Паштет , приготований з індички, дуже корисний і особливо ефектні ті варіанти, які зроблені з додаванням ароматних трав: розмарину, майорану, кінзи, чебрецю і т. д. Його зазвичай подають на стіл з шматочком свіжого хліба або тостера. Пропонуємо вам докладніше дізнатися, як приготувати смачний і ніжний паштет з індички.
Рецепт паштету з індички
Інгредієнти: філе індички - 400 г; цибулина - 1 шт.; білий хліб - 3 шматочки; вершки - 100 мл; яйце - 2 шт.; каперси - 1 ч. ложка; спеції; цукіні - 05 шт. Приготування Отже, для приготування паштету, м'ясо індички добре промиваємо у прохолодній воді, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Потім додаємо дрібно нашатковану цибулину, кладемо сіль, перець до смаку, перемішуємо і прибираємо на 10 хвилин у морозилку. А цим часом зрізаємо поки з хліба кірки, подрібнюємо їх кубиками, заливаємо вершками і відставляємо в сторону на деякий час.
Петрушку, цукіні і каперси промиваємо, обробляємо і дрібно шаткуємо. М'ясо подрібнюємо в м'ясорубці до стану однорідного пюре, поступово додаємо яйця, вимочений хліб, каперси і цукіні. Все ретельно збиваємо блендером, додаємо сіль за смаком і викладаємо фарш в змащену маслом форму. Накриваємо її зверху кришкою і випікаємо 60 хвилин при 200 градусах.
Паштет з індички з руколою
Інгредієнти: подкопченная грудка індички - 200 г; свинячий окіст - 30 г; апельсиновий сік - 2 ст. ложки; жирний сир - 100 г; вершки - 3 ст. ложки; олія оливкова - 3 ст. ложки; чебрець - 1 гілочка; рукола - 1 пучок; лимонний сік - 1 ч. ложка; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; цедра лимона - за смаком; спеції. Приготування З індички і окосту видаляємо весь жир, нарізаємо м'ясо кубиками і кладемо в каструльку разом з сиром. Заливаємо апельсиновим соком і збиваємо міксером до утворення кремоподібної маси. Чебрець промиваємо, стряхиваем з листя воду і подрібнюємо їх разом з лимонною цедрою. Вершки збиваємо в міцну піну і викладаємо разом із зеленню в м'ясне «пюре».
Підсолюємо за смаком, додаємо перчик і прибираємо паштет на 1 годину в холодильник. Рукколу промиваємо обсушуємо паперовим рушником і розкладаємо по тарілках. Сік лимона змішати з оцтом і оливковим маслом, поливаємо цим соусом салат, викладаємо готовий паштет і подаємо страву на стіл.
Рецепт паштету з печінки індички
Інгредієнти: печінка індички - 300 г; серце індички - 200 г; цибулина - 2 шт.; масло вершкове - 300 г; розмарин - 3 гілочки; спеції; коньяк - 30 мл; ягоди брусниці - для прикраси; спеції. Приготування Серця індички відварюємо, печінка тушкуємо разом з порубаним луком і гілочками розмарину на вершкове масло до готовності. Потім обережно вливаємо коньяк, додаємо сіль і перчик запашний. Далі подрібнюємо всю масу за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Розкладаємо паштет по формочках і відставляємо поки в сторону.
А цим часом розплавляємо поки все масло, що залишилося, кидаємо кілька листочків розмарину і рожевий перчик. Все перемішуємо і заливаємо ароматним маслом всю поверхню паштету. Прикрашаємо паштет з печінки індички ягодами брусниці, охолоджуємо і подаємо до столу на будь-якому хлібі.
Паштет з м'яса індички
Інгредієнти: індичка - 500 г; бекон - 150 г; спеції; кінза, базилік - за смаком; масло вершкове - 3 ст. ложки. Приготування Отже, м'ясо індички обробляємо і обсмажуємо на вершковому маслечко з беконом, часником, сіллю і перцем. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Потім подрібнюємо весь вміст сковороди в блендері разом із зеленню. Отриману масу викладаємо у форму для запікання, застелену фольгою, додаємо трохи вершкового масла і запікаємо близько години.