. Пропорції ви можете трохи видозмінювати по своєму смаку.
Журавлина з медом і горілкою
Інгредієнти: горілка - 100 мл; липовий мед - 1 ст. ложка; журавлина - 300 р. Приготування Отже, ягоди журавлини перебираємо, миємо і розминаємо виделкою. Потім всі інгредієнти ретельно змішуємо і злегка підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи ложкою. Отриманий густоватий напій перелити в стакан і п'ємо в теплому вигляді, а потім укутиваемся ковдрою і лягаємо в ліжко. Даний рецепт чудесним чином допомагає впоратися з першими симптомами застуди або грипу і не дати вам повністю розболітися.
Журавлина з медом від кашлю
Інгредієнти: журавлина - 500 г; липовий мед - 5 ст. ложок; лимонна кислота - за смаком. Приготування Ягоди журавлини гарненько промиваємо, обсушуємо на серветці, а потім прокручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, або розмелюємо в блендері до однорідного пюреобразного стану. Отриману суміш з'єднуємо з липовим медом, додаємо трохи лимонної кислоти і перемішуємо. Приймаємо по 2 столові ложки між прийомами їжі або після їжі 5 разів на день.
Шукайте ще корисні рецепти, тоді пропонуємо зробити варення з журавлини , вийде смачно і оригінально.